preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
e-Twinning

E-dnevnik

Udžbenici

Školska pravila

Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikulum.pdf

Godišnji plan

Zalogajček 2

Školska shema voća i povrća i mlijeka i mliječnih proizvoda

Školska lektira

Anketa
Smijem li na internetu davati podatke nepoznatim osobama?
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo ...

vijesti
Natječaj za primanje u radni odnos, pomoćnika u nastavi, odgajatelja i spremačice
Dijana Margetić / datum: 10. 10. 2018. 13:52

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos pomoćnika u nastavi (M/Ž),te  odgajatelja i spremačice u dječjem vrtiću (M/Ž). 

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Volonteri škole u akciji “TORBAKE ZA ĐAKE”
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 10. 2018. 16:04

Na poziv PUO Korak po korak, Zagreb volonteri naše škole uključili su se u akciju “Torbake za đake”. Cilj je prikupiti školske torbe za učenike, ponajviše prvašiće, koji su ovu školsku godinu započeli bez osnovnog školskog pribora. Roditelji su na roditeljskim sastancima bili s akcijom upoznati te pozvani na suradnju. Ako imaju rabljenu i još funkcionalnu torbu ili ju je dijete “preraslo”, mogu je poslati u školu, a potom će prikupljene torbe biti otpremljene u Zagreb.

Prikupljeno je desetak torbi te smo uvjereni da će razveseliti one kojima će biti uručene.

Hvala svima koji su se odazvali ovoj plemenitoj akciji!


[OPŠIRNIJE]47. Festival dječje kajkavske popevke u Zlataru
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:51

Najraspjevanija dječja priredba „Dana kajkavske riječi“, Festival dječje kajkavske popevke, ove godine 47. po redu, održala  se u Zlataru 30. rujna 2018.

Našu školu su uspješno predstavljale Lorena Kapitan 7.ar.) i Lucija Svrtan (8.br.). Izvele su pjesmu "Mačkari" na tekst učenice Tene Klemen (8.r.) i glazbu učenika OŠ „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ive Povijač Cerovec.

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića okupilo je mlade skladatelje i izvođače, učenike osnovnih škola kajkavskog govornog područja koji su na Festivalu izveli 18 novih kajkavskih popijevki, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije. 

Čestitke učenicama i mentorici učiteljici glazbene kulture Ive Povijač Cerovec!


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan uz ples i sportske igre
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:39

U ovom tjednu bilo je mnogo aktivnosti kojima se školarci naročito vesele.

U vrijeme izvannastavnih aktivnosti u utorak 2.listopada učenici PŠ Hrašćine su, zbog lošeg vremena,  planirane aktivnosti  održali u holu Škole. Učenici su igrali šah, stolni tenis, „Školicu“, „Gumi-gumi“, a neki su „odmjerili snage“ u igri „Grad-država“.

U srijedu 3.listopada 2018. učenici razredne nastave matične škole svoje su aktivnosti započeli u holu škole zajedničkim  plesom uz Miju  Dimšić i „Život nije siv“, a nastavili na igralištu sportskim natjecanjima u trčanju, štafetnim igrama i povlačenju konopca.

Za učenike predmetne nastave matične škole će se  4. i 11. listopada održati međurazredna natjecanja u nogometu.


[OPŠIRNIJE]Ribe na jelovniku prvašića
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:33

Ministarstvo poljoprivrede RH provodi promotivnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj odnosno provodi aktivnosti promocije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, a kako bi se ovi proizvodi u budućnosti što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

U okviru ove kampanje Ministarstvo poljoprivrede je pripremilo promotivne pakete  za učenike  prvih razreda. Paketi sadrže  prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je na slikovit način, pristupačan i prikladan djeci te dobi ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece.

Vjerujemo  da ova kampanja predstavlja odličan početak za buduću suradnju lokalnih proizvođača u ribarstvu i obrazovnih ustanova u postizanju zajedničkog cilja- zdrava prehrana djece korištenjem domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture te jačanja svijesti svih stanovnika Lijepe naše o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj.


