preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
e-Twinning

Projekt "Baltazar 4"

E-dnevnik

Školska pravila

Školski kurikulum

Zalogajček 2

Školska shema voća i povrća i mlijeka i mliječnih proizvoda

Udžbenici

Školska lektira

Anketa
Smijem li na internetu davati podatke nepoznatim osobama?
Kalendar
« Travanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo ...

Ruđer Bošković

Dukat - krava Šara

Tajne dvoraca

Domovinski rat

Bogatstvo različitosti

Europa u školi

LIK

Lovrakovi dani

Zaštita i spašavanje

Zeleno srce kuca za nas

Tradicija i suvremenost

Hrašćinski kraljuš

Hrašćinski kraljuš DV

Sportom do zdravlja

Zlatar:Čovjek čovjeku

vijesti
Nagrađen likovni rad Valerije Hruškar
MARIJA ZOZOLI / datum: 23. 5. 2019. 12:49

Na 32. Lovrakovim danima  kulture odlukom  Prosudbenog  povjerenstva za likovna ostvarenja (Anita Res, predsjednica; Valna Bastijančić Erjavec, članica; Marica Čičak, članica) nagrađen je i likovni rad učenice naše škole Valerije Hruškar, (4. r.) u kategoriji nižih razreda.

Čestitamo učenici i mentorici  Suzani Ramić!


[OPŠIRNIJE]Predavanje UVSPDR Barun za osmaše
MARIJA ZOZOLI / datum: 23. 5. 2019. 12:09

Učenici osmih razreda matične i područne škole završili su i ove godine projekt o Domovinskom ratu predavanjem UVSPDR Barun u korelaciji s nastavom povijesti. Predavanje je održano 20.5. u MŠ Budinščina i 21.5. u PŠ Hrašćina. Učenici su kroz predavanje mogli saznati o doprinosu Zagorja u ratu, teškim počecima, uzrocima i posljedicama zbivanja na osobnim primjerima članova Udruge. Također su razgledali dio vojne opreme, postavljali pitanja, a i sami su pokazali svoje znanje o temi. Tijekom predavanja učenici su nagrađeni simboličnim poklonima. Predavanje je proteklo u ugodnoj atmosferi uz veliki interes učenika za temu


[OPŠIRNIJE]Promet nije šala ni opasnost mala 2019
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 5. 2019. 07:53

Troje polazniika odgojne skupine "Bubamarac", u pratnji odgojiteljice Andreje Klemen, sudjelovali su 18.5.2019. u DV Šlapica u Oroslavju u prometnoj akciji "Promet nije šala ni opasnost mala". Tom prilikom su djeca iz 24 zagorska vrtića pokazala što znaju o pravilima ponašanja u prometu, a usvojili su i neka nova znanja i vještine i to sve na njima primjeren način, kroz razne društvene, stolno-manipulativne igre te igre na otvorenom, vožnju biciklima i autićima na poligonu i dr. Tom akcijom se nastoji povećati sigurnost djece u prometu, što je naročito bitno za ovu dobnu skupinu djece koja na jesen kreću u 1. razred te postaju svakodnevni aktivni sudionici u prometu. U sklopu ove akcije vrtiću su donirane lijepe i vrijedne igračke koje su jako razveselile mališane.

 

[OPŠIRNIJE]Poduzetnička radionica "Skok do znanja"
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 16. 5. 2019. 18:21

Dana 16.  svibnja u MŠ Budinščina te 8. svibnja u PŠ Hrašćina u suradnji sa Srednjom školom Konjščina održane su poduzetnićke radionice "Skok do znanja" za učenike 8. razreda. Radionice proizvodnje vijača za preskakanje održale su nastavnice SŠ Konjščina Marija Brkić, Branka Kos i Barbara Pluščec i njihove učenice. Osmaši su se potrudili izraditi zanimljive vijače za preskakanje a njihove uratke možete pogledati u dijelu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Novigradsko proljeće 2019.
MARIJA ZOZOLI / datum: 16. 5. 2019. 10:43

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće svake godine okuplja 300tinjak sudionika s ciljem promicanja zajedništva i kreativnosti. Ove godine Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće održana je od 6. do 13. travnja 2019. Tema je bila „Svjetlo“. Učenica 8. b razreda naše škole, Lucija Svrtan, sudjelovala je i ove godine u radionici Scenske glazbe pod mentorstvom Damjana Vasiljevića.

Lucijine dojmove možete pročitati pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]YOUrope – Radi se o tebi - rad Lucije Svrtan među 10 najboljih u RH
MARIJA ZOZOLI / datum: 10. 5. 2019. 08:54

Literarni rad naše učenice Lucije Svrtan (8.b r.), pod naslovom Kad bi djeca bila na vlasti, našao se među deset najboljih radova na razini cijele Hrvatske. u natječaju Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatske. Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je:2019. godina Europskih izbora - YOUrope – Radi se o tebi.

Povodom proslave Dana Europe, 9. svibnja, za nagrađene učenike priređena je svečanost  uručenja nagrada u Europskom domu u Zagrebu. U prigodnom programu nastupali su učenici koji su osvojili nagrade u literarnom, glazbenom izričaju  i otvorena je izložba nagrađenih likovnih radova. 

Čestitamo Luciji i mentorici učiteljici Biserki Pučak!

Nagrađeni literarni rad pročitajte pod OPŠIRNIJE:

 

 


[OPŠIRNIJE]Interaktivne radionice za motivirane, talentirane i darovite
MARIJA ZOZOLI / datum: 8. 5. 2019. 09:16

Uz obilježavanje pada hrašćinskog meteorita i Dana općine Hrašćina, u sklopu 3. HRAŠĆINSKOG ASTRA, u našoj područnoj školi Hrašćina odvijat će se interaktivne radionice za djecu 3 - 10 godina koje organizira Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina. Ulaz i sudjelovanje besplatno je za sve aktivnosti pa pozivamo učenike navedene dobne skupine da se odazovu u što većem broju.

Više pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Zapaženi rezultat naših robotičara
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 8. 5. 2019. 00:05

U 4. kolu Croatian Makers Lige koje se kao on-line kolo održavalo u periodu od 01. do 15. travnja sudjelovala je i ekipa naše škole u sastavu Ivona Kurtoić, Kristijan Kešćec, Lucija Marković i Danijela Priščan.

Učenici su se natjecali kao ekipa te su u regiji Zagorje 2 osvojili 2. mjesto.

Čestitke učenicima i mentorici učiteljici Kristini Ondrašek!

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI NAJBOLJI „KLOKANOVCI“
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 5. 2019. 10:27

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 21. ožujka 2019. g. održalo se, po dvadeset i prvi put,  Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Prema prvim rezultatima, u 10% najboljih su naši učenici:

  • u kategoriji Pčelica (II. razred):Viktorija Topolovec i Elizabeta Šanjek
  • u kategoriji  Leptirići (III. razred): Luka Marković i Sebastian Kurtoić,
  • u kategoriji Benjamin (VI.-VII.): Ivona Kurtoić,
  • u kategoriji Cadet (VIII.-I.SŠ): Lucija Svrtan i Petar Kranjec.

Čestitamo učenicima i učiteljima!


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu"
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 4. 5. 2019. 10:47

Na 22. županijskom natjecanju "Sigurno u prometu" održanom u petak, 3. svibnja 2019. godine u prostorijama OŠ Sveti Križ Začretje našu školu predstavljala je ekipa u sastavu Dino Babok i David Čavec, učenici 5. razreda MŠ te Gabrijela Šanjek i Iva Šmit, učenice 5. razreda PŠ Hrašćina u pratnji mentorice K. Ondrašek. Učenici su natjecanje završili na 8. mjestu.


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata škole 2019.
Administrator / datum: 3. 5. 2019. 10:58

Da se u našoj školi puno i vrijedno radi već je poznato pa smo uz Dan naše općine  Budinščina upriličili  Dan otvorenih vrata škole kako bi prikazavali bar dio od mnogobrojnih aktivnosti kojima  smo se bavili ove školske godine.

U prigodnom programu učenica Lorena Kapitan izvela je pjesmu „Štijela bi ti reči“ s kojom nas je dostojno predstavila na ovogodišnjem županijskom Lidranu, a  Tea Kocman pjesmu „Sedim na obloku“ koju je napisala za natječaj Dragutina Domjanića u Zelini. Svoj  prvi dokumentarni film „Znamenitosti naše općine“ predstavili su  učenici: Lovro Sremec, Ivan Petrač, Domagoj Hercigonja i Luka Ban pod redateljskom palicom Lea Petrača. Učenice 4 r.: Valerija Hruškar, Dorotea Budiš i Lea Dugan prikazale su igrokaz „Konjić sa zlatnim sedlom“ kojim će nas predstavljati krajem mjeseca  u Zagrebu u projektu Čitamo zajedno zaboravljene knjige.

Arheo projekt budinščanskog kraja, na kojem su mladi povjesničari vrijedno radili cijelu godinu, predstavili su učenici: Tea Kocman, Natalija Vertuš, Emanuela Hunjek i Jurica Vnučec.

Program je završen  prikazom  fotografija  mnogobrojnih aktivnosti koje smo kao aktivni građani naše općine organizirali i ostvarili ove školske godine.

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentoricama: Jasmini Čukelj Krajan, Moniki Ban, Biserki Pučak i Ivani Novosel te knjižničarki Andreji Satmari, ali i svim učenicima i učiteljima koji svakodnevno doprinose podizanju kvalitete rada škole i lokalne sredine.

Više o našim aktivnostima možete pogledati ovoj našoj web stranici!


[OPŠIRNIJE]Pohvaljena fotografija Lovre Sremca
MARIJA ZOZOLI / datum: 2. 5. 2019. 12:03

Na foto natječaju Razglednica moga mjesta , škljocni za sjećanje 2019.  za učenike viših razreda OŠ RH, kojeg je provela naša škola, Lovro Sremec učenik 8.r. autor je pohvaljene fotografije. Fotografija je izabrana za izložbu između 175 pristiglih iz cijele Hrvatske. Ukoliko nr prepoznajete na prekrasnoj fotografijji je crkva  u Zajezdi.

Čestitamo Lovri i mentorici vjeroučiteljici - voditeljici foto grupe Danici Drčec!


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike i roditelje
MARIJA ZOZOLI / datum: 29. 4. 2019. 11:04

Sutra, u utorak 30. 4. 2019., se u našoj školi održava završnica i svečana podjela nagrada našeg  foto natječaja Razglednica moga mjesta,  škljocni za sjećanje pa  učenici razredne nastave (I.-IV. razred) sutra NEMAJU nastavu.

Učenici predmetne nastave (V.-VIII. razred) imaju redovnu nastavu po redovnom rasporedu.

U srijedu  1.svibnja 2019.  je Međunarodni praznik rada i za SVE UČENIKE nema nastave.

Redovna nastava je u četvrtak 2.5.2019. po redovnom rasporedu rada.


[OPŠIRNIJE]Wordwall, Plickers, Kahoot, Quizizz i Gynzy u nastavi njemačkog jezika
MARIJA ZOZOLI / datum: 26. 4. 2019. 08:23

Profesorica njemačkog jezika Božena Žugec je s učenicima izborne nastave njemačkog jezika pripremila kvizove u sljedećim alatima: Wordwall (https://wordwall.net/hr), Plickers (https://get.plickers.com/), Kahoot (https://kahoot.com/), Quizizz (https://quizizz.com/) te Gynzy (https://www.gynzy.com/). Učenici su igrali igru memorije, vješala… Učenike je platforma impresionirala te još više pobudila njihovu želju za učenjem njemačkog jezika na interaktivan način.

Zbog velikog interesa učenika i učenica za ponavljanjem sadržaja uz pomoć ovog alata evo linkova s kojima se mogu ponavljati sadržaji. Kad se otvori link na desnoj se strani može mijenjati predložak, odn. aktivnost (kviz, zrakoplov, labirint…). Poveznice možete naći pod OPŠIRNIJE !

Viel Spaß!

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja Razglednica moga mjesta škljocni za sjećanje 2019.
Dijana Margetić / datum: 26. 4. 2019. 07:57

Objavljuju se rezultati našeg natječaja RAZGLEDNICA MOGA MJESTA  škljocni za sjećanje. 

Zahvaljujemo se svim sudionicima, a posebne čestitke nagrađenima i pohvaljenima!

Popis nagrađenih i pohvaljenih s malim katalogom možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 


[OPŠIRNIJE]Posjet Parku znanosti
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 4. 2019. 11:06

Za učenike dodatne nastave prirodne grupe predmeta i one koji su sudjelovali na školskim natjecanjima od V.-VIII. razreda matične i područne škole organiziran je 24.4.2019. u prijepodnevnim satima posjet Parku znanosti u Oroslavju.

 Cilj posjeta bio je da se učenicima na zanimljiv način približi znanost, prvenstveno fizika. Zahvaljujući neposrednosti domaćina gosp. Luke Vevereca, u interaktivnom predavanju učenici su promišljali, zaključivali, dokazivali, rješavali probleme,  ponovili  već naučeno, učili, istraživali… U takvom učenju vrijeme brzo prođe, učenici su zadovoljni, a učenje je zanimljivo i zabavno.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Klagenfurt i Minimundus
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 4. 2019. 22:22

Učenici  7. i 8. razreda naše škole bili su 18.4.2019. na terenskoj nastavi izvan granica Lijepe naše. Posjetili su austrijski grad Klagenfurt  te park Minimundus u kojem se nalazi 150 modela najpoznatijih svjetskih građevina izgrađenih u mjerilu 1:25. Tu su se našle Opera u Sydneyju, bazilika svetoga Petra u Rimu, Eiffelov toranj, Kineski zid, Kosi toranj, Tower, Hollywood, vlakovi, a vidjeli su i kako SAD lansira raketu. Pronašli su građevinu iz Hrvatske - maleni svjetionik Porer kod Pule. U centru Klagenfurta  poslušali su legendu o velikoj poplavi i zmaju, o vodoskok na kojem stoji čovječuljak i upozorava ljude na potop pokazujući prstom prema nebu. Prema legendi potopom je nastalo i jezero Worthersee. Na Novom trgu se nalazi kip Herakla koji se bori sa zmajem jer je zmaj u prošlosti maltretirao stanovnike grada. Također, zmaj je i na grbu Klagenfurta. 

Učiteljica njemačkog jezika Božena Žugec pripremila je  zadatke za učenike koji su zabavno razgledavanje učinili još zanimljivijim. Kući su se vratili prepuni lijepih dojmova!

 


[OPŠIRNIJE]5. Mathfest
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 4. 2019. 22:06

U srijedu, 17.4.2019. na 5. MathFest u Termama Tuhelj natjecala su se 584 mlada matematičara u 146 ekipa iz cijele Hrvatske, u tri kategorije. Predstavnici učenika iz redova matične škole u kategoriji 87 bili su: Jurica Vnučec, David Puklin, Lucija Svrtan i Tin Budiš. Područnu školu Hrašćina u kategoriji 87 predstavljali su: Ivona Kurtoić, Gabrijel Keščec, Petar Kranjec i Luka Hublin, te u kategoriji 43, po prvi puta na ovom natjecanju, Sebastian Kurtoić, Luka Marković, Nikola Emanuel Ondrašek i Lovro Šanjek. Ostvarili smo lijepe rezultate. Učenici u kategoriji 87 matične škole osvojili su osmo mjesto, dok su učenici područne škole zauzeli jedanaesto mjesto od ukupno 40 ekipa te kategorije. Učenici u kategoriji 43 osvojili su sedamnaesto mjesto od 40 ekipa, a istaknuli su se sa trećim mjestom u Kahoot kvizu znanja nakon glavnog natjecanja.

Čestitke učenicima i menotorima!


[OPŠIRNIJE]Učenicima i njihovim obiteljima želimo sretan Uskrs! - obavijesti!
MARIJA ZOZOLI / datum: 17. 4. 2019. 11:05

Proljetni odmor učenika traje od četvrtka 18.4. do petka 26.4.2019. godine. Redovna nastava počinje u ponedjeljak 29.4.2019. godine po redovnom rasporedu rada.

Učenici se tijekom proljetnog odmora mogu uključiti u radionice u našoj školi:

Naziv radionice

Voditelj

Vrijeme održavanja

Mjesto održavanja

Likovna radionica

Mirela Duktaj

četvrtak 18.4.2019.

od 10 do 12 sati

MŠ Budinščina

Sportska radionica

Ivana Hrček

četvrtak 25.4.2019.

od 10 do 12 sati

MŠ Budinščina

English rhymes

Renata Kreber-Mikšaj

srijeda 24.4.2019.

od 10 do 12 sati

PŠ Hrašćina

Terenska nastava u OROSLAVJE (Park znanosti) – u srijedu 24.4.2019.

Polazak ispred škole Budinščina i Hrašćina je u 9 sati, a povratak oko 12:30 sati. Voditeljica je  Marija Zozoli, a pratiteljica: Gordana Simeunović.

 

 


[OPŠIRNIJE]Proljetne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike 2019. godine
MARIJA ZOZOLI / datum: 17. 4. 2019. 10:50

Na inicijativu Radne skupine za darovite učenike KZŽ "Futura" osnovne škole KZŽ organiziraju radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike, u vrijeme proljetnih školskih praznika, točnije, od 18 do 26. travnja 2019.

U priloženoj tabeli pod OPŠIRNIJE dajemo informaciju koje su to škole, sa svim detaljima oko samih radionica i pozivamo zainteresirane učenike i njihove roditelje na uključivanje u rad istih.

Više detalja o samim radionicama zainteresirani mogu saznati na web stranicama samih škola.


[OPŠIRNIJE]Učenici Škole na Kiki festivalu u Zaboku
Jasenka Kuljak / datum: 16. 4. 2019. 11:28

I ove godine učenici naše matične i područne škole posjetili su Dječji filmski festival Kiki, koji organizira Društvo „Naša djeca“ Zabok i Udruga Gokul  iz Zaboka. Cilj je festivala razvijanje aktivne filmske publike, podizanje audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kino kulture  s posebnim naglaskom na edukativnim filmovima koji potiču kritičko razmišljanje i prosuđivanje gledatelja.

Tako su u utorak 9.travnja, učenici razredne nastave imali priliku vidjeti  7 filmova, pretežno animiranih iz Hrvatske, Rusije, Italije, Švicarske, Južne Koreje i Australije. Učenici predmetne nastave posjetili su Festival 11. travnja i pogledali 5 filmova različitih filmskih rodova iz Norveške, Francuske, Nizozemske i Danske. Nakon  što su pogledali filmove,učenici su dizanjem ruku vrednovali filmove, izražavali svoje dojmove i  doživljaje. Zajednička „nit“  ovih filmova je različitost:  razumijevanje i prihvaćanje različitosti i shvaćanje da je različitost bogatstvo i vrijednost, koje, doduše, najčešće postajemo svjesni tek onda kad je izgubimo…


[OPŠIRNIJE]Odvoz starog papira
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 12. 4. 2019. 18:46

I ove godine uključili smo se u projekt Zeleni korak, u organizaciji Unija papira. Cilj je Projekta sakupljanje starog papira kao vrijedne sirovine koja se može reciklirati i tako spasiti mnoge šume od sječe.

Odvoz starog papira iz Škole (Budinščina i Hrašćina) izvršit će se u SRIJEDU 17.4.2019. Stoga, ako imate kod kuće stari papir donesite ga do srijede u školu.


[OPŠIRNIJE]OPREZ U PROMETU
MARIJA ZOZOLI / datum: 10. 4. 2019. 09:39

Molimo  učenike i njihove roditelje da se pridržavaju pravila kod školskog prijevoza:  

  1. ULAZAK I IZLAZAK učenika U/IZ AUTOBUSA MORA BITI NA STAJALIŠTU AUTOBUSA.

 

  1. ULAZAK I IZLAZAK  U/IZ  AUTOBUSA MORA BITI NA NOGOSTUP (GDJE GA IMA).

Svi se trebaju pridržavati svih prometnih pravila za pješake!


[OPŠIRNIJE]Poklon iz Gradišća
Administrator / datum: 9. 4. 2019. 09:53

Ravnateljica naše škole gospođa Marija Zozoli bila je s ravnateljima OŠ KZŽ na studijskom putovanju u Austriji na upoznavanju školovanja hrvatske manjine u Gradišću.
U gradišćanskom glavnom gradu  Željeznu / Eisenstad im je inspektorica za manjinsko školstvo mag.a Karin Vukman-Artner  prezentirala  „Manjinsko školstvo u Gradišću“.  
U Velikom Borištofu / Großwarasdorf ravnatelji su posjetili dvojezične srednju i osnovnu škole, kao i  Pedagošku visoku školu Gradišće. U Hrvatskom kulturnom i dokumentarnom centru ih je gospodin Ivančić upoznao s djelatnošću centra kao i izdavaštvom na gradišćanskom hrvatskom jeziku. Za poklon školama su pripremili knjige i brošure koje možete pogledati u holu naše škole i upoznati se sa sličnostima  i razlikama između našeg standardnog i njihovog gradišćanskog hrvatskog jezika kojeg su očuvali 500 godina.


[OPŠIRNIJE]Program prometne kulture za najmlađe -JUMICAR
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 4. 4. 2019. 22:58

Program prometne kulture za najmlađe danas 4. 4. 2019. provodio se u našoj školi za učenike II. razreda OŠ Budinščina i PŠ Hrašćina te naše goste, učenike OŠ Konjščina i OŠ Zlatar Bistrica. Mnoštvo mališana tijekom dana učilo je kako biti oprezniji sudionik u prometu. Osim teorijskog dijela edukacije, najmlađi su se na praktičnom dijelu uvjerili da nije lako biti vozač. Na poligonu dodatna podrška, uz Jumicar instruktore, učenicima su bile i partnerske službe Projekta: Policijska postaja Zlatar Bistrica, Društvo crvenog križa Zlatar i DVD Budinščina.

Link: http://jumicar.net/domacinos-vladimir-nazor-budinscina-i-gostios-konjscina-i-os-osnovna-skola-zlatar-bistrica/


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan autizma
Jasenka Kuljak / datum: 2. 4. 2019. 11:59

Učenici matične i područne škole obilježili su 2. travnja  Dan autizma plavim balonima s porukama o prihvaćanju različitosti, prijateljstvu, pomoći, suradnji sa ciljem da se osvijeste potrebe drugih  i drugačijih oko nas...

Svjetski dan svjesnosti o autizmu Glavna skupština UN-a odabrala je za obilježavanje 2. travnja čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem  koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

 


[OPŠIRNIJE]Ivona Kurtoić na državnom natjecanju iz matematike
MARIJA ZOZOLI / datum: 1. 4. 2019. 19:58

Na 60. državnom natjecanju iz matematike održanom u Poreču od 28.do 30. ožujka 2019.g. našu školu je predstavljala učenica PŠ Hrašćina Ivona Kurtoić. Ivona se natjecala u kategoriji 7. razreda i zauzela 21. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

Čestitke Ivoni i mentoru učitelju matematike Sebastijanu Kocijanu!


[OPŠIRNIJE]Prezentacije srednjoškolskih programa i deficitarnih zanimanja
Jasenka Kuljak / datum: 29. 3. 2019. 10:15

U četvrtak 28. ožujka u prostorijama matične škole Budinščina održano je predstavljanje deficitarnih zanimanja te srednjoškolskih programa škola KZŽ: SŠ Zlatar, SŠ Konjščina, SŠ Bedekovčina, SŠ Zabok, gimnazije Zabok i ŠUDIGA Zabok. Osim predstavnika srednjih škola, sastanku su prisustvovali  i dali svoj doprinos proširivanju i boljem razumijevanju tematike upisa u srednje škole i izbora I. zanimanja i dožupan KZŽ  gospodin Anđelko Ferek Jambrek, te predstavnici Zavoda za zapošljavanje i Obrtničke komore KZŽ.

Učenici i roditelji učenika VII. i VIII. razreda matične i područne škole imali su prilike i osobno razgovarati sa svakim od prisutnih i razriješiti, eventualne, nedoumice, a kako je najavila pedagoginja Škole, zajednički susret roditelja i učenika VIII. razreda bit će kada ćemo govoriti o postupku prijave i upisa u srednje škole.


[OPŠIRNIJE]Učenici uživali u predstavi i učili o odgovornom postupanju s otpadom
Jasenka Kuljak / datum: 29. 3. 2019. 10:07

Jučer,  28.3.2019. su i učenici matične škole Budinščina uživali  u predstavi  „Bibi i Bubi“ u sklopu Projekta „Podizanjem svijesti građana do smanjenja količine otpada“ koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Kazališna predstava osmišljena je na temu sprečavanja nastanka otpada i odgovornog postupanja s otpadom. U predstavi  su sudjelovala  renomirani akademski glumci Jan Kerekeš i Matko Knešaurek koji su svojom glumom oduševili  učenike i učenici su kroz zabavan način s puno humora i dosjetki mnogo naučili.

Održane su dvije izvedbe: za djecu  predškole i razredne nastave i učenike predmetne nastave.

Provedbu ove hvale vrijedne aktivnosti osigurala je općina Budinščina.


[OPŠIRNIJE]Moja prva knjiga
Jasenka Kuljak / datum: 28. 3. 2019. 08:34

Karla Pučak i Karla Česi, učenice trećeg razreda naše škole sudjeluju u jubilarnom 15. natječaju udruge Kalibra iz Karlovca pod nazivom Moja prva knjiga. Djevojčice su se upustile u pustolovinu stvaranja vlastitih priča koje su i same vješto ilustrirale. Uz bogatu maštu i kreativnost, u izradu slikovnica uložile su i puno truda i vremena te pokazale svoje likovno – literarne vještine. S nestrpljenjem očekujemo rezultate Natječaja.

Moja prva knjiga je državni natječaj za učenike i učenice osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto. 

Slikovnicu Karