preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
Službena web stranica škole

Upute HZJZ za šk. god. 2020./2021.

Upute  za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

e-Dnevnik

Školska pravila
Praznici 2020./2021.

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
SATNICA.docx

Prijevoz učenika
Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ.docx

Školski kurikulum

Školska lektira
Upisi u srednju

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo ...

        

                           

 
vijesti
Skup radnika
Dijana Margetić / datum: 4. 3. 2021. 11:28

Objavljuje se poziv za skup radnika OŠ Vladimir Nazor Budinščina na kojem će se birati Izborni odbor za izbor predstavnika radnika u Školski odbor. 


[OPŠIRNIJE]Predavanje naših učenika pod nazivom "Kako (p)ostati siguran na internetu"
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 4. 3. 2021. 21:29
Dana 3. ožujka 2021. godine, učenici 7. i 8. razreda PŠ Hrašćina, održali su predavanje pod nazivom "Kako (p)ostati siguran na internetu" u sklopu eTwinning projekta "Literate twinners". Predavanje je bilo namijenjeno učenicima, roditeljima i djelatnicima OŠ Vladimir Nazor Budinščina i PŠ Hrašćina. Predavanje se održalo putem Zoom-a te je bilo na hrvatskom jeziku.
Na početku sastanka, koordinatorica projekta za našu Školu, učiteljica Ana Bahat, kratko je sudionicima sastanka predstavila projekt te rekla par riječi o dosad održanim aktivnostima. Nakon toga, riječ su preuzeli učenici 7.r. (Gabrijela, Lucija, Bruno, Karlo, Iva i Nikolina), a nakon njih učenici 8. razreda (Ana, Lucija M., Lana, Danijela P., Kristijan, Lucija B. i Marta). Nakon predavanja, sudionici sastanka odigrali su online kviz Kahoot o samom predavanju te pokazali kako su pažljivo slušali naše učenike. Pobjednica kviza sa svim točnim odgovorima i najbržim prstom bila je Lana, učenica 8. r. PŠ Hrašćina za koju smo pripremili simboličnu
nagradu.
Sadržaj predavanja možete pogledati u priloženom dokumentu.
 


[OPŠIRNIJE]Evakuacijska vježba
Andreja Satmari / datum: 26. 2. 2021. 12:46

          U Osnovnoj školi Vadimir Nazor Budinščina održana je evakuacijska vježba „Potres“ u srijedu 24.2.2021., a u Područnoj školi Hrašćina  u utorak 23.2.2021. godine  u cilju praktične provjere Plana evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednog događaja (prvenstveno potresa) u osnovnoj školi.

          Prema planu vježbe u MŠ Budinščina , u 11:40, a u PŠ Hrašćina u 13:10 sati  dogodio se potres koji je trajao cca15 sekundi nakon čega je naložena potpuna evakuaciju učenika i osoblja. Nakon provedene evakuacije i dolaska evakuiranih učenika i zaposlenika škole na Planom utvrđeno zborno mjesto obavlja se prozivka i utvrđuje brojno stanje. Vježba je trajala oko 10 minuta.   U vježbi je sudjelovao 218 učenika i polaznika Dječjeg vrtića te 30 djelatnika škole.

         Nakon provedene vježbe održana je analiza vježbe s ocjenom uspješnosti i prijedlozima za poboljšanje sigurnosti učenika i djelatnika škole. 

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanja učenika
Andreja Satmari / datum: 26. 2. 2021. 12:36
 • U ponedjeljak 15.2.2021. održano je školsko natjecanje iz Engleskog jezika u kojem su, pod vodstvom učiteljice Ane Bahat, sudjelovali učenici VIII. razreda PŠ Hrašćina: Ana Tepeš, Kristijan Kešćec, Lucija Marković, Lana Sokser, Danijela Prišćan , Marta Besek i Lucija Belčec.

Za Županijsko natjecanje predložena  je učenica Ana Tepeš.

 • U srijedu 17.2.2021. održano je školsko natjecanje iz Matematike u kojemu su, pod vodstvom učitelja Sebastijana Kocijana, sudjelovali učenici V. razreda PŠ Hrašćina: Luka Marković, Sebastian Kurtoić i Nikola Emanuel Ondrašek.

Na Županijsko natjecanje u Kraljevcu na Sutli, koje će se održati 29. ožujka 2021.g., pozvan je učenik Luka Marković. 

 • U ponedjeljak 22.2.2021. održano je pod vodstvom učiteljice Andreje Janković (online) školsko natjecanje iz Geografije. Sudjelovali su učenici V. razreda Mš Budinščina: Karla Česi, Karla Pučak, Fran Posinjak i Matej Cicnjak i učenici V. razreda PŠ Hrašćina:  Luka Marković, Nikola Emanuel Ondrašek i Lovro Šanjek te učenice VII. razreda PŠ Hrašćina: Lucija Brckan, Nikolina Čačko, Iva Šmit i Gabrijela Šanjek.

Učenicima i mentorima čestitamo na postignutim rezultatima i čekamo pozive na Županijska natjecanja!


[OPŠIRNIJE]Dodjela nagrada i priznanja u natječaju na temu Domovinskog rata
Andreja Satmari / datum: 26. 2. 2021. 12:21

 S obzirom da ove godine, zbog zabrane javnih okupljanja, nije bila organizirana svečanost dodjele nagrada i priznanja sudionicima projekata "Promicanje istine o Domovinskom ratu" i "Likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata", iste su bile uručene  osobno u prostorijama Škole od strane  tajnika Udruge gosp. Radmila Pavalića- Parage ( UVSPDR „Barun“).

    3. nagradu za likovni rad dobila je učenica VIII. razreda Hana Duktaj i mentorica Mirela Duktaj.

    Priznanja za sudjelovanje u natječaju  dobili su učenici Bruno Grđan (VIII. razred) i Valerija Hruškar (VI. razred, mentorica Biserka Pučak) MŠ Budinščina te Kristijan Kešćec, Danijela Priščan, Ana Tepeš, učenici VIII. razreda PŠ Hrašćina.

Čestitamo nagrađenim i pohvaljenim učenicima i mentoricama.


[OPŠIRNIJE]Pokretanje postupka izbora jednog predstavnika radnika u Školski odbor
Dijana Margetić / datum: 25. 2. 2021. 10:26

Pokreće se postupak izbora jednog predstavnika radnika u Školski odbor Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina. 

Pod opširnije je prijedlog pokretanja postupka od strane Sindikata hrvatskih učitelja.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 24. 2. 2021. 20:21

[OPŠIRNIJE]Natječaij za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 23. 2. 2021. 13:46

Pod OPŠIRNIJE možete vidjeti tekst natječaja za primanje u radni odnos učitelja engleskog jezika, učitelja hrvatskog jezika i domara-ložača.


[OPŠIRNIJE]E-Twinning projekt: "Literate twinners" - PREDAVANJE
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 22. 2. 2021. 20:16

E-Twinnin predavanje u kojem će učenici 7. i 8.r. PŠ podijeliti sa zainteresiranim učenicima, roditeljima, djelatnicima Škole nekoliko savjeta kako postati (i ostati) siguran na internetu. Predavanje će biti na hrvatskom jeziku. Za sva pitanja, javite se. :) Predavanje će se održati preko Zoom-a 3.3.2021. u 17:00 sati. Na plakatu su sve informacije, a u prilogu (u dijelu OPŠIRNIJE)  nalazi se i link na Zoom meeting.


[OPŠIRNIJE]KORONAVIRUS- zaštiti sebe i druge!
Andreja Satmari / datum: 22. 2. 2021. 12:35

U borbi protiv koronavirusa učenici VI. razreda: Lea Jertec, Doroteja Budiš, Patrik Starina, Stjepan Hanžek, Oto Vidak, Krunoslav Zagorec, Valentina Vertuš, Leona Pučak, Maja Bejuk, Mihaela Zajec, Ivana Herendić, Fran Koledić, Valerija Hruškar i Tihana Ričko pod vodstvom učiteljice Likovne kulture Mirele Duktaj sudjelovali su u izradi infografike u nagradnom natječaju „Koronavirus- zaštiti sebe i druge“  koji je organizirao Hrvatski zavoda za javno zdravstvo.

Škola, učenici i mentorica za svoje radove u navedenom natječaju primili su priznanja.

Više o  provedenom natječaju i rezultatima možete vidjeti na poveznicama:

https://www.hzjz.hr/sluzba-javno-zdravstvo/odrzana-svecana-dodjela-nagrada-za-najbolju-infografiku-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge-s-mladim-glumcem-filipom-mayerom/

https://www.youtube.com/watch?v=0vCb8KqsOS0&feature=youtu.be


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija „Činimo dobro drugima“
Andreja Satmari / datum: 19. 2. 2021. 09:33

Od 22. veljače do 25. ožujka 2021.g. provodimo humanitarnu akciju „Činimo dobro drugima“ za učenike s potresom pogođenih područja. Prikupljene stvari donirat će se učenicima OŠ Dragutin Tadijanović Petrinja (odjel učenika s TUR) i učenicima razredne nastave OŠ Ivan Goran Kovačić Gora.

Prikupljamo slatkiše, grickalice, sokiće u tetrapaku, školski pribor (olovke, gumice, kemijske olovke, šiljilo, markere za podcrtavanje), gumice za kosu, ukrase za kosu, labello i dezodoranse.

Uz sve navedeno prikupljamo i slikovnice. Molimo donesite nove ili dobro uščuvane slikovnice prikladne učenicima tog uzrasta. Time ćemo ujedno i obilježiti 2021. godinu koja je odlukom Hrvatske vlade proglašena Godinom čitanja.

Kutije za odlaganje prikupljenih stvari nalazit će se u dežurnici MŠ i u holu PŠ.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati humanitarnoj akciji „Činimo dobro drugima“.


[OPŠIRNIJE]Usamljeni Pale u očima učenika 1.i 3.b MŠ objavljen na Školskom portalu
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 11. 2. 2021. 13:13

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-ucionice/usamljeni-pale-i-slozni-zadrugari-u-vrijeme-epidemije-i-potresa/

Čestitke učenicima 1. i 3.b razreda te njihovim učiteljicama Jadranki Plantak i Jagodi Šmit na lektirnom uratku objavljenom na Školskom portalu Školske knjige.


[OPŠIRNIJE]E-Twinning projekt: "Literate twinners" -Medijska pismenost
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 11. 2. 2021. 11:26
U prilogu je  video s uradcima 7. i 8.razrea PŠ Hrašćina  Wordclouds - povezani s temom medijske pismenosti). Svoje radove izradili su u web alatu WordArt koji omogućuje izradu 'oblaka riječi'. Na ovaj način, učenici su naučili nove riječi povezane s temom medijske pismenosti te isprobali navedeni web 2.0 alat.
 
https://www.youtube.com/watch?v=r4wk-5BRcSM&feature=youtu.be
https://animoto.com/play/6NyVXdYGoBtTMKCq9J4DKw
 
Također,  održan je  Zoom sastanak na kojem je nekoliko učitelja koji sudjeluju u projektu govorilo o  Danu zaštite osobnih  podataka (Data privacy day) - video u nastavku!
https://www.youtube.com/watch?v=BvS7-BTuytA&feature=emb_title
Tijekom sastanka, osobno su se predstavile i dvije najhrabrije učenice: Lana Sokser (8.r.) i Iva Šmit (7.r). Ostali su sudjelovali na sastanku, ali nisu bili dovoljno hrabri da se i osobno predstave. :) 
 
Službena web stranica projekta :
https://literatetwinners.weebly.com/

[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt 'Literate twinners' - Safer Internet Day
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 10. 2. 2021. 09:53

Milijuni učenika i roditelja osnovnih i srednjih škola u više od stotinu zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, 9. veljače obilježavaju Dan sigurnijeg interneta (engl. Safer Internet Day). Dan sigurnijeg interneta obilježili su i učenici PŠ Hrašćina te time još jednom progovorili o sigurnoj i odgovornoj uporabi interneta. 

Od 2004. godine, kad se počelo obilježavati, to je jednodnevno zbivanje imalo zaista snažan utjecaj u sredinama u kojima se provodilo. 

Primjerice, u anketama provedenim među djecom više od polovice ispitanika izjavilo je da je promijenilo navike i ponašanje u pristupu internetu. Gotovo dvije trećine njih to su priopćile i nekom od članova obitelji. 

I učitelji u osnovnoj školi potvrđuju da Dan sigurnijeg interneta ima odgojnu ulogu. Djeca prihvaćaju prijedloge, a u razgovoru sa svojim mentorima, nastavnicima i roditeljima sve su otvorenija, pa upozoravaju na internetske sadržaje koji u njih izazivaju neugodu. Bilježeći prigovore svojih učenika, učitelji im pomažu da lakše svladaju poteškoće te pridonose  plodonosnom dijalogu između škole, učenika i roditelja.   

Učenici naše Škole uključeni u eTwinning projekt 'Literate twinners' u sklopu ovog dana istražili su kako biti siguran na internetu te izradili postere kojim su i ostalim učenicima podijelili nekoliko savjeta kako se ponašati na internetu. 

Osim toga, u sklopu projekta izrađivali su postere kako bi podigli svijest o važnosti Dana sigurnijeg interneta (na engleskom Safer Internet Day). Digitalne postere koje su učenici izrađivali u web 2.0 alatu Canva možete pogledati na sljedećem linku.

Osim toga, učenici koji sudjeluju u projektu, 9. veljače, sudjelovali su na Zoom sastanku na kojem su o Danu sigurnijeg interneta govorili učitelji koordinatori projekta, učitelj Jose iz Španjolske, naša učiteljica Ana Bahat i učiteljica Nurdan iz Turske. Videozapise Zoom sastanka možete pogledati u dijelu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave od 1.2.2021.
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 29. 1. 2021. 10:31

Obavijest!

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja i osnivača (Krapinsko-zagorske županije), a  u skladu s epidemiološkom situacijom od PONEDJELJKA 1.2.2021.nastava se za SVE UČENIKE ŠKOLE (od I. do VIII. razreda) održava po modelu A- NASTAVA U ŠKOLI.

Nastava će se odvijati po redovnom voznom redu i rasporedu rada, što znači da:

 • nastava za razrednu nastavu MŠ Budinščina (I.-IV. razred) počinje u 7:45,
 • nastava za predmetnu nastavu MŠ Budinščina (V.-VIII. razred) počinje u 8:25,
 • nastava za sve učenike PŠ Hrašćina  (I.-VIII. razred) počinje u 9:15.

          Molimo učenike MŠ Budinščina da i dalje poštuju odvojene prijevoze za razrednu i predmetnu nastavu, a sve učenike da poštuju sve dosadašnje epidemiološke mjere kod dolaska i odlaska u školu i školskom prijevozu  te boravka u školi.

Veselimo se ponovnom zajedničkom radu u prostorijama škole!

 

       


[OPŠIRNIJE]Kako upravljati stresom!?
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 28. 1. 2021. 21:10
Poštovani roditelji, dragi učenici! Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina, ponekad nezadovoljavajuća, ali poznata, u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se... Ovo iskustvo ''zaključavanja'' svatko proživljava na svoj način, manje ili više uspješno. Jedni se lako prilagođavaju novom načinu održavanja nastave, drugi su nezadovoljni. Nedostaje im izravna komunikacija s učiteljima, način poučavanja, kontakti s prijateljima, izleti, maturalna putovanja, izlasci... Vrijeme provedeno s obitelji u nekim slučajevima izaziva napetost te nova obiteljska dinamika može dovesti do narušavanja odnosa. Sve su to nove i neočekivane promjene s kojima se ponekad teško nosimo. Nekima ova situacija predstavlja vrlo stresno razdoblje s puno frustracija što vodi u različita emocionalna raspoloženja. Postavlja se pitanje - kako upravljati stresom ili osjećajem zabrinutosti zbog neočekivanih promjena? Kao odgovor i pomoć u tome može vam poslužiti brošura u digitalnom obliku „ BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID“ i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju dobivenih od Središnjeg ureda za demografiju i mlade RH.

[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na holokaust
Andreja Satmari / datum: 27. 1. 2021. 08:17

Dana 27. siječnja 1945. Crvena armija je ušla u najveći nacistički logor za istrebljenje Auschwitz-Birkenau u Poljskoj te oslobodila oko 7500 preživjelih zarobljenika. Ujedinjeni narodi donijeli su Rezoluciju 2005. g. kojom je 27. siječnja proglašen Međunarodnim danom obilježavanja sjećanja na žrtve holokausta, danom kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata. Svake godine obilježava se komemoracijama te nizom edukativnih, mirovnih i kulturnih aktivnosti kojima se odaje počast žrtvama holokausta. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj.

Osmi razredi matične i područne škole proučavali su zavičajnu priču o preživjelom Paulu Schreineru te su pomogli u izradi prezentacija kako bi tu priču prenijeli drugima. Prezentacije možete pogledati pod OPŠIRNIJE, nalaze se ispod teksta.


[OPŠIRNIJE]E-Twinning projekt: "Literate twinners"
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 25. 1. 2021. 16:15

U siječnju, s početkom drugog polugodišta, naši su se učenici uključili u eTwinning projekt 'Literate twinners'. U projekt su uključeni učenici 7. i 8. razreda PŠ Hrašćine, a koordinatorica projekta za našu Školu je učiteljica engleskog jezika, Ana Bahat. Projekt se bavi temom medijske pismenosti i sigurnosti na internetu, a u njemu će naši učenici surađivati s učenicima iz Turske, Tunisa, Rumunjske, Portugala, Španjolske i Srbije. Tijekom projekta učenici će se upoznati s osnovnim web 2.0 alatima pomoću kojih će prezentirati svoje aktivnosti. Osim toga, sve se aktivnosti odrađuju na engleskom jeziku te će na taj način učenici obogatiti svoj rječnik, ali i vještine čitanja, pisanja, slušanja i govorenja engleskim jezikom. Tijekom siječnja, učenici su već odradili početne aktivnosti te se predstavili ostalim sudionicima projekta na stranici projekta. Osim toga, izradili su prijedlog dizajna loga i postera za projekt. Anonimnim glasovanjem kao najbolji logo odabran je logo Lane Sokser, učenice 8.r. PŠ Hrašćina, a najbolji poster izradila je učenica Nikolina Čačko 7.r. PŠ Hrašćina. Svaka Škola uključena u projekt poslala je jedan primjer loga / postera, a najbolji iz svake Škole ulaze u završno glasovanje za logo / poster cijelog projekta. Tijekom siječnja, učenici će sudjelovati na nekoliko Zoom sastanaka na kojima će se i osobno predstaviti ostalim partnerima u projektu, te će 28. siječnja sudjelovati na Zoom sastanku 'Data privacy day' na kojem će saznati više o 'Europskom danu zaštite osobnih podataka'.

 

 


[OPŠIRNIJE]Evakuacijska vježba
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 21. 1. 2021. 11:39
U Osnovnoj školi Vadimir Nazor Budinščina i u Područnoj školi Hrašćina 20.1.2021. držana je evakuacijska vježba "Potres". Tema vježbe bila je evakuacija učenika i djelatnika škole u slučaju pojave iznenadnog potresa.   Cilj vježbe bila je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednog događaja u osnovnoj školi. Osim osposobljenosti djelatnika škole za postupanje u izvanrednim situacijama te valjanosti predviđenih pravaca evakuacije te eventualna potreba mijenjanja Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.   Prema planu vježbe, u 11,40 sati dogodio se potres koji je trajao cca15 sekundi nakon čega je naložena potpuna evakuaciju učenika i osoblja . Nakon provedene evakuacije i dolaska evakuiranih učenika i zaposlenika škole na Planom utvrđeno zborno mjesto obavlja se prozivka i utvrđuje brojno stanje. Vježba je trajala oko 30 minuta.   U vježbi je sudjelovao oko 90 učenika i djelatnika škole. Nakon provedene vježbe održana je analiza vježbe s ocjenom uspješnosti i prijedlozima za poboljšanje sigurnosti učenika i djelatnika škole. 

[OPŠIRNIJE]Smjernice za roditelje u slučaju potresa i kako biti podrška djeci
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 15. 1. 2021. 19:29
U ponedjeljak, svi učenici škole imati će aktivnosti koje su vezane uz novonastalu situaciju češćeg podrhtavanja tla. Naša je škola srećom, još uvijek sigurno mjesto boravka učenika. Djeca će dobiti detaljne upute o postupanju u slučaju većih podrhtavanja tla, bilo da se zateknu u učionici ili bilo gdje u prostoru škole. Ujedno će se nastava za sve učenike (i one u školi i one kod kuće) posvetiti temi potresa. Učenici će zajedno sa svojim učiteljima/razrednicima razgovarati o spomenutoj temi, kako bi znali što činiti u slučaju novih podrhtavanja tla. Ipak, nadamo se kako do njih više neće doći! Pod opširnije nalaze se upute i ostali materijali kako se ponašati i što činiti u slučaju potresa te kako pomoći sebi i drugima. Ostanimo i budimo sigurno!

[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku II.polugodišta šk.god.2020./2021.
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 15. 1. 2021. 11:02

 

Drugo  polugodište školske godine 2020./21. počinje u ponedjeljak 18.1.2021. godine.

Prema Odluci Ministrastva znanosti i obrazovanja i osnivača (Krapinsko-zagorske županije), a  u skladu s epidemiološkom situacijom:

 1. Za učenike razredne nastave (I.-IV. razred) nastava se održava  po modelu A - nastava u školi po redovnom rasporedu prijevoza i rasporedu sati.

Nastava za učenike

MŠ Budinščina počinje u 7:45, a za učenike PŠ Hrašćina u 9:15 sati;

 1. Za učenike predmetne nastave (V. –VIII. razred) nastava se održava po modelu Cnastava na daljinu (online) preko platforme Yammer .

 

DODATNE UPUTE:

 • Nastava će se  održavati u realnom vremenu po rasporedu sati

 ( Yammer, Zoom) i voditi evidenciju izostanaka.

 Učenici potvrđuju prisustvo/sudjelovanje na nastavi javljanjem/uključenjem u nastavu uživo, ili porukom/znakom „Like“.

 Nepojavljivanje/nejavljanje učenika u virtualnu učionicu smatra se izostankom kojeg je potrebno opravdati.

 

Molimo učenike da redovito provjeravaju objave i upute razrednika i predmetnih učitelja u  virtualnim učionicama.

Nemogućnost  sudjelovanja/pristupa nastavi/virtualnoj učionici obavijestiti razrednika ili predmetnog učitelja.

Preporuka je da učenici odmah krenu s izvršavanjem obaveza po predmetima te, u koliko postoje nejasnoće, odmah postave pitanja učiteljima.

Posebnu pozornost posvetiti primjerenom načinu komunikacije i izražavanja u virtualnim učionicama.

 

Za vrijeme nastave preko Zoom-a:

- potrebno je: imati uključenu kameru, a zvuk prema uputama predmetnog učitelja.

- zabranjuje se:

-raditi snimke zaslona na kojima se nalaze drugi učenici, ali i učitelji i te fotografije objavljivati na društvenim mrežama ili dijeliti na druge načine;

-uključivati mikrofon bez potrebe te puštati neprimjerene zvukove ili melodije.

-Strogo se zabranjuje dijeljenje Zoom linkova.

 

Informatičku opremu E-škole za život (tablet) koristiti samo za potrebe nastave na daljinu.

 

Nepridržavanje pravila podliježe primjeni Pravilnika o pedagoškim mjerama.

 

Sve daljnje informacije svi će učenici dobiti od svojih razrednih i predmetnih učitelja.

Svima želim uspješan rad uz puno radosnih trenutaka suradnje i zajedništva u stvarnom i virtualnom svijetu! 

Ravnateljica

 

 

 

[OPŠIRNIJE]Poziv za razgovor(intervju) kandidata na natječaju za pomoćnika u nastavi (M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 12. 1. 2021. 14:16

Objavljuje se poziv za razgovor (intervju)  kandidatima na natječaju za pomoćnika u nastavi. 

Raspored možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za pomoćnika ( M/Ž) u nastavi
Dijana Margetić / datum: 29. 12. 2020. 10:44

Objavljuje se natječaj za zapošljavanje 2 pomoćnika (M/Ž) u nastavi

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije.  

 


[OPŠIRNIJE]Radno vrijeme škole
Dijana Margetić / datum: 23. 12. 2020. 13:40

RADNO VRIJEME  ŠKOLE

U RAZDOBLJU OD 24.12.2020. DO 15.1.2021.

RADNIM DANOM OD 6:00-14:00

RAD SA STRANKAMA OD 8:00-12:00  SATI

24.12. i 31.12.2020. godine NE RADIMO.

U SLUČAJU POTREBE MOLIMO VAS DA NAS  KONTAKTIRATE TELEFONOM ILI MAILOM:

MŠ BUDINŠČINA: 049/459-113 ILI 049/459-308

E-mail: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr

Ravnateljica: Renata Kreber-Mikšaj, 099/496-2901

                       Tajnica: Dijana  Margetić, 098/137-3090


[OPŠIRNIJE]Novi uspjeh naših robotičara
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 23. 12. 2020. 12:48

I ove školske godine uključili smo se u Croatian Makers ligu, natjecanje mladih robotičara.
Zbog trenutne epidemiološke situacije u izvananstavnu aktivnost robotike ove su godine iznimno uključeni samo učenici 5. a razreda matične i 5. razreda područne škole.

U prvom, online kolu, naši su natjecatelji mlađe dobne skupine u regiji Zagorje ostvarili izvrsne rezultate.
Luka Marković, učenik 5. razreda područne škole pojedinačno natjecanje je završio kao najbolji. a naši mladi robotičari, predvođena Lukom, osvojili su 1. mjesto ekipno.

Čestitamo našim učenicima na postignutom uspjehu i želimo im sreću u nastavku natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Obavijest na kraju I. polugodišta
Andreja Satmari / datum: 18. 12. 2020. 12:48
1. Od ponedjeljka  do srijede (21. oo 23.12.2020.) održavat će se nastava na daljinu (on line).
Učenici razredne nastave dogovorit će s razrednom učiteljicom način rada i komunikacije, dok će učenicima predmetne nastave nastava biti organizirana preko yammer-a.
Molimo učenike da  ozbiljno i odgovorno pristupe postavljenim zadacima i aktivnostima.
 
2. Zimski odmor učenika traje od 24.12.2020. do 15.1.2021.godine. Redovna nastava počinje 18.1.2021. godine po redovnom rasporedu rada. Molimo učenike da na web stranici škole prate hoće li nastava početi „u živo“ (u školi) ili na daljinu (online).
 
3. Učenici  predmetne nastave će obavijest o uspjehu za  I. polugodište šk.god. 2020./21. (ispis ocjena iz e-dnevnika) dobiti  u srijedu 23.12.2020. preko yammer-a.

 

         Svim učenicima i njihovim  obiteljima želimo sretan Božić i

         uspješnu novu 2021.godinu!

Neka nam Božić i Nova godina proteknu u miru, obiteljskoj sreći, zdravlju  i zadovoljstvu, bez korištenja pirotehničkih sredstava.

 

                                                                                     Ravnateljica:

                                                                               Renata Kreber-Mikšaj


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU ZA SVE - MODEL C
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 17. 12. 2020. 19:39
Poštovani i dragi učenici i roditelji, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, nastava u osnovnim školama kojih je osnivač Krapinsko-zagorska županija, od 21. prosinca 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine, odvijat će se po Modelu C— nastava na daljinu.

[OPŠIRNIJE]Komunikacija s roditeljima
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 17. 12. 2020. 18:57
Zbog epidemioloških mjera u školi nije moguće održavati klasične roditeljske sastanke te informativne razgovore s roditeljima. Razrednici daju informacije o odgojno-obrazovnom uspjehu učenika telefonski ili putem maila te održavaju online roditeljski sastanak prema potrebi. Roditelj može dogovoriti sastanak ili razgovor s predmetnim učiteljem preko razrednika ili mailom te dogovoriti individualni susret u bilo koje vrijeme ( prije ili poslijepodne).

[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija „Darujmo s ljubavlju“
Andreja Satmari / datum: 10. 12. 2020. 12:51

I ove godine, već tradicionalno, organizirali smo, u matičnoj i područnoj školi, humanitarnu akciju „Darujmo s ljubavlju!“ u kojoj darujemo korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda.

U akciji koja je trajala do 10. prosinca, sakupljali smo kozmetičke i higijenske proizvode i slatkiše te ih raspodijelili u poklon-pakete koji su otpremljeni u Centar.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u humanitarnu akciju, pokazali svoju dobrotu i humanost, a drugima učinili sretnije nadolazeće blagdane.


[OPŠIRNIJE]Medni dan u našoj školi
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 8. 12. 2020. 10:26

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, 7.12.,na dan Svetog Ambrozija (zaštitnika pčela i pčelara) bio je organiziran Školski medni dan u 1. razredu. Cilj je da se promovira med kao zdrava namirnica i lokalno pčelarstvo. Danas smo govorili o vrijednosti pčela, meda i pčelarstva. Svaki učenik je dobio promotivni paket : staklenku meda OPG-a gospodina Vrđuke i edukativnu slikovnicu. Bilo je pripremljeno 22 paketa za đake prvake. Čitali smo slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo preko pp prezentacije, razgovarali o pčelama, medu i pčelarima, naučili što je nektar, košnica, saće, matica, trutovi... Crtali smo glavne likove iz slikovnice, a na kraju isprobali slatki, ukusni i vrlo zdravi med! Nadamo se da će ovo biti poticaj za stvaranje zdravijih prehrambenih navika naše djece!

Fotografije potražite u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 6. 12. 2020. 23:33

I ove godine naše općine - Budinščina i Hrašćina nisu iznevjerile najmlađe za Dan svetog Nikole . Prigodnim darovima sv. Nikola obradovao je djecu predškolske i školske dobi 4. prosinca u obje škole.Prvo je navratio u PŠ Hrašćina, a zatim u matičnu školu u Budinščini te DV Bubamarac. Učenici obiju škola zahvaljuju Općini Hrašćina i Općini Budinščina na darovima koji su ih jako razveselili.

U fotogaleriji možete pronaći fotografije.


[OPŠIRNIJE]SAMOIZOLACIJA
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 6. 12. 2020. 20:19

Poštovani roditelji, dragi učenici,

s obzirom na značajan porast novooboljelih te širenje virusa među populacijom od prošlog tjedna određeni broj učenika tj. razrednih odjela je u samoizolaciji te će pratiti nastavu na daljinu.

Do sada smo, kao škola, uz poštivanje svih epidemioloških mjera uspjeli sačuvati učenike i djelatnike od izravne zaraze ,ali eto situacija se mijenja svakodnevno.

 Stoga vas sve pozivamo na odgovorno ponašanje i poštivanje mjera.

U  nastavku imate upute za samoizolaciju koje će vam vjerujemo pomoći u promišljanju i djelovanju.

Svi smo nažalost svjesni ovog teškog i neugodnog perioda kako za nas tako i za djecu pa moramo pokušati pronaći način da to sve prođe što bezbolnije.

Hvala Vam što brinete o zdravlju sviju nas!

#OSTANIMO ODGOVORNI


[OPŠIRNIJE]Večer MATEMATIKE
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 3. 12. 2020. 18:09
20 učenika prvog razreda matične škole uključili su se u provedbu Večeri matematike 2020. Za početak je učiteljica pripremila zanimljiv matematički zadatak u kojem su učenici morali otkriti tajnu poruku koju im šalje učiteljica. Zatim su odgledali video s digitalnom matematičkom slikovnicom pod nazivom Dobrodošli u muzej. Kroz slikovnicu učenici su ponovili geometrijske likove i naučili novi oblik – spiralu. Nakon čitanja slikovnice, slijedilo je rješavanje zanimljivih digitalnih igrica vezanih uz priču. Za kraj su učenici flomasterima stvarali umjetnička djela koristeći oblike iz slikovnice. Svojim radovima ukrasili su učionicu. 

[OPŠIRNIJE]Ivona Kurtoić osvojila 1. mjesto na državnom Natjecanju iz fizike
Andreja Satmari / datum: 2. 12. 2020. 12:08

Ivona Kurtoić, učenica prošlogodišnjeg osmog razreda PŠ Hrašćina, osvojila je 1. mjesto na državnom Natjecanju iz fizike!

Čestitamo Ivoni i mentorici Mireli Lebić - Popov na izvanrednom uspjehu!!!!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru kandidata za radna mjesta učitelja informatike i učitelja tehničke kulture
Dijana Margetić / datum: 27. 11. 2020. 09:08

U privitku možete vidjeti obavijesti o izboru kandidata na radna mjesta učitelja infromatike i učitelja tehničke kulture prema natječajima  objavljenim 27. i 29.10.2020.godine. 


[OPŠIRNIJE]Dabar 2020 - četvero naših učenika među 10% najboljih u RH
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 26. 11. 2020. 18:00

U međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar ove godine sudjelovalo je 24-ero učenika PŠ Hrašćina.

U kategoriji KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda među 10% najboljih plasirao se Nikola Emanuel Ondrašek, učenik 5. razreda. 

U  kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda među 10% najboljih plasirali su se Iva Šmit i Gabrijela Šanjek, učenice 7. razreda te Kristijan Keščec, učenik 8. razreda.

Natjecanje se održavalo od 9. do 13. studenoga 2019. godine a u natjecanju su sudjelovala 29.122 učenika hrvatskih škola. Ovo Međunarodno natjecanje odvija se u preko 50 zemalja diljem svijeta. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan djeteta
Andreja Satmari / datum: 20. 11. 2020. 09:14

Međunarodni dan djeteta proglašen je 1954. s ciljem promocije međunarodnog zajedništva, osvještavanja među djecom diljem svijeta i poboljšanja dobrobiti djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“ koja definira osnovna dječja prava.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte koja su to prava.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 17. 11. 2020. 12:54

Osmaši matične i područne škole i ove su godine obilježili Dan sjećanja, od ove godine i državni praznik. Priču su ispričali kroz sudbinu grada heroja, Vukovara. Projekt je realiziran snimljenim programom učenika osmih razreda čime je odana počast Vukovaru i svim braniteljima. U znak sjećanja pogledajte video priče naših učenika.

I NIKADA NAROD ZABORAVIT NEĆE

VUKOVAR

STOJI GRAD

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Snjeguljica i 20 patuljaka
Andreja Satmari / datum: 17. 11. 2020. 12:06

Učenici 1.r. MŠ započeli su avanturu zvanu LEKTIRA.

Zajedno sa svojom učiteljicom pročitali su već dvije bajke braće Grimm: Crvenkapicu te Snjeguljicu i sedam patuljaka. Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su obradili lektiru Snjeguljica i sedam patuljaka.

Više fotografija možete pronaći u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2020
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 16. 11. 2020. 09:06
izvor: https://ucitelji.hr/

I ove smo se godine uključili u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se održavalo od 9. do 13. studenoga 2020. godine na CARNetovom sustavu Mooc.

Ove školske godine u natjecanju Dabar sudjelovalo je tridesetak učenika područne škole u sve četiri kategorije natjecanja: MikroDabar(1. i 2. razred), MiliDabar (3. i 4. razred), KiloDabar (5. i 6. razred) i MegaDabar (7. i 8. razred).

Najbolje pojedinačne rezultate ostvarili su: Matija Šmit (2. r.) u kategoriji MikroDabar, Klara Ondrašek (4. r.) i Elizabeta Šanjek (4.r.) istim brojem bodova u kategoriji MiliDabar, Nikola Emanuel Ondrašek (5. r.) u kategoriji KiloDabar i Kristijan Kešćec (8. r.) u kategoriji MegaDabar.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige - Razlistaj se
Andreja Satmari / datum: 12. 11. 2020. 11:41

Svake godine od 15. listopada do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je 50. obljetnici obilježavanja Dana planeta Zemlje te se odvija pod motom Razlistaj se! 

Nastavak slijedi pod OPŠIRNIJE.

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima za testiranje prema natječajima objavljenim 27. i 29.10.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 10. 11. 2020. 14:14

Pod "OPŠIRNIJE" se nalazi poziv kandidatima na testiranje u natječajnom postupku za radna mjesta učitelja informatike i učitelja tehničke kulture. 


[OPŠIRNIJE]Igrom do znanja uz ozobot
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 9. 11. 2020. 14:56

I ove školske godine naša se škola uključila u obilježavanje Europskog tjedna programiranja, društvenu inicijativu čiji je cilj na zabavan i angažirajući način djeci približiti programiranje i digitalnu pismenost a koji je ove godine održan od 10. do 25. listopada.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte koje su se sve aktivnosti provodile.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru kandidata prema natječaju od 8.10.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 6. 11. 2020. 13:48

U privitku možete vidjeti obavijesti o izboru kandidata prema natječaju objavljenom 8.10.2020.godine. 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz MATEMATIKE
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 6. 11. 2020. 12:46

Državno Natjecanje iz matematike održano  je 26. listopada 2020. godine u matičnim školama učenica i učenika u školskoj godini 2019/2020.

Naša učenica Ivona Kurtić polaznica prošlogodišnjeg 8.r u Područnoj školi Hrašćina plasirala se na državno natjecanje i osvojila uspješno 9. mjesto od 23.

Zahvaljujemo mentoru Sebastijanu Kocijanu  na obavljenom poslu i suradnji, a učenici Ivoni čestitamo na uspjehu.


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 6. 11. 2020. 12:28

 Naša se škola i ove  godine uključila u natjecanje „Klokan bez granica“ u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. 

Pod OPŠIRNIJE pročitajte koji su učenici postigli izvrsne rezultate.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 6. 11. 2020. 12:25

Nastavljamo s natjecanjima učenika koja su odgođena u proljetnom dijelu školske godine 2019./20.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte o kojim se natjecanjima radi.


[OPŠIRNIJE]Poziv na cijepljenje protiv humanog papilomavirusa
Andreja Satmari / datum: 5. 11. 2020. 10:03

Pod OPŠIRNIJE pročitajte više o pozivu na cijepljenje protiv humanog papilomavirusa za učenike 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Jesenska čarolija
Andreja Satmari / datum: 4. 11. 2020. 13:09

Polaznici izvannastavne aktivnosti "Čitamo i stvaramo" te članovi "Foto grupe" dočarali su nam kako izgleda jesenska čarolija.

Prezentaciju možete pronaći ispod teksta.


[OPŠIRNIJE]Hrašćinski meteorit na poštanskoj markici
Andreja Satmari / datum: 3. 11. 2020. 09:17

Motiv hrašćinskog meteorita nalazi se na poštanskoj markici u seriji „Minerali i stijene“ u prigodnom poštanskom bloku s motivom litotamnijskog vapnenca, dizajnera Deana Roksandića iz Zagreba.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte ostatak teksta.


[OPŠIRNIJE]Jesenski odmor učenika
Dijana Margetić / datum: 30. 10. 2020. 08:58

U ponedjeljak i utorak, 2. i 3.11.2020. je jesenski odmor učenika i NEMA NASTAVE.

Redovna nastava je u srijedu 4.11.2020. po redovnom rasporedu rada.

 


[OPŠIRNIJE]Preporuke i obavijesti vezane uz epidemiološku situaciju
Dijana Margetić / datum: 30. 10. 2020. 08:53

U privitku se nalaze najnovije preporuke i obavijesti vezane uz epidemiološku situaciju. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 29. 10. 2020. 08:49

Pod "OPŠIRNIJE" možete vidjeti tekst natječaja za primanje u radni odnos. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 27. 10. 2020. 14:12

Pod "opširnije" možete vidjeti tekst natječaja za primanje u radni odnos. 


[OPŠIRNIJE]Poziv kandidatima za razgovor(intervju)
Dijana Margetić / datum: 27. 10. 2020. 14:02

U privitku je poziv kandidatima, koji su zadovoljili na testiranju, na razgovor (intervju). 


[OPŠIRNIJE]Priča moja kravate
Andreja Satmari / datum: 27. 10. 2020. 10:19

Valerija Hruškar, učenica 6.r., osvojila je 1. nagradu TABLET, Samsung Galaxy TAB S6 lite 10,5'' na kreativnom natječaju „PRIČA MOJE KRAVATE“ .

Natječaj su pripremili Turistička zajednica grada Zaprešića i Westgate Shopping City povodom Dana kravate i Dana Jelačića koji se svake godine tradicionalno održavaju u listopadu povodom banova rođendana.

Čestitke Valeriji, ali i učiteljici Mireli Duktaj!

 


[OPŠIRNIJE]Preporuka Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije
Dijana Margetić / datum: 23. 10. 2020. 07:54

Poštovani roditelji, 

obavještavamo Vas da je Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije izdao preporuku vezanu uz izostanke učenika u slučajevima kada  član zajedničkog kućanstva učenika ima simptome koji upućuju na  COVID-19  ili je  u samoizolaciji.

Molimo Vas da postupate prema navedenim preporukama i o istom obavijestite školu odnosno razrednika. 


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu
Andreja Satmari / datum: 22. 10. 2020. 13:44

Proveli smo 48. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2020. u PŠ Hrašćina i MŠ Vladimir Nazor Budinščina.

U PŠ Hrašćina prikupljeno je 460 kuna, a u MŠ Budinščina oko 2000 kn.
Zbog epidemiloških mjera, učenici nisu posjećivali sumještane, već su dijelili bonove rođacima i susjedima uz poštivanje epidemioloških mjera.
Voditeljice akcije su: Katarina Rafaj -Kleščić i  Danica Drčec.
 
Zahvaljujemo svima na dobrovoljnom prilogu.

[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima za testiranje prema natječajima objavljenim 8.10.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 21. 10. 2020. 13:27

Pod OPŠIRNIJE nalazi se poziv za testiranje kandidata prijavljenih na natječaje od 8.10.2020.godine. 


[OPŠIRNIJE]Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Andreja Satmari / datum: 15. 10. 2020. 13:55

Učenici MŠ Budinščina i PŠ Hrašćina obilježili su sa svojim učiteljicama Dane zahvalnosti za plodove zemlje, Dan kruha i Dan jabuka.

U fotogaleriji možete pronaći fotografije učenika 1.r., 2.r., 4.r. i 5.a te 6.r. i 7.r. PŠ.


[OPŠIRNIJE]Tjedan školskog doručka
Andreja Satmari / datum: 14. 10. 2020. 10:02

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. Zato se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, u Hrvatskoj obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka, ove godine od 12. do 18. listopada.

Pod OPŠIRNIJE saznajte više o važnosti zdravog doručka, a u fotogaleriji potražite radove naših učenika 1. r. MŠ.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 8. 10. 2020. 10:58

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod "OPŠIRNIJE".


[OPŠIRNIJE]Uz Europski dan jezika
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 5. 10. 2020. 11:30

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26.9., i to još od 2001. Pod OPŠIRNIJE pogledajte kako su ga obilježili naši učenici.
 


[OPŠIRNIJE]Monografija "170 godina školstva - Hrašćina"
Andreja Satmari / datum: 5. 10. 2020. 10:25

Monografiju pod nazivom "170 godina školstva – Hrašćina" koja je izdana povodom obilježavanje 170 godina povijesti školstva u Hrašćini možete nabaviti u MŠ Budinščina ili PŠ Hrašćina. Zahvaljujemo na Vašem dobrovoljnom prilogu.

 

[OPŠIRNIJE]Lav i miš - i mali mogu biti veliki
Andreja Satmari / datum: 5. 10. 2020. 09:22

Poučnom basnom „Lav i miš“ (Ezop) učenici 3. b razreda sa svojom učiteljicom Jadrankom započeli su čitanje lektirnih djela. Pod OPŠIRNIJE možete saznati što su sve radili, a ispod teksta pogledajte nekoliko fotografija.


[OPŠIRNIJE]Marko Markica u 3.a
Andreja Satmari / datum: 5. 10. 2020. 08:34

Učenici 3.a obilježili su u suradnji s Hrvatskom poštom Svjetski dan razglednice.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte što su sve radili, a u fotogaleriji pogledajte fotografije.


[OPŠIRNIJE]170 godina školstva u Hrašćini i otvaranje sportske dvorane
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 3. 10. 2020. 15:27

U Hrašćini je 25. rujna svečano obilježeno 170 godina školstva, a najljepši poklon koji je PŠ mogla dobiti za ovu veliku obljetnicu je školska sportska dvorana. Dvoranu je uz pomoć učenika PŠ Hrašćina simboličnim puštanjem balona i pucanjem na gol, otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Nakon višegodišnjeg iščekivanja konačno će i učenici PŠ Hrašćina imati nastavu TZK u jednakim uvjetima kao i mnogi drugi učenici diljem Hrvatske bez obzira na vremenske prilike. Dvoranu je blagoslovio vlč. Vladimir Vizir. Ovom prigodom predstavljena je i monografija pod nazivom 170 godina školstva – Hrašćina koja obuhvaća povijest školstva u Hrašćini od njenih početaka, točnije od 1840. do danas. U ime svih djelatnika i učenika škole zahvalni smo svima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli da se ovaj projekt realizira.

Fotografije s otvorenja možete pronaći u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan razglednice u PŠ Hrašćina
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 2. 10. 2020. 06:27

Učenici nižih razreda PŠ Hrašćina obilježili su Svjetski dan razglednice.

Pod OPŠIRNIJE saznajte kojim su se aktivnostima bavili.


[OPŠIRNIJE]LIK 2020. – županijsko natjecanje učenika
Andreja Satmari / datum: 1. 10. 2020. 08:32

12.3.2020. godine u OŠ Oroslavje održano je županijsko natjecanje učenika OŠ i SŠ iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2020.

Zbog epidemiološke situacije ovogodišnja izložba LIK nije održana u planiranom terminu stoga je možete pogledati virtualno na sljedećoj poveznici: 

http://www.os-oroslavje.skole.hr/arhiva/2019_20/pdf19_20/lik2020.pdf  

Pod OPŠIRNIJE saznajte čiji rad je predstavljao našu školu.

 


[OPŠIRNIJE]Početak rada predškole
Andreja Satmari / datum: 30. 9. 2020. 13:17

Obavještavamo roditelje da s radom počinje predškola za djecu rođenu od 1.4.2014.do 31.3.2015. godine i to:

 • PŠ Hrašćina – u srijedu 7.10.2020 u 10 sati
 • MŠ Budinščina- u srijedu 7.10.2020. u 13 sati.

[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na 9. Znanstvenom pikniku
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 30. 9. 2020. 07:17

Rad naših učenika 5. i 8. razreda Područne škole predstavljen je u sklopu Znanstvenog piknika održanog prošli vikend.

Radi propisanih ograničenja koja su na snazi iz epidemioloških razloga ovogodišnje izdanje devetog Znanstvenog piknika održano je uživo u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u petak, 25.9.2020., te online od 0-24sata na You Tube kanalu ZEZ - Znanstveni piknik od petka 25. rujna 2020. do nedjelje 27. rujna 2020. 

Po završetku Znanstvenog piknika kanal će ostati otvoren i sadržaji trajno dostupni. Zavirite i naučite nešto novo.

Rad naših učenika pogledajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]49. Festival dječje kajkavske popevke
Andreja Satmari / datum: 28. 9. 2020. 13:41

U sklopu 51. manifestacije „Dani kajkavske riječi“ u Zlataru, održao se i 49. Festival dječje kajkavske popevke.

Tko je predstavljao našu školu pročitajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu
Andreja Satmari / datum: 28. 9. 2020. 13:15

I ove školske godine prve razrede matične i područne škole posjetio je djelatnik policijske uprave KZŽ.

Što su sve naučili, pročitajte pod OPŠIRNIJE, a fotografije možete pronaći u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za petak, 25.9.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 23. 9. 2020. 09:12

U petak, 25.9.2020.godine  nema nastave za učenike MŠ Budinščina i PŠ  Hrašćina  zbog otvorenja sportske dvorane i obilježavanja 170. obljetnice škole Hrašćina.

Redovna nastava je u ponedjeljak, 28.9.2020.godine.

Svim učiteljima i učenicima želimo  da škola i dalje bude mjesto znanja i radosti!

 


[OPŠIRNIJE]Novi raspored sati i raspored prijevoza učenika
Dijana Margetić / datum: 18. 9. 2020. 14:38

Od PONEDJELJKA 21.9.2020. će u svim razrednim odjelima biti novi raspored sati (u razrednoj nastavi zbog uvrštavanja u raspored  izborne nastave informatike, a u predmetnoj nastavi zbog uvrštavanja dopunske i dodatne nastave te izvannastavnih aktivnosti), a od UTORKA 22.9.2020. i novi raspored vožnje u ODVOZU UČENIKA.

To znači da:

 • učenici razredne nastave (I.-IV. razred) i dalje PONEDJELJKOM i PETKOM imaju 4. školska sata (isti je prijevoz kao do sada), dok UTORKOM, SRIJEDOM i ČETVRTKOM imaju 5. školskih sati i prijevoz se pomiče za 1 školski sat (što znači da počinje s  vožnjom u 11:55 sati u MŠ Budinščina, odnosno u 13:25 za PŠ Hrašćina).
 • učenici predmetne nastave (V.-VIII. razred) i dalje PONEDJELJKOM i PETKOM imaju 6. školskih sati (isti je prijevoz kao do sada), dok UTORKOM, SRIJEDOM i ČETVRTKOM imaju 7. školskih sati i prijevoz se pomiče za 1 školski sat ( što znači da počinje s vožnjom u 14:15 sati u MŠ Budinščina, odnosno u 15:05 za PŠ Hrašćina).

 


[OPŠIRNIJE]Drugi tjedan nastave u našoj školi
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 15. 9. 2020. 23:18
¹Dragi svi, vrijeme brzo leti i evo nas već u drugom tjednu nastave. U gotovo normalnoj situaciji smo, sve polako sjeda na svoje mjesto i svaka škola počinje raditi onako kako se od nje i očekuje. Ove godine očekivali smo duže razdoblje prilagodbe zbog niza proteklih novonastalih uvjeta, ali moramo priznati da smo se prevarili. Mjere se poštuju, uvjeti u kojima radimo su, blago rečeno, postali normalni.Ne osjeća se strah , ali doza neizvjesnosti i razmišljanje kako će sve dalje razvijati, ipak postoji... Učenici su se izvrsno prilagodili novim mjerama. Borave u svojim učionicama, pažljivi su na nastavi, sudjeluju, pitaju i promišljaju o svemu. I dobre su volje. Ne žale se, ne prigovaraju, ne odbijaju rad. Upravo suprotno.Ali, ipak oni su samo djeca. Možemo biti ponosni na njih. Učitelji i svi ostali djelatnici također odrađujemo najbolje što možemo. Tu i tamo se malo požalimo jedni drugima, ako se uspijemo vidjeti, iznenađujemo se više ili manje. Trenutna situacija novonormalna kod nas više je nego zadovoljavajuća. Neka tako i ostane. Sretno svima! Renata Kreber- Mikšaj,ravnateljica

[OPŠIRNIJE]Donacija Ljekarni Švaljek
Andreja Satmari / datum: 14. 9. 2020. 09:57

Ljekarne Švaljek razveselile su donacijom učenike i djelatnike Matične i Područne škole.  

Donirali su dezinficijense, maske namijenjene učenicima razredne nastave te maske za učenike predmetne nastave i maske za sve djelatnike škole.

Ujedno je i svaki razred dobio pismo dobrodošlice,

Zahvaljujemo Ljekarnama Švaljek na donaciji! 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za prvi dan 7.9.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 4. 9. 2020. 09:14

Poštovani roditelji i dragi učenici,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da nastavna godina počinje  7. rujna 2020. za sve učenike škole (matične i područne).

  Ispred sviju nas je još jedna posebna nastavna godina puna izazova za  koje se nadamo da ćemo ih uspješno svladavati.

 Svi željno iščekujemo povratak u školske klupe i ovim putem Vas želimo informirati o specifičnostima organizacije u našoj školi sukladno svim relevantnim uputama i preporukama. Učiniti ćemo sve da maksimalno zaštitimo zdravlje naših učenika i djelatnika. Zbog toga je važno držati se preporuka koje ćemo propisati.

 Nastava će se organizirati u jednosmjenskom radu u jutarnjem terminu

( različiti počeci nastave razredne i predmetne nastave u MŠ i PŠ kao i  razdvojeni prijevoz).

Obaveza je razrednika upoznati učenike i roditelje sa svim relevantnim dokumentima i uputama.

 Svi učenici imaju svoje stalne učionice kao i stalna radna mjesta.

Sukladno preporukama nastava je u predmetnoj nastavi organizirana u blok satovima kako bi se maksimalno ograničio broj ljudi istovremeno u školi tj. u pojedinom razredu.

 U svim učionicama imamo potreban razmak od 1.5 m, te učenici u razredu neće morati nositi maske.

 Nošenje maski obavezno je u hodnicima škole i u  školskom prijevozu jer se u istom autobusu nalaze učenici iz različitih razrednih odjela.

Učitelji engleskog jezika, informatike, njemačkog jezika, glazbene kulture i  vjeroučitelji kao i stručni suradnici  i pomoćnici u nastavi obavezni su nositi masku u razrednoj nastavi.

Učenici po dolasku u školu obavezno dezinficiraju ruke, prolaze kroz dezinfekcijsku barijeru za dezinficiranje obuće.

Obavezno je mjerenje temperature na način da roditelji u posebnu bilježnicu zapisuju izmjerenu vrijednost svako jutro.

U školi je obavezno nositi isključivo papuče. Učenici se preobuvaju u holu škole odmah pri ulasku, pospremaju stvari u ormariće te odlaze na pranje ruku i do svojih razreda u pratnji razrednika ili predmetnog učitelja koji je na nastavi 1. sat.

Raspored po učionicama je sljedeći:

MŠ Budinšćina

1.  razred – učionica br.5

2.  razred – učionica br.7

3.a razred – učionica br.6

3.b razred – učionica br.4

4. razred – učionica br.9

5.a razred – učionica br.8

5.b razred – učionica u potkrovlju – crvena

6. razred – prostor knjižnice u potkrovlju

7. razred – učionica br. 10

8. razred – učionica br.11

PŠ Hrašćina

1./4. razred – učionica br. 4

2./3. razred – učionica br.3

5.razred      - učionica br.6

6 razred     - učionica br.5

7. razred    - učionica br.2

8.razred    - učionica br.7

Svi učenici dobit će  udžbenike, radne bilježnice i likovne mape na satu razrednika prvi dan.

Prvi dan škole organiziran je rad samo s razrednikom.

MŠ BUDINŠČINA:

Učenici 1.razreda dolaze  u 8:45 sati, a povratak kućama je oko 9:45 sati.

Učenici od 2. do 4.razreda dolaze  u 7:45, a povratak je u 9:20sati.

Učenici od 5.do 8.razreda dolaze u 8:25, a povratak je planiran u 10:00 sati.

PŠ  HRAŠĆINA:

Učenici 1. i 4.razreda dolaze u 8:00 sati, a povratak kućama je u 9:30 sati.

Učenici 2.i 3.razreda dolaze u 9:15, a odlaze u 10:40 sati.

Učenici od 5. do 8. razreda dolaze u 9:15, a odlaze u 11:10 sati.

Prvi radni dan ima posebni raspored prijevoza koji je kao i rwdovni raspored prijevoza također u prilogu kao posebni dokument u dijelu [OPŠIRNIJE]..

 Za prvi dan škole potrebno je ponijeti papuče koje ostaju u ormariću, bilježnicu, pernicu  i školsku torbu.

Učenici koji koriste školski prijevoz obavezni su u prijevozu nositi masku

Neće biti priredbe povodom prijema učenika prvih razreda. Okupljanje je ispred glavnog ulaza u školu. S učenicima prvog razreda u pratnji može biti samo jedan roditelj s obaveznom maskom. Molimo roditelje da poštuju mjere HZJZ ( nošenje maski i držanje preporučenog razmaka od najmanje  1,5 m ) i da učenici ponesu torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

Školska kuhinja počinje s radom u utorak 8.9.2020.

Sve upute objavljivat ćemo na web stranici škole. Slobodni ste se javiti u bilo kojem trenutku stručnoj službi škole, razredniku ili meni osobno (098/685630). 

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Molimo Vas da detaljno proučite epidemiološke mjere zaštite u školi i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za kraj Vam se svima želim zahvaliti na strpljenju i poručujem vam da ćemo učiniti sve za zaštitu zdravlja naših učenika. Nalazimo se u iznimnoj i nepredvidivoj situaciji i važno je da napravimo sve sukladno protokolima i epidemiološkim mjerama kako bismo maksimalno zaštitili sve koji sudjeluju u odgojno obrazovnom procesu. 

                           Sretan povratak u školu svim učenicima i djelatnicima

  s vjerom da ćemo i u ovim izazovnim vremenima optimizmom i zajedništvom uspješno    realizirati i ovu školsku godinu!

Ravnateljica: Renata Kreber-Mikšaj, dipl.učit.


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 3. 9. 2020. 19:19

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su Upute  za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Rad naše Škole će biti prilagođen mogućnostima koje  uvjetuju samu organizaciju. 

 Nastava će se od 7. rujna 2020. održavati u matičnoj i područnoj  školi za sve učenike od 1. do 8. razreda u jutarnjem terminu sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave.

 Svi učenici, učitelji i ostali djelatnici Škole obvezni su dolaziti na nastavu tj.posao u školu i pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

Stoga molimo poštovane roditelje:

 • da upoznaju svoje dijete s Uputama i objasne važnost odgovornog ponašanja u školi, ali i izvan škole

 • da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ukoliko:

  1. ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

  2. ima izrečenu mjeru samoizolacije

  3. imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19

 • da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19

   


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nastavne godine 2020./2021.
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 2. 9. 2020. 22:44

Poštovani roditelji i učenici,

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina planira u nastavnoj godini 2020./2021. nastavu organizirati u jednoj smjeni, ali uz određene razlike u organizaciji kako bismo  svi bili u mogućnosti ispoštovati sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja i pridržavati se svih epidemioloških mjera u sprječavanju epidemije COVID-19.

   Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, a detaljnije informacije o početku nastave i prijevozu  učenika bit će objavljene na web stranici škole nakon što se sve uskladi s osnivačem škole, Krapinsko-zagorskom županijom.

 Molimo Vas da pročitate dokument u prilogu kako biste se što bolje pripremili za početak nastave u novonastalim uvjetima.

  Zahvaljujem Vam na dosadašnjoj suradnji i vjerujem da ćemo zajedno uspješno riješiti sve izazove koji su pred nama.

 

                                                                                Ravnateljica:

                                                                         Renata Kreber-Mikšaj


[OPŠIRNIJE]Poziv na Ljetnu školu informatike
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 17. 8. 2020. 08:49
Ljetna škola informatike za učenike osnovnih i srednjih škola održati od 24. do 28. kolovoza 2020. u prostorima Srednje škole Krapina. 
 
Sve radionice su besplatne i za sudjelovanje će se dobiti potvrde. 
Na poveznici možete pogledati popis svih radionica te popuniti prijavnicu za željenu radionicu. Pošto je broj mjesta ograničen, požurite sa prijavama.
Poštivati će se sve mjere zaštite zdravlja polaznika. Stoga je i ograničen broj prijavljenih na radionice. Molimo sve polaznike da dolaze sa maskama te da ih propisano koriste.
 
Dodatne informacije potražite na https://krik-kr.hr/ .

[OPŠIRNIJE]Nabava radnih materijala za izvođenje programa tehničke kulture
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 7. 2020. 21:46

Roditelji trebaju kupiti radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada programa tehničke kulture za učenike od 5. - 8. razreda:

- SVIJET TEHNIKE 5, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada programa tehničke kulture u petom razredu osnovne škole, GRUPA AUTORA, radni materijali, NAKLADNIK ŠKOLSKA KNJIGA,

- SVIJET TEHNIKE 6, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture u šestom razredu osnovne škole, Vladimir Delić, Ivan Jukić, Zvonko Koprivnjak, Sanja Kovačević, Dragan Stanojević, Svjetlana Urbanek, Josip Gudelj, radni materijali, NAKLADNIK ŠKOLSKA KNJIGA,

- SVIJET TEHNIKE 7, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture u sedmom razredu osnovne škole, GRUPA AUTORA, radni materijali - NAKLADNIK ŠKOLSKA KNJIGA,

- ČUDESNI SVIJET TEHNIKE 8, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture u osmom razredu osnovne škole Gordan Bartolić, Marino Čikeš, Vladimir Delić, Andrija Gregurić, Ivica Kolarić, Dragan Stanojević, radni materijali - NAKLADNIK ŠKOLSKA KNJIGA.


[OPŠIRNIJE]Regionalno 3. mjesto naših robotičara u ukupnom poretku CM lige
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 7. 2020. 14:49

Petu godinu za redom uključili smo se u Croatian Makers Ligu, natjecanje mladih robotičara. Ove smo godine po prvi puta sudjelovali u obje kategorije: Mlađoj dobnoj skupini za učenike od 1. do 5. razreda i Starijoj dobnoj skupini za učenike od 6. do 8. razreda.

Od planirana četiri, ove godine, iznimno, održana su tri kola natjecanja, a u natjecanjima je sudjelovalo više od 2000 učenika u 30 regija. Naši su se učenici natjecali u regiji Zagorje 2  koja uključuje škole iz tri županije (Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke). Po završetku školske godine objavljeni su konačni, kumulativni rezultati lige.

Možemo  biti jako zadovoljni ovom sezonom jer je naša mlađa ekipa u svojoj dobnoj skupini zauzela 5. mjesto, dok je starija ekipa u svojoj dobnoj skupini  zauzela zapaženo 3. mjesto. Čestitke svim sudionicima!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nabavi udžbenika i ostalih obrazovnih materijala za novu 2020./21. ško.god
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 14. 7. 2020. 19:02

U novoj školskoj godini 2020./2021. koristit će se potpuno novi udžbenici u 2., 3. te u 6., 7. (svi predmeti osim BIO, KEM, FIZ i GEO ) i 8. razredu (samo BIO, KEM i FIZ). U svim ostalim razredima, odnosno dijelu predmeta koristit će se postojeći udžbenici iz prethodnih godina. Novi udžbenici obveznih i izbornih predmeta financiraju se iz državnog proračuna te su besplatni za sve učenike. Nabavu novih i dokup postojećih udžbenika izvršit će Škola. Svi udžbenici, novi i stari, dočekat će učenike u njihovim razredima na početku nove nastavne godine. Krapinsko-zagorska županija zajedno s općinama Budinšćina i Hrašćina financirat će u jednakom omjeru (50%-50%) nabavu radnih bilježnica obveznih i izbornih predmeta te će i one biti besplatne za sve učenike. Roditeljima ostaje kupiti kutiju s priborom za Tehnički odgoj od 5. do 8. razreda (Školska knjiga), Geografski atlas (Hrvatska školska kartografija, Školska knjiga; kupuje se samo u 5. razredu) te likovnu mapu od 1. do 4. razreda (Školska knjiga) odnosno likovnu mapu od 5. do 8. razreda (Profil) koje su naručene preko škole.

Pod OPŠIRNIJE  možete vidjeti popis udžbenika i ostalog obrazovnog materijala (radne bilježnice) za školsku godinu 2020./2021.


[OPŠIRNIJE]Produženi boravak - ispitivanje interesa
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 14. 7. 2020. 00:04
Poštovani roditelji, Krapinsko-zagorska županija u postupku je izrade Odluke o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnim školama (za učenike od I. do IV. razreda) kojima je osnivač Krapinsko-zagorska županija, a sukladno odredbama Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnim školama (Narodne novine br. 62/19.). Produženi boravak poseban je oblik odgojno-obrazovnog rada koji se organizira za učenike izvan redovite nastave, najčešće nakon redovne nastave, u poslijepodnevnim satima. Potrebu provođenja produženog boravka u školama, ispunjenost prostornih, kadrovskih i drugih organizacijskih uvjeta za isto, utvrđuje Krapinsko-zagorska županija te dogovara mogućnosti financiranja ili sufinanciranja produženog boravka između roditelja, lokalne samouprave i županije. Radi organizacijskih i financijskih priprema zanima nas Vaš interes za uključivanje Vašeg djeteta u produženi boravak ( za sada se još ne zna koji iznos troškova će podmirivati roditelji). Da bi Škola u organizaciji produženog boravka mogla ići prema lokalnoj samoupravi (Općinama) i Županiji, potrebni su pokazatelji zainteresiranosti roditelja za taj oblik odgojno-obrazovnog rada. Stoga molimo roditelje koji bi bili zainteresirani za uključivanje svojeg djeteta u produženi boravak od školske godine 2020./21. da se povratno jave porukom razrednicama najkasnije do 16.7.2020.godine koje će podatke proslijediti u upravu škole

[OPŠIRNIJE]"Baltazar 4"-javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi za školsku godinu 2020./2021.
Dijana Margetić / datum: 3. 7. 2020. 14:27

Krapinsko-zagorska županija objavila je  javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama-partnerima u projektu "Baltazar 4" za školsku godinu 2020./2021. koji možete vidjeti pod  „OPŠIRNIJE“.

Svi zainteresirani kandidati svoje prijave sa potrebnom dokumentacijom navedenom u pozivu dostavljaju na adresu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina.


[OPŠIRNIJE]ŽIVIMO ŽIVOT BEZ SREDSTAVA OVISNOSTI!
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 26. 6. 2020. 19:00

Na poziv Županijskog povjerenstva za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, a u cilju obilježavanja Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja) i Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja) učenici naše škole prisjetili su se zaboravljenih tradicionalnih igara.

Sve smo dokumentirali, a kako nam je bilo pogledajte u kratkom videouratku.


[OPŠIRNIJE]Kraj školske godine
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 26. 6. 2020. 17:42

Dragi učenici!

Danas 26.6.2020. je za sve učenike naše škole zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini.

Ova školska godina će nam ostati u sjećanju po mnogo toga, nadamo se više lijepog, nego ružnog…

Mnogo smo toga naučili iz različitih nastavnih područja, ali i o životu,  o životnim vrijednostima i ciljevima,o tome kako nam je prijateljstvo važno i kako nam je važno biti u razredu s prijateljima i o tome kako se zaštititi od bolesti, upoznali smo i jedan novi virus!...

Shvatili smo da možemo učiti, a da nismo u školi, ali da je škola mjesto gdje radimo sistematičnije- po određenom rasporedu i redoslijedu, uz pomoć i podršku svojih učiteljica i s radošću sa svojim dragim prijatelja! I to je nešto nezamjenjivo!

Nadamo se, da ćemo se na jesen vidjeti ponovno u školi  u novoj školskoj godini koja bi trebala početi 7. rujna 2020. O tome ćete pročitati na našoj web stranici prije početka nove školske godine.

Podjela svjedodžbi i pohvalnica:

PŠ Hrašćina:  SRIJEDU 8.7. 2020.

 • učenici I.- VII. razred u 9 sati

 • učenici VIII. razred u 10 sati.

MŠ Budinščina: ČETVRTAK 9.7.2020.

 • razredna nastava (I.-IV.) u 9 sati

 • predmetna nastava (V.-VII. razred) u 10 sati

 • učenici VIII.a,b u 11 sati.

 

Pred školom će vas dočekati razrednici/ce  s kojima ćete ići u učionice.

Taj dan će se učenici predmetne nastave fotografirati pa donesite po 10 kuna za zajedničku razrednu fotografiju koju ćete dobiti na jesen kad dođete u školu, a učenicima VIII. razreda će biti proslijeđene.

Isti dan možete donijeti i suglasnost za likovnu mapu, suglasnost za izbornu nastavu informatike (učenici VI. razreda) i dr.

Učenici VIII. razreda moći će taj dan, ako već nisu to napravili samostalno kod kuće, uz pomoć razrednica i učiteljice informatike, prijaviti  srednjoškolske programe. Ti učenici trebaju donijeti sa sobom „listu prioriteta“ (redoslijed  srednjoškolskih programa koje misle prijaviti) i svoju lozinku  za prijavu u sustav upisi.oss.

Uživajte u ljetnim praznicima, ali i dalje ostanite odgovorni!

                                                                                                                 Ravnateljica: Renata Kreber-Mikšaj

 


[OPŠIRNIJE]Oproštajno pismo osmašima generacije 2012.-2019.
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 19. 6. 2020. 18:40

  Dragi osmaši,na kraju Vašeg osnovnoškolskog obrazovanja, na raskrižju Vaših životnih putova i otvaranja novih stranica,  želimo Vam da uvijek birate znanje i da nadograđujete svoja učenja na temeljima onoga što su Vas učili Vaši učitelji u Vašoj dosadašnjoj školi.Pred Vama je niz  mogućnosti koje možete iskoristiti.Vjera u budućnost te iskustva  koja nosite sa sobom neka Vam daju vjetar u leđa.Jednoga dana budite stručnjaci u svojemu zvanju, korisni članovi društva i zajednice kojoj pripadate, na ponos i  radost svojih najbližih i osnovne škole u kojoj  ste proveli osam godina.
 
Neka Vam je sretno !

 


[OPŠIRNIJE]Oproštaj četvrtaša
Andreja Satmari / datum: 19. 6. 2020. 11:35

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su se učenici 4. r. MŠ oprostili sa svojom učiteljicom Jagodom Šmit.


[OPŠIRNIJE]Raspored vraćanja udžbenika
Andreja Satmari / datum: 18. 6. 2020. 12:02

Učenici od 5. do 8. razreda vraćaju udžbenike po sljedećem rasporedu:

24.6. učenici 8.razreda

25.6. učenici 7.razreda

26.6. učenici od 5. do 8. razreda PŠ Hrašćina

29.6. učenici 6. razreda

30.6. učenici 5. razreda

Udžbenici se vraćaju u učionicu br. 3 u vremenu od 8 do 12 h u MŠ, a u PŠ se vraćaju u knjižnicu.

Uz udžbenike obavezno vratiti i knjige iz školske knjižnice. 

Radne bilježnice se NE vraćaju.

Ukoliko netko ne može doći u navedenom vremenu, potrebno je s razrednikom dogovoriti poslijepodnevni termin.

 

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja Razglednica moga mjesta škljocni za sjećanje 2020.
Andreja Satmari / datum: 17. 6. 2020. 08:51

Rezultate natječaja RAZGLEDNICA MOGA MJESTA  škljocni za sjećanje možete vidjeti u priloženom dokumentu.

Virtualnu izložbu nagrađenih i pohvaljenih radova možete pronaći ovdje: https://www.artsteps.com/view/5ed615e9317e5822216d1350

Zahvaljujemo se svim sudionicima, a posebne čestitke nagrađenima i pohvaljenima!


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu-rezultati ankete
Andreja Satmari / datum: 16. 6. 2020. 08:47

Tijekom nastave na daljinu provedena je anketa za roditelje učenika od I. do VIII. razreda te za učenike od V. do VIII. razreda.

Rezultate upitnika možete pronaći u ppt prezentacijama koje je izradila pedagoginja Gordana Simeunović.

 

[OPŠIRNIJE]PROJEKT ŠAFRAN
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 6. 2020. 13:26
Učenici osmih razreda i ove su godine bili uključeni u međunarodni projekt "Šafran". Kroz projekt ostavili su trag u cvijeću koje će rasti oko naše škole i kad generacije odu, no još važnije od toga je što su učili o toleranciji, različitosti i poštivanju, ali i posljedicama diskriminacije i predrasuda. 
U nekim aktivnostima sudjelovali su svi, a završnu evaluaciju i praćenje projekta odradili su pojedinačni učenici kroz dodatnu nastavu iz povijesti. 
Projekt je proveden u matičnoj i područnoj školi pod vodstvom učiteljice Ivane Novosel. Evaluaciju projekta MŠ pogledajte kroz kratki filmić koji su radili učenici na dodatnoj nastavi iz povijesti, a evaluaciju projekta PŠ možete vidjeti na ovoj poveznici

[OPŠIRNIJE]Završetak nastavne godine
Andreja Satmari / datum: 15. 6. 2020. 11:17

 PODSJETNIK NA ZAVRŠETAK NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./20.

 • dana  17. 6.2020. (srijeda) završavaju učenici razredne nastave Budinščina (I.-IV. razred) i I.-II. razred PŠ Hrašćina;
 • dana 19.6.2020. (petak) završavaju učenici VIII.a i b razreda MŠ Budinščina;
 • dana 23.6.2020. (utorak) završavaju učenici  VI. i VII. razreda MŠ Budinščina;
 • dana 26.6.2020. (petak) završavaju učenici V. razreda MŠ Budinščina te učenici III.-IV. razreda i V.-VIII. PŠ Hrašćina.

[OPŠIRNIJE]Četvrtaši završili s Lektirom na drugačiji način
Andreja Satmari / datum: 15. 6. 2020. 10:38

Pri kraju je još jedna nastavna godina, a za četvrtaše i posljednji dani razredne nastave. Tijekom protekle četiri godine sudjelovali su u raznim projektima i bili aktivni na mnogim područjima. Jedan od projekata bio je i Lektira na drugačiji način.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte na koji način su obradili zadnju lektiru.


[OPŠIRNIJE]Vremenska prognoza za lipanj
Andreja Satmari / datum: 10. 6. 2020. 09:44

Uz obradu Futura I. učenici 5.r. MŠ dobili su zadatak osmisliti šaljivu vremensku prognozu za svoj razred. Pogledajte njihove prognoze u kratkom flimiću  https://vimeo.com/427160440 koji je kreirala njihova učiteljica hrvatskog jezika Biserka Pučak. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Dijana Margetić / datum: 10. 6. 2020. 09:20

Sutra, u četvrtak 11.6.2020. je Tijelovo i nema nastave.

U petak 12.6.2020. je redovna nastava ( za učenike razredne nastave u školi, a za učenike predmetne nastave na daljinu).

 


[OPŠIRNIJE]Petaši o Lijepoj Našoj
Andreja Satmari / datum: 10. 6. 2020. 09:17

Učenici petog razreda MŠ pod mentorstvom učiteljice Biserke Pučak izradili su prezentacije po čemu je Hrvatska poznata u svijetu.

Klikom na sljedeću poveznicu pogledajte njihove radove:  https://padlet.com/biserkapucak/dbjqd7n1bwjayyyk


[OPŠIRNIJE]Stanari u slonu – neobična priča o prirodi i ljudima
Andreja Satmari / datum: 5. 6. 2020. 08:38

Čitanjem  priče Dubravka Horvatića  „Stanari u slonu“ učenici 2.b razreda završili su s lektirnim djelima za ovu nastavnu godinu.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su ga obradili.


[OPŠIRNIJE]Upisi u 1. razred osnovne škole školske godine 2020./21.
Dijana Margetić / datum: 2. 6. 2020. 09:59

Komisijski pregledi  i upis djece u I. razred  šk.god.2020./21. održat će se u vremenu od 2.-7.7.2020. u prostorijama OŠ Vladimir Nazor Budinščina ( i za djecu PŠ Hrašćina).

Liječnica školske medicine dr. Melita Očić-Leljak će telefonom kontaktirati svakog roditelja za dogovor o terminu (danu i vremenu) pregleda.


[OPŠIRNIJE]Dan škole 2020.
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 29. 5. 2020. 21:22

30.5. rođen je pjesnik, pisac i političar Vladimir Nazor, čije ime nosi i naša škola. Tog dana obilježavamo Dan škole. S obzirom na okolnosti, ove godine proslava će biti bez učenika, ali njihove čestitke nisu izostale. Učenici su bili kreativni te su školi zaželjeli sretan rođendan pjesmom, plesom, crtežom, igrom... Najveći dar povodom ovog rođendana je sportska dvorana u PŠ Hrašćina na kojoj se radovi privode kraju i čije otvorenje je najavljeno za rujan.

Čestitku učenika možete vidjeti u kratkom filmiću.

 


[OPŠIRNIJE]"Nova" škola za novi početak
Dijana Margetić / datum: 26. 5. 2020. 09:45

Nakon duljeg vremena  od jučer je u školi opet  živo.

Radost i ushit bio je veći  jer je učenike razredne nastave dočekala ljepša i obnovljena škola. U školi Budinščina je bio 81 učenik, a u PŠ  Hrašćina 18  od ukupno  113 učenika razredne nastave.

Dok su učenici tijekom proteklog perioda svladavali nastavu na daljinu, u  školi se stvarno radilo.

Pedagoginja, knjižničarka, učiteljica likovne kulture, te tehničko osoblje škole zajedničkim je snagama uredilo unutarnji prostor matične škole Budinščina i PŠ  Hrašćina pod  vodstvom ravnateljice škole.

Obojane su klupice na kojima učenici sjede pred učionicama,  holu i svlačionicama, ormari u holu područne škole i hodnicima matične škole ,stepenice  u MŠ Budinščina i PŠ  Hrašćina i još mnogo toga. Na podovima  obiju škola pojavili su se mnogi  didaktičko-motorički-spoznajni  elementi. Posebno iznenađenje  bila je i topla voda u svim sanitarnim čvorovima obiju škola.

U isto vrijeme, ali u vanjskom prostoru škole, tehničko osoblje obiju škola uz stručnu pomoć učiteljice biologije radilo je na formiranju i uređivanju školskih vrtova. Posijane i zasađene gredice, stazice i cvjetnjaci već poprimaju svoj izgled, a vodeni vrt i jezerce u narednom će periodu krasiti ionako prekrasan školski okoliš.

Radost i ushit jutra, kada su se učenici razredne nastave vratili u školu, pokazali su da uloženi trud, energija, kreativnost i dobra volja nisu bili uzaludni i da zajedničkim snagama na „drugačijim“, nesvakidašnjim projektima možemo, itekako, oplemeniti život u školi.

U našoj foto galeriji možete vidjeti što je sve učenike dočekalo u školama.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika 1.do 4. razreda, korisnika dječjeg vrtića i predškole za 25.5.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 22. 5. 2020. 10:55

Poštovani roditelji učenika 1.do 4. razreda, korisnika dječjeg vrtića i predškole!

U ponedjeljak 25.5.2020.godine  nastava počinje prema redovnom rasporedu  za učenike od 1. do 4 razreda u MŠ  Budinščina i PŠ  Hrašćina. Održavati će se svi nastavni predmeti ( redovni i izborni).

Škola je za učenike otvorena  u Budinščini od  7:00 sati, a u PŠ  Hrašćina od 7:30 sati.

 Prijevoz autobusom organiziran je prema redovnom rasporedu.

Odlazak učenika kućama je svaki dan nakon 4.sata ( Budinščina  11:10, PŠ Hrašćina 11:40 sati).

Učenicima je osiguran jedan obrok u školi nakon drugog školskog sata.      

Molimo Vas da se pridržavate svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo,  a posebno Vas podsjećamo:  

 1. Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu,podatak o temperaturi upisati u dnevnik(bilježnicu) koji se svakodnevno donosi  u školu i daje učiteljici na uvid.  U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji/učitelji odmahobavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.
 2. Posebno se obavještavaju roditelji o sljedećem:
 • da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
 •  da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

U ponedjeljak, 25.5.2020.godine počinje s radom i dječji vrtić ( radno vrijeme 6:00- 16:00 sati), te  prema redovnom rasporedu i predškola ( Budinščina utorkom i četvrtkom 10:00-12:30 i PŠ Hrašćina srijedom od 10:00-12:30).

Škola i vrtić spremno i s radošću  Vas očekuju!

Ravnateljica:

Renata Kreber-Mikšaj, dipl. učit.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku rada škole za učenike od 1.do 4.razreda i dječji vrtić
Dijana Margetić / datum: 21. 5. 2020. 12:58

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine počinje redovna nastava u školi za  učenike od 1. do 4. razreda  matične škole Budinščina i PŠ  Hrašćina, te rad Dječjeg vrtića „Bubamarac“. Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje novih uputa  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće te se omogućuje uključivanje sve djece razredne nastave u škole. Prijevoz učenika će biti organiziran.

Pod OPŠIRNIJE  možete vidjeti Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 20.5.2020.godine kao i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Učenici predmetne nastave od 5.do 8. razreda i dalje nastavljaju s nastavom na daljinu.

Molimo Vas da pratite mrežnu stranicu škole i da budete u kontaktu s razrednim učiteljicama kako bismo Vas upoznali s ostalim detaljima vezanim uz početak nastave 25.5.2020.godine.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima predškole i učenika od 1.do 3.razreda
Dijana Margetić / datum: 18. 5. 2020. 12:40

Poštovani roditelji predškole i učenika od 1. do 3. razreda,

od iduće školske godine 2020./21. učenici od 1. do 4.razreda se mogu  uključiti u  izbornu nastavu iz  INFORMATIKE, 2 sata tjedno.

Prema  odredbama članka 27. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19) :

 - predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele i ocjenjuju se. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja. Jednom potpisana suglasnost vrijedi do kraja osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja.

Razrednici učenika od 1. do  3.razreda proslijediti će Vam suglasnost koju Vas molimo da vratite  uobičajenim načinom komunikacije do 21.5.2020.godine.

Pod OPŠIRNIJE nalazi se obrazac suglasnosti.

Zahvaljujem na razumijevanju!

Renata Kreber-Mikšaj, ravnateljica škole

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisima u prvi razred
Dijana Margetić / datum: 13. 5. 2020. 08:38

U tijeku su pripreme za komisijske preglede u prvi razred. Molimo sve roditelje da prate obavijesti na ovoj web stranici na kojoj će biti objavljen točan termin kao i postupak upisa od strane Povjerenstva za upis. 


[OPŠIRNIJE]Sretan Majčin dan!
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 10. 5. 2020. 07:46

[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima razredne nastave
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 7. 5. 2020. 22:31

Prema provedenom izjašnjavanju roditelja učenika razredne nastave u matičnoj i  područnoj školi OŠ V.Nazor Budinščina,  od 11. svibnja 2020.  nastava će se i dalje odvijati na daljinu te će se tako provoditi vrednovanje i ocjenjivanje učenika prema Uputama  i Odluci MZO-a o vrednovanju i ocjenjivanju tijekom nastave na daljinu .


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada dječjeg vrtića od 11.5.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 4. 5. 2020. 10:42

Poštovani roditelji,

 vezano uz mogućnost  organizacije dječjeg vrtića od 11.svibnja 2020.godine, dajemo Vam u privitku Uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za predškolske i školske ustanove (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf) te Preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za dječje vrtiće i za izvođenje nastave prema mješovitom modelu nastave. Pod OPŠIRNIJE  su detaljne upute Ministarstva znanosti i obrazovanja za dječje vrtiće i škole od 11.5.2020.godine. 

 U dječji vrtić od 11.5.2020.godine mogu doći:

 • samo djeca čija su oba roditelja zaposlena i nemaju  drugu mogućnost  zbrinjavanja djece,
 • djeca koji ne boluju niti imaju simptome  bolesti COVID-19 i  nemaju povišenu tjelesnu temperaturu te respiratornih problema niti simptoma drugih bolesti poput gripe ili prehlade
 • djeca čiji drugi članovi obitelji, s kojima učenik živi u zajedničkom kućanstvu ili je učenik u povremenom ili stalnom kontaktu s njima, ne boluju  niti imaju simptome bolesti COVID-19 i nisu u samoizolaciji.

Svi roditelji koji zadovoljavaju gore navedene uvjete i prema tome namjeravaju svoje  dijete uključiti u dječji vrtić prema preporuci Ministarstva  znanosti i obrazovanja , trebaju potpisati priloženu Izjavu i vratiti ju skeniranu na školski mail: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr  ili ju osobno donijeti u školu do utorka, 5.5.2020.godine.    

Ravnateljica:

Renata Kreber-Mikšaj, dipl.učiteljica


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave od 11.5.2020.godine
Dijana Margetić / datum: 4. 5. 2020. 09:23

Poštovani roditelji,

vezano uz mogućnost  organizacije razredne nastave u školi od 11.svibnja 2020.godine, dajemo Vam u privitku Uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za predškolske i školske ustanove (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf) te Preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje nastave prema mješovitom modelu nastave koji podrazumijeva tri do četiri sata nastave u školi u grupama do maksimalno 9 učenika s kojima radi jedan učitelj razredne nastave, a predmeti  engleski jezik i vjeronauk se prate i dalje preko programa na HRT 3 .

Pod OPŠIRNIJE  su detaljne upute Ministarstva znanosti i obrazovanja vezana uz  izvođenje nastave od 11.5.2020.godine: 

U školu od 11.5.2020.godine mogu doći:

 • samo učenici čija su oba roditelja zaposlena i nemaju  drugu mogućnost  zbrinjavanja djece,
 • učenici koji ne boluju niti imaju simptome  bolesti COVID-19 i  nemaju povišenu tjelesnu temperaturu te respiratornih problema niti simptoma drugih bolesti poput gripe ili prehlade
 • učenici čiji drugi članovi obitelji, s kojima učenik živi u zajedničkom kućanstvu ili je učenik u povremenom ili stalnom kontaktu s njima, ne boluju  niti imaju simptome bolesti COVID-19 i nsu u samoizolaciji.

Napominjemo da se nastava na daljinu i dalje nastavlja  te  se potiče nastava obrazovanja učenika razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.

Svi roditelji koji zadovoljavaju gore navedene uvjete i prema tome namjeravaju svoje  dijete uključiti u izvođenje nastave prema mješovitom modelu  nastave koji je opisan u preporuci Ministarstva  znanosti i obrazovanja , trebaju potpisati priloženu Izjavu i vratiti ju skeniranu na školski mail: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr  ili ju osobno donijeti u školu do utorka, 5.5.2020.godine najkasnije do 10:00 sati.    

Ravnateljica:

Renata Kreber-Mikšaj, dipl.učiteljica


[OPŠIRNIJE]Glazbena kultura na daljinu!
Jasenka Kuljak / datum: 2. 5. 2020. 20:38

Nastava glazbene kulture na daljinu inspirirala je i potaknula četvrti razred da se okušaju u izradi instrumenata od papira. Kao i obično, odmah su se primili posla i kreativni uradci su stizali jedan za drugim. Što su sve napravili i od kojih materijala, pogledajte  u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Preporuke MZO za organizaciju rada razredne nastave i vrtića
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 2. 5. 2020. 09:47

Poštovani roditelji, stigle su upute Ministarstva znanosti i obrazovanja koje se odnose na ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja-dječjeg vrtića te osnovnoškolske ustanove-škole u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

U dokumentima niže navedenim (link 1,link 2)  razređena je mogućnost organizacije rada od 11.5.2020.

Hvala na razumijevanju.

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2020//Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2020//Preporuke%20za%20organizaciju%20rada%20u%20razrednoj%20nastavi%20i%20upute%20za%20vrednovanje%20i%20ocjenjivanje%20u%20mjesovitom%20modelu%20nastave.pdf


[OPŠIRNIJE]Budimo aktivni!
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 1. 5. 2020. 12:33

Ovih smo tjedana primorani večinu svojega vremena provoditi u kući. Završio je 7. tjedan nastave na daljinu. Provodimo ju pred TV ekranima, računalima, mobitelima, tabletima...

Učitelji naše škole odlučili su učenicima poslati posebnu prvomajsku poruku i potaknuti ih na aktivnost.

Prvomajsku poruku učenicima možete pogledati u ovom videu.


[OPŠIRNIJE]"Plesni izazov" povodom Međunarodnog dana plesa
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 30. 4. 2020. 20:25

Povodom Međunarosnog dana plesa učenici 4. razreda MŠ pozvali su ostale učenike naše škole da se uključe u Oh Na Na Nah Dance Challenge.

Izazov je prihvaćen! A kako je to izgledalo pogledajte na sljedećem linku.

 


[OPŠIRNIJE]Praznik rada
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 30. 4. 2020. 18:58

Obavijest!

Sutra je 1.svibanj – Međunarodni praznik rada i nema nastave.

Nastava na daljinu nastavlja se u ponedjeljak 4.5.2020.


[OPŠIRNIJE]Uz Svjetski dan Sunca
Andreja Satmari / datum: 29. 4. 2020. 17:55

U 2.b razredu učenici su ovih dana učili o Suncu. Na poticaj učiteljice Jadranke Plantak napisali su kratka razmišljanja o tom nebeskom tijelu, a izradili su i likovne radove. Neki su se okušali i u pisanju tzv.činkvina (kratkih pjesmica).

Potražite ih pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Moj zavičaj
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 27. 4. 2020. 17:51

Treći razred PŠ Hrašćina imao je zadatak napraviti brošure o svojem mjestu.

Bili su jako uspješni.

Učiteljica:Jasna Kranjec

Možete ih pogledati u ppt prezentacijama koje možete naći u 'opširnije'!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan knjige uz Ivanu Brlić Mažuranić
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 23. 4. 2020. 22:19

Svjetski dan knjige obilježili smo proučavanjem spisateljice svjetskog glasa Ivane Brlić Mažuranić!
#umnemape 8.r Mš 
Bravo za osmaše!
Učiteljica: Biserka Pučak

 
 
 
 
 

 


[OPŠIRNIJE]Glas za Zemlje spas
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 22. 4. 2020. 21:49

Učenici 3. i  4.razreda PŠ zajedno s učiteljicom Jasnom Kranjec digli su i svoj glas...

.....i sve to za Zemlje spas!

Bravo za njih!

Njihove kreativne uratke možete vidjeti na sljedećem linku ili u videu pod 'opširnije'!


[OPŠIRNIJE]Zemlji za rođendan od četvrtaša MŠ
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 22. 4. 2020. 21:13

Zemlji za rođendan...smiley

Učenici 4.razreda MŠ zajedno s učiteljicom Jagodom Šmit kroz različite aktivnosti pokazali su kako brinu o našoj planeti Zemlji.

 Ujedno to je i prekrasan poklon Zemlji za njezin današnji rođendan!

Video čestitku možete pogledati na ovom linku ili pod 'opširnije'!


[OPŠIRNIJE]Zemljo, sretan ti rođendan!
Jasenka Kuljak / datum: 22. 4. 2020. 20:46

Iako nismo zajedno ujedinjeni u globalnoj akciji „Zelena čistka“ koju svake godine provodimo uz Dan planete Zemlje, 22. travnja, ipak svatko od nas može učiniti nešto lijepo, dobro i korisno za naš Planet… Svaki i najmanji korak u očuvanju i brizi za Zemlju znači bolji život danas, ali i sutra. I ne zaboravimo - što činiš Zemlji, činiš samome sebi!

Radove i aktivnosti učenika uz Dan planeta Zemlje možete vidjeti u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Razglednica 'Hrašćina u srcu' 8.r PŠ
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 22. 4. 2020. 20:43

Učenici 8.razreda PŠ Hrašćina pripremili su prekrasnu video razglednicu pod nazivom 'Hrašina u srcu' povodom Dana planete Zemlje.

Uživajte u prekrasnim hrašćinskim motivima!

Video razglednicu možete pogledati na sljedećem linku ili pod 'opširnije'!


[OPŠIRNIJE]Vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 13. 4. 2020. 18:08

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u prilogu se nalaze dokument Ministarstva znanosti i obrazovanja "Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu" koji će se početi primjenjivati od 14. travnja 2020. g. U dijelu OPŠIRNIJE posebno izdvajamo dio koji se odnosi na roditelje/staratelje.

 

[OPŠIRNIJE]Čestitka!
Jasenka Kuljak / datum: 11. 4. 2020. 21:30


[OPŠIRNIJE]Uskrsna čestitka DV Bubamarac
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 11. 4. 2020. 16:57
 
Dragi roditelji!
    Ova situacija s korona virusom prisilila nas je da ostanemo kod kuće, da se ne družimo i ne živimo na način kako smo navikli.Znamo da je teško i vama i vašoj djeci te vam ovim putem zahvaljujemo što ste odgovorni i na taj način čuvate vaše i naše zdravlje i zdravlje svojih najbližih. S nadom da će ova situacija što prije završiti , da ćemo se uskoro opet svakodnevno družiti, surađivati, želimo vam Sretan Uskrs te vesele uskrsne blagdane.
            Djelatnici Dječjeg vrtića Bubamarac
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Čestitka i proljetni odmor
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 11. 4. 2020. 10:11

U petak 10. travnja 2020. g. započeo je proljetni odmor učenika. S nastavom na daljinu nastavljamo u utorak 14. travnja 2020. g. po redovitom rasporedu.

Svim učenicima i njihovim obiteljima

želimo sretan i blagoslovljen

Uskrs

i ugodan proljetni odmor!


[OPŠIRNIJE]Uskrsna čestitka petaša i šestaša
Andreja Satmari / datum: 10. 4. 2020. 11:27

Na sljedećoj poveznici možete pronaći uskrsnu čestitku petaša i šestaša koju su izradili na poticaj učiteljice HJ Biserke Pučak.

http://linoit.com/users/biserkapucak/canvases/Uskrsna%20%C4%8Destitka


[OPŠIRNIJE]Ususret Uskrsu
Andreja Satmari / datum: 10. 4. 2020. 11:02

Mnogi naši učenici bili su vrlo vrijedni i marljivi. Na poticaj svojih učiteljica RN i vjeroučiteljica nacrtali su ili izradili razne motive Uskrsa.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte njihove krativne radove.


[OPŠIRNIJE]Pizza lektira u 4. razredu
Andreja Satmari / datum: 10. 4. 2020. 10:55

Nastava na daljinu nije omela četvrtaše u obradi lektire na drugačiji način. Na red je došao svima dobro poznat roman  Mate Lovraka "Družba Pere Kvržice".

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su ga obradili.


[OPŠIRNIJE]Novi natječaj Razglednica moga mjesta "škljocni" za sjećanje
Dijana Margetić / datum: 7. 4. 2020. 11:24

Poštovani,

zbog nepredvidivih okolnosti izazvanih korona virusom, naš, već tradicionalni foto natječaj

RAZGLEDNICA MOGA MJESTA  škljocni za sjećanje

koji je bio objavljen 5.3.2020. na mrežnim stranicama Škole te takav proslijeđen osnovnim školama Republike Hrvatske smo, za ovu godinu, poništili.

Naime, svjesni činjenice da učenici ne mogu izaći iz svoga doma i fotografirati jer bi tako kršili Upute Stožera civilne zaštite, a time narušavali sigurnost i zdravlje sebe i drugih, uvidjeli smo da se sada „otvara prostor“ za likovne kreativce koji svojim radovima mogu i žele predstaviti svoje mjesto/grad drugima.

Stoga smo ove godine Naš foto natječaj preoblikovali u likovni!

Pozivamo Vas da se do 20.5.2020.godine uključite u naš natječaj!

#ostanidoma

Pod OPŠIRNIJE možete vidjeti propozicije natječaja.


[OPŠIRNIJE]Sve će biti u redu!
Andreja Satmari / datum: 5. 4. 2020. 21:08

Forum za slobodu odgoja pozvao nas je na širenje pozitive.  Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih kuća/stanova istaknuli poruke Sve će biti u redu kako bi poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane i naši su učenici 4. r. MŠ pod mentorstvom učiteljice Jagode Šmit izradili prekrasne radove. Potražite ih u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Rad u četvrtom tjednu nastave na daljinu
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 3. 4. 2020. 20:38
Dragi učenici, poštovani roditelji !
 
  Iza nas su tri tjedna nastave na daljinu u kojoj ste, većina,   
marljivo radili i svakodnevno izvršavali raznovrsne zadatke i tako 
stjecali nova znanja i sposobnosti.
 U tjednu pred nama, neposredno  prije uskrsnih blagdana, od 6.do 9.4.2020. ne bi trebali dobivati nove  zadatke za rad od svojih učitelja već smjernice za unapređivanje  vlastitog rada s informacijama što i kako ponavljati i vježbati  jer nakon Uskrsa počinju i provjere.

[OPŠIRNIJE]Pismo podrške!
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 30. 3. 2020. 14:46

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Iza nas su dva tjedna Nastave na daljinu, za koju se, spletom neželjenih okolnosti,  nismo imali vremena detaljnije pripremiti, dogovarati, organizirati. Učimo svi zajedno, “u hodu“ - i učenici, i učitelji, i roditelji. Vjerujemo da smo svakog dana u tome sve uspješniji…


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima djece dorasle za upis u 1.razred
Dijana Margetić / datum: 30. 3. 2020. 10:29

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u I. razred školske godine 2020./2021.

Prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja odgađaju se sve predviđene aktivnosti vezane uz postupak utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred (laboratorij, škola, liječnik) do daljnjega.


Molimo vas da pratite obavijesti na mrežnoj stranici naše škole, a o novom rasporedu i datumima pravovremeno ćemo vas obavijestiti.


[OPŠIRNIJE]Virtualna knjižnica
Andreja Satmari / datum: 27. 3. 2020. 09:23

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu kreirana je virtualna knjižnica naše škole. Možete je pronaći ovdje: https://sites.google.com/view/knjiznica-os-budinscina/po%C4%8Detna-stranica


[OPŠIRNIJE]Dežurstva u školi od 26.3.2020.
Dijana Margetić / datum: 25. 3. 2020. 12:10

            RADNO VRIJEME ŠKOLE  od 26.3.2020. godine JE  SVAKI DAN OD 8:00                DO 10:00  SATI .

            U SLUČAJU POTREBE MOŽETE NAS KONTAKTIRATI  :

Tel./fax: 049/459-113; 049/459-308

E-mail: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr

Mob. 098/685-630, ravnateljica Renata  Kreber-Mikšaj

Mob. 098/137-3090, tajnica Dijana  Margetić


[OPŠIRNIJE]Obavijest o radnom vremenu škole
Dijana Margetić / datum: 23. 3. 2020. 11:33

RADNO VRIJEME ŠKOLE JE  SVAKI DAN OD 8:00 DO 12:00  SATI .

            U SLUČAJU POTREBE MOŽETE NAS KONTAKTIRATI  :

Tel./fax: 049/459-113; 049/459-308

E-mail: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr

Mob. 098/685-630, ravnateljica Renata  Kreber-Mikšaj

Mob. 098/137-3090, tajnica Dijana  Margetić

Pod OPŠIRNIJE  se nalazi  Odluka o  radnom vremenu i rasporedu rada. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Dijana Margetić / datum: 20. 3. 2020. 13:34

Dragi učenici, poštovani roditelji !

Iza nas je završen tjedan nastave na daljinu.

Bilo je izazovno, nepredvidivo, puno nepoznanica, lutanja, ali i otkrivanja, bojazni, strahova, uzbuđenja, iznenađenja, ushita, zadovoljstva…

 Trudili smo se, svi zajedno, da si budemo pomoć, podrška, „nova snaga „ za nova, neočekivana i neizvjesna vremena.

I ovo je Škola za život!

Vezano uz Odluku Vlade Republike Hrvatske od 19.3.2020.godine te Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-01/20-01/00178; URBROJ: 533-01-20-0002 od 19.3.2020.godine)  sljedeći tjedan nastavljamo dalje s nastavom na daljinu:

 1. Učenici RAZREDNE NASTAVE  prate nastavu na HRT3

Škola na Trećem:

 Razred

Termin

1. razred OŠ

počinje u 8.00 sati

2. razred OŠ

počinje u 10.00 sati

3. razred OŠ

počinje u 13.00 sati

4. razred OŠ

počinje u 15.00 sati

 

  uz zadatke  i potrebnu komunikaciju sa svojim učiteljicama.

2. Učenici PREDMETNE NASTAVE  rade u svojim virtualnim učionicama prema svojem rasporedu u dogovoru sa svojim učiteljima-cama i razrednicima.

Učenici razredne i predmetne nastave mogu  sve materijale prikazane na televiziji kasnije pogledati na  YouTube kanalu Škole za život. Na sljedećoj poveznici možete preuzeti rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa https://skolazazivot.hr/raspored/.

Budite strpljivi, uporni, radišni, spremni pomoći, razvijati svoje potencijale, kompetencije i sposobnosti i u ovim, nepredvidivim, „školskim“ uvjetima.

 Ravnateljica: Renata Kreber-Mikšaj, dipl.uč.


[OPŠIRNIJE]Djevojčice u STEM-u
Andreja Satmari / datum: 18. 3. 2020. 11:32

Dana 9.3.2020. godine učenice 7. i 8. razreda PŠ Hrašćina sudjelovale su u ekipnom natjecanju Djevojčice u STEM-u.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kakav rezultat su ostvarile.


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - raspored za utorak 17.3.2019.
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 16. 3. 2020. 18:27

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u utorak, 17.3.2020. nastava će biti organizirana prema rasporedu Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljenom na poveznici  https://skolazazivot.hr/raspored-17-3-2020/

Učenici razredne nastave prate program Škola na trećem u za njih predviđenim terminima.

Učenici predmetne nastave prijavljuju se u virtualne učionice na Yammer mreži preko već objavljenih poveznica na sljedećem linku u kojima će biti objavljena uputstva i poveznice na videomaterijale, a sukladno navedenom rasporedu. 

Detljni raspored za utorak nalazi se u dijelu nalazi se u dijelu OPŠIRNIJE

Od srijede 18.3.2020. nastava u virtualnim učionicama odvijati će se prema REDOVNOM RASPOREDU SATI.

U slučaju tehničkih poteškoća prilikom prijave u sustav Yammer, molimo vas za strpljenje. Pratite upute razrednika dogovorenim kanalima komunikacije i daljnje obavijesti na našoj web stranici.


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - raspored za ponedjeljak 16.3.2020.
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 3. 2020. 15:32

Poštovani učenici i roditelji,

u ponedjeljak 16.3.2020. nastava će biti organizirana prema rasporedu Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljenom na poveznici  https://skolazazivot.hr/raspored/ . 

Učenici razredne nastave prate program Škola na trećem u za njih predvišenim terminima.

Učenici predmetne nastave prijavljuju se u virtualne učionice na Yammer mreži preko već objavljenih poveznica na sljedećem linku u kojima će biti objavljena uputstva i poveznice na videomaterijale, a sukladno navedenom rasporedu. 

Detljni raspored nalazi se u dijelu OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]Poveznice na virtualne razrede
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 13. 3. 2020. 18:16

Obavijest!

Otvoreni su Virtualni razredi za sve učenike predmetne nastave. Učionice su kreirane kao zatvorene grupe u alatu Yammer u sklopu Office365 alata.

Poveznice i upute nalaze se u dijelu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima-PREKID NASTAVE
Dijana Margetić / datum: 13. 3. 2020. 15:05

Prema odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite

od ponedjeljka 16.3.2020.godine prekida se nastava  na dva tjedna i kreće se s nastavom na daljinu.

 Dječji vrtić također neće raditi.

U školi i vrtiću bit će  organizirano dežurstvo za one  učenike razredne nastave koje roditelji nemaju gdje ostaviti.

Pod OPŠIRNIJE možete vidjeti detalje o organizaciji nastave na daljinu.


[OPŠIRNIJE]Županijska smotra LiDraNo 2020.
Andreja Satmari / datum: 13. 3. 2020. 11:10

U utorak, 10. ožujka 2020. g. održana je županijska smotra LiDraNo u Krapini. 

Pod OPŠIRNIJE pročitajte tko je predstavljao našu Školu.


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Andreja Satmari / datum: 12. 3. 2020. 12:12

I ove godine učenici i djelatnici naše matične i područne škole uključili su se u četvrtak 12.3.2020. u humanitarnu akciju Zagorske lige protiv raka prodajom narcisa.


[OPŠIRNIJE]Lektira iz vrećice: Heidi
Andreja Satmari / datum: 11. 3. 2020. 08:47

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su učenici obradili lektiru Heidi.


[OPŠIRNIJE]Održan školski LIK 2020.
Andreja Satmari / datum: 9. 3. 2020. 08:06

U petak 6. ožujka 2020. održano je školsko natjecanje LIK  na temu- poticaj: “Umjetnost i čovjek“ s podtemom „ Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele“.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte čiji su radovi predloženi za Županijsko natjecanje.


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda
Andreja Satmari / datum: 6. 3. 2020. 12:34

Pod OPŠIRNIJE pročitajte koje su učenice predstavljale našu školu na Županijskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda.


[OPŠIRNIJE]Županijska natjecanja iz Engleskog jezika i Matematike
Andreja Satmari / datum: 6. 3. 2020. 10:15

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kakve su rezultate postigli naši učenici na Županijskim natjecanjima iz Engleskog jezika i Matematike.


[OPŠIRNIJE]Zdrav za pet!
Andreja Satmari / datum: 5. 3. 2020. 13:37

U četvrtak 5.3.2020. održan je drugi dio projekta „Zdrav za 5!“. 

Pod OPŠIRNIJE pročitajte tko je i kako educirao učenike.


[OPŠIRNIJE]Foto natječaj RAZGLEDNICA MOGA MJESTA škljocni za sjećanje
Dijana Margetić / datum: 5. 3. 2020. 10:46

Objavljuje se Foto natječaj za učenike od  5. do 8. razreda osnovne škole

 RAZGLEDNICA  MOGA  MJESTA  škljocni za sjećanje.

Pozivamo sve zainteresirane da svoje radove pošalju do 15.4.2020.godine. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]Mjere i preporuke vezane uz nCoV (koronavirus)
Dijana Margetić / datum: 3. 3. 2020. 18:33

Sukladno aktualnoj situaciji vezanoj uz uz nCoV  (koronavirus), Hrvatski Zavod za javno zdravstvo izradio je mjere zaštite koje Vam dajemo u nastavku ovog teksta.

Ujedno skrećemo pozornost na pridržavanje već ranije napisanih općih mjera zaštite, te obavještavamo djecu, učenike i roditelje da u školi i vrtiću ima osigurano dovoljnih količina tekućeg sapuna, jednokratnih papinih ubrusa te alkoholnih dezinficijensa za provođenje higijene ruku sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo.

Na sljedećoj poveznici možete pratiti svakodnevno ažurirane podatke o koronavirusu kao i mjerama prevencije https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952.

Pod OPŠIRNIJE nalaze se specifične i opće mjere zaštite od koronavirusa koje je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


[OPŠIRNIJE]Posjet biskupa Huzjaka
Andreja Satmari / datum: 28. 2. 2020. 12:08

27.2.2020. PŠ Hrašćina posjetio je biskup bjelovarsko- križevačke biskupije Vjekoslav Huzjak.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako je protekao posjet.


[OPŠIRNIJE]Preporuke vezane uz Korona virus
Andreja Satmari / datum: 27. 2. 2020. 12:59

Pod OPŠIRNIJE nalaze se preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o postupanju u školama, a zbog potrebe zaštite zdravlja  vezano uz nCoV  (Korona virus).


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Andreja Satmari / datum: 26. 2. 2020. 13:29

Danas, 26.2.2020. ružičastim majicama obilježili  smo DAN BEZ NASILJA MEĐU DJECOM u MŠ Budinščina te u PŠ Hrašćina. 

Detalje pročitajte pod OPŠIRNIJE:

[OPŠIRNIJE]Maškare u vrtiću i predškoli
Andreja Satmari / datum: 26. 2. 2020. 08:41

Pod OPŠIRNIJE pogledajte kako su polaznici vrtića i predškole obilježili maškare.


[OPŠIRNIJE]Maskenbal, maskenbal…
Jasenka Kuljak / datum: 25. 2. 2020. 20:08

Pod OPŠIRNIJE saznajte kako su se učenici razredne nastave zabavljali na dan maškara.

 


[OPŠIRNIJE]Održano natjecanje mladih robotičara
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 22. 2. 2020. 10:40

U četvrtak 20.2.2020. godine naša je škola bila domaćin 3. kola Croatian Makers Lige, natjecanja mladih robotičara.

Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako je proteklo natjecanje.

 


[OPŠIRNIJE]Sretno Valentinovo!
Andreja Satmari / datum: 14. 2. 2020. 09:49

Učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti Vrijedne ruke izradili su slatka srčeka/cvjetiće i uljepšali nam ovaj dan.

SRETNO VALENTINOVO!

„Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti ili dotaknuti. One se moraju osjetiti srcem.“   Helen Keller


[OPŠIRNIJE]Održana školska natjecanja iz Hrvatskog jezika i Geografije
Andreja Satmari / datum: 13. 2. 2020. 12:43

Održana  su školska natjecanja iz Hrvatskog jezika i Geografije.

Detalje pročitajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Maske izvanzemaljske
Andreja Satmari / datum: 12. 2. 2020. 08:32

Učenici II.a razreda uključili su se u Likovni natječaj Plastelinko: Maske izvanzemaljske u organizaciji OŠ Pantovčak.

Detalje pogledajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]