[OPŠIRNIJE]Prijatelji životinja
MARIJA ZOZOLI / datum: 2. 10. 2018. 16:19

Jeste li znali da se Međunarodni dan zaštite životinja obilježava  4. listopada još od davne 1931. godine, a posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema njima i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Tim povodom su naši članovi foto grupe MŠ Budinščina i sami prijatelji životinja, u školskom holu pripremili prekrasnu izložbu fotografija svojih kućnih ljubimaca.

Pozivamo vas da pogledate fotografije i da svi skupa razmislimo o našem odnosu prema životinjama!

 


[OPŠIRNIJE]38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"
MARIJA ZOZOLI / datum: 1. 10. 2018. 19:00

Na natječaj 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" pristiglo je 477 radova iz 86 osnovnih škola s cijeloga kajkavskog govornog područja.
Sudjelovalo je 411 učenika i 136 voditelja. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., odabralo je za objavu u zborniku pjesama Smotre između 79 radova i rad naše učenice koji je ona napisala prošle školske godine kao učenica 8.r.

Čestitke učenici i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!

 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet prvašića Policijskoj postaji Zlatar Bistrica
MARIJA ZOZOLI / datum: 28. 9. 2018. 12:41

U sklopu aktivnosti iz Školskog kurikuluma, učenici prvih razreda naše matične i područne škole su u pratnji svojih razrednica posjetili Dane otvorenih vrata Policijske postaje Zlatar Bistrica.  Policijski službenici predstavili su učenicima rad policije i pokazali službena vozila,  automobil i motocikl. Kod učenika  su posebno  oduševljenje izazvali zvučni i svjetlosni signali,  sjedanje na motocikl uz pomoć policajaca, kratkotrajni boravak iza rešetaka ćelija i otiskivanje pečata.  „Najteži“ zadatak (prema riječima policajca) čašćenje slatkišima, sokovima i bombonima obavljen je besprijekorno na radost mališana. 

Veliko hvala Policijskoj postaji na doživljaju kojeg su omogućili malim prvašićima!


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika: Let's sing in different languages! - Zaronite u svijet jezika"
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2018. 11:08

I ove je školske godine, u srijedu, 26.9., u našoj školi obilježen Europski dan jezika kroz različite aktivnosti u sklopu nastave engleskog i njemačkog jezika. Učenike se upozorilo na važnost učenja jezika i na raznolikost raspona naučenih jezika s ciljem povećanja višejezičnosti i međukulturalnog razumijevanja, a saznali su da je potrebno njegovati i promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost. Učenici su se poslužili QR kodovima kako bi poslušali pjesmu Bratec Martin na  5 jezika - najprije francuskom (odakle pjesma izvorno dolazi), a zatim  i engleskom, hrvatskom, njemačkom i talijanskom. 

Očitavanjem QR kodova mogli su poslušati i hrvatsku verziju pjesme 'If You're Happy' (Kad si sretan) u izvedbi našeg zbora Matične   škole Budinščina kojim smo sudjelovali u eTwinning projektu 'If you're happy' then sing it in all languages o kojem smo već pisali na  stranici naše škole. Učenici su ukrasilii školski pano ribicama koje su uresili bojama zastava određenih država te činjenicama o dotičnim državama.
Na taj su način i zaronili u prekrasan svijet jezika. Bravo svima!

DeutschlernenmachtSpaß! It is fun to learn English!


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima! POČETAK RADA PREDŠKOLE
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2018. 10:08

POČETAK RADA PREDŠKOLE za djecu rođenu od 1.4.2012. do 31.3.2013.godine:

  • Matična škola Budinščina u PONEDJELJAK 1.10.2018. u 10 sati.
  • Područna škola Hrašćina u PETAK 12.10.2018. u 10sati.

Potrebno je donijeti: papuče, crtančicu, blok za crtanje, olovku, gumicu, šiljilo, drvene boje, flomastere, užinu.


[OPŠIRNIJE]Novi eTwinning projekt: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER: REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 9. 2018. 18:51

Prihvaćen je naš zahtjev za uključivanje u eTwinning projekt: I ŽIVJELI SU SRETNO DO KRAJA ŽIVOTA - PISANJE NOVOG ZAVRŠETKA BAJKE (AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER : REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE). U projektnim aktivnostima surađivat ćemo s učenicima iz  cijele Europe, a voditeljica projekta u našoj školi  je učiteljica engleskog jezika Ana Bahat.

Više o projektu pročitajte na engleskom pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Donacija jabuka
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 9. 2018. 12:31

Prije nekoliko dana učenici PŠ Hrašćina dobili su ponudu da upotpune svoj jelovnik jabukama iz obližnjeg voćnjaka u vlasništvu obitelji Ivančan. Učenici i učitelji s veseljem su odradili akciju branja jabuka u voćnjaku te se opskrbili vitaminima za nadolazeće hladne dane koji su pred njima. U ovoj školskoj godini, kada se intenzivno radi na poticanju brige o kvalitetnoj prehrani  ovakva donacija nas posebno raduje i omogućuje djeci da se kvalitetnije hrane .

Veliko hvala gospođi Aniti i gospodinu Draganu Ivančanu, našim sumještanima, na kvalitetnoj i zgodnoj donaciji! 


[OPŠIRNIJE]Pružimo ruke!…obilježili smo Dan mira
MARIJA ZOZOLI / datum: 24. 9. 2018. 14:06

Međunarodni Dan mira u našoj školi je obilježen s jedinstvenom porukom: Pružimo ruke! Učenici svih razrednih odjela iscrtali su svoje dlanove i s porukama Pružimo ruke prijateljstva, suradnje, pomoći, potpore, ljubavi,  poštovanja, mira… obilježili taj dan u želji da takvi budu i ostali u ovoj školskoj godini. S istim ciljem, učenici su na satovima razreda ponovili školska i donijeli razredna pravila te izabrali razredna rukovodstva.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna  svake godine. Utemeljila ga je Opća skupština ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini. 

Tradicionalno na Dan mira u sjedištu Ujedinjenih naroda u new Yorku tijekom dana zvoni Japansko zvono mira, dar građana Hirošime i japanskog naroda u spomen na razorne posljedice rata i ljudske žrtve ubijene pod izlikom svjetskog mira.


[OPŠIRNIJE]eTwinning „If you're happy“ - snimka zbora s tekstom na Twinspace-u
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 9. 2018. 17:39

Naši veseli pjevači i pjevačice uključeni u Zbor Matične škole Budinščina  su 20.9.2018. snimili pjesmu Kad si sretan za potrebe eTwinning projekta „If you're happy“ then sing it in all languages kojim se želi proslaviti Europski dan jezika.  Snimku smo zajedno s tekstom učitali na Twinspace kako bi na Europski dan jezika, 26. rujna, svi mogli čuti  pjesmu na različitim europskim jezicima, a u konačnici  nastat će e-knjiga u kojoj će se nalaziti tekstovi pjesme „If you're happy“ sa stvarnim zvučnim zapisima svake škole  na 10 europskih jezika.

Kako zvuči naša pjesma možete čuti očitavanjem QR koda na slici u crvenom kvadratu uz ovaj tekst!

Čestitke voditeljici projekta učiteljici Engleskog jezika Ani Bahat te učiteljici Glazbene kulture Ivi Povijač Cerovec! 


[OPŠIRNIJE]Pravila ponašanja u prometu - predavanje za prvašiće
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 9. 2018. 14:22

U četvrtak 20. rujna prve razrede matične i područne škole posjetio je djelatnik policijske uprave KZŽ gospodin Damir Risek. Učenici su kroz razgovor s policajcem utvrdili pravila ponašanja u prometu.  Zajedno su ponovili pravila kretanja ulicom i koja pravila vrijede tijekom vožnje u automobilu i autobusu budući da  su većina prvašića putnici. Đake su još zanimala pravila vezana uz vožnju bicikla,a neki su ispričali i neka svoja iskustva o prometu.  Na kraju su se posebno obradovali poklonu, reflektirajućoj kabanici, koju je svaki od njih dobio.


[OPŠIRNIJE]Zbor malih pjesnika 2018
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 9. 2018. 16:32

Na natječaj Zbor malih pjesnika 2018., dijelu kulturne manifestacije „Dani kajkavske riječi“ pristigle su 292 pjesme pisane kajkavskim narječjem iz 50 osnovnih – matičnih i područnih škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Prosudbena komisija u sastavu prof. Željka Horvat, dr.sci. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je izvođenje na Zboru u Zlataru 51 pjesmu, 51 autora  iz 41 škole. Među radovima upućenim iz naše škole za izvođenje izabran je rad Štijela sam ti rećiZbor malih pjesnika tradicionalno se odvija pod pokroviteljstvom Školske knjige d.d. Zagreb, a priredbama za djecu i mlade pokrovitelj je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Čestitke učenici i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Likovni radovi na izložbi "Čovjek čovjeku"
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 9. 2018. 16:20

Na natječaj za dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" Zlatar 2018. u sklopu kulturnih priredbi 49. manifestacije "Dani kajkavskih riječi" pristiglo je 679 učeničkih radova iz 41 škole kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabrano čak 5 radova učenika naše škole. Likovna izložba bit će postavljena u OŠ Ante Kovačića u Zlataru i otvorena 29.rujna 2018. u 10.30 sati!

Čestitke učenicima i mentoricama učiteljicama Suzani Ramić i Mireli Duktaj!


[OPŠIRNIJE]eTwinning - "If you're Happy"...then sing it in all languges!
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 17:42

Naša škola se prijavila  za sudjelovanje u projektu na eTwinningu - "If you're Happy"...then sing it in all languges! Happy EDL i naša prijava je prihvaćena. U projektnim aktivnostima surađivat ćemo s učenicima iz  Španjolske, Belgije, Poljske, Turske i Grčke. Voditeljica projekta u našoj školi  je učiteljica engleskog jezika Ana Bahat, a kako se radi o području glazbe suvoditeljica je  učiteljica glazbene kulture Iva Povijač-Cerovec.

Opis projekta na engleskom možete pročitati pod Opširnije:
 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan u našoj školi
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 16:05

Naša se škola i ove godine uključila u obilježavanje sportske manifestacije pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Učiteljica TZK Ivana Hrček osmislila je aktivnosti za ovogodišnji HOD, te ih s učenicima predmetne nastave  provela u utorak 11.9. u PŠ Hrašćina štafetnim igrama i u četvrtak 13.9. u MŠ Budinščina krosom.

Svi  sudionici  su nosili  bijele majice, a na licima malih, možda budućih olimpijaca moglo se vidjeti  veselje i osjetiti natjecateljski duh.

Hrvatski je olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo ovu manifestaciju s ciljem masovnijeg uključivanja građana u različite sportske aktivnosti kako bi se osvijestila važnost redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a posebno djece i mladih.
 


[OPŠIRNIJE]Započela berba jabuka u školskom voćnjaku
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 15:31

Članovi Male ekološke i  plesne skupine iskoristili su u srijedu, 12. rujna, lijep i sunčan dan i pod vodstvom učiteljica Monike Ban i Jagode Šmit  u školskom voćnjaku ubrali prve plodove jabuka. Ovom ekološki uzgojenom "slasticom" sladit ćemo se od ovog tjedna u školskoj kuhinji jer će svježe jabuke  biti poslužene svim učenicima za ukusan međuobrok.  

Otpale jabuke učenici su marljivo  sakupljali  za naš školski kompost.

Dobra je to prilika da se učenici prisjete koliko su jabuke zdrave i  dobre za probavu i sadrže mnoge korisne tvari koje potiču rad imunološkog sustava. Nije bez razloga narodna izreka “Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van“.


[OPŠIRNIJE]„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ 2018 - literarni radovi
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 9. 2018. 15:15

Na 33. natječaj za dječji recital „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ koji se održavao u Krapini u sklopu 53. tjedna kajkavske kulture u pristiglo je 135 literarnih radova iz 18 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo od pristiglih je radova odabralo 25 pjesama koje su ušle u zbornik i bile izvedene na završnoj svečanosti. Među njima našli su se i literarni radovi dviju učenica poslani iz naše škole.

Čestitke učenicama i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ Krapina 2018. - likovni radovi
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 9. 2018. 15:07

Na natječaj za likovnu izložbu „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ Krapina 2018. na teme „Zagorske starine, legende i bajke“ te „Zagorski pejzaž“ pristiglo je 167 likovnih radova iz 14 osnovnih škola kajkavskog govornog područja. Članice Prosudbenog povjerenstva Vesna Kunštek i Zrinka Arbanas odabrale su 50 radova koji su bili izloženi u atriju Srednje škole Krapina u sklopu Tjedna kajkavske kulture, od kojih čak devet likovnih radova naših učenika.

Čestitamo učenicima i mentoricama učiteljicama Moniki Ban, Jagodi Šmit, Mireli Duktaj i Suzani Ramić!


[OPŠIRNIJE]Od ovog ponedjeljka, 10.9.2018., nastava u PŠ Hrašćina počinje u 8.15
MARIJA ZOZOLI / datum: 7. 9. 2018. 10:57

Nakon što je prijevoznik posložio svoj prijevoz uvidjeli su da nastava u PŠ Hrašćina može ići kao i prošle šk.g.
Zato  već od ovog ponedjeljka, 10.9.2018., nastava u PŠ Hrašćina počinje u 8.15 sati.

NOVI VOZNI RED ZA PŠ HRAŠĆINA:

1625 (MASTER)

7:45 MARETIĆ-HABEKOV JAREK-PŠ HRAŠČINA
08:05 GORNJAKI-PŠ HRAŠĆINA
12:40 PŠ HRAŠČINA-GORNJAKI
12:50 PŠ HRAŠČINA-GRĐANI-HABEKOV JAREK-MARETIĆ

14:20 PŠ HRAŠČINA-GORNJAKI  
14:30 PŠ HRAŠČINA-GRĐANI-HABEKOV JAREK-MARETIĆ   

1626 (ISUZU)

07:48 VRBOVO-KIŠURI-PŠ HRAŠĆINA
12:40 PŠ HRAŠČINA-VRBOVO-KIŠURI
14:20 PŠ HRAŠČINA-VRBOVO-KIŠURI


[OPŠIRNIJE]English corner
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 9. 2018. 17:29

 

Dragi roditelji,

na našoj web stranici možete pod Nastava naći poveznicu na besplatnu internetsku stranica za roditelje koji žele pomoći djetetu pri učenju jezika. Isprobajte ove zabavne ideje i motivirajte svoje dijete da uči engleski.


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske 2018./2019. godine
Jasenka Kuljak / datum: 4. 9. 2018. 10:12

Učenici MŠ Budinščina su svoj prvi nastavni dan započeli Zazivom Duha Svetoga u kapeli Svetog Josipa u Budinščini, koji je predvodio vlč. Andrija Jambreuš.  Nakon toga je u školi održan prigodni program povodom početka nastave. Prisutnima se obratila ravnateljica škole gđa Marija Zozoli te zamjenik načelnika Općine Budinščina gosp. Dragutin Dugan. Pri kraju programa učiteljice prvih razreda Suzana Ramić i Jadranka Plantak prozvale su svoje nove učenike te ih zajedno sa roditeljima uputile prema njihovim učionicama i upoznale sa radom u prvome razredu. 

U područnoj školi Hrašćina također je održan prigodni program povodom početka nastavne godine. Sve prisutne pozdravila je voditeljica Područne škole gđa Renata Kreber-Mikšaj, a prvašiće i  učiteljica Ljubica Vuk-Šavorić. Prigodne poklone prvašićima u ime Općina Hrašćina predao je predsjednik općinskog vijeća Željko Zozoli.

Učenike svih prvih razreda dočekala je na njihovim klupama bojanka koju je osigurala Krapinsko-zagorska županija kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Svim učenicima i učiteljima želimo puno uspjeha u radu u novoj nastavnoj 2018./2019. godini!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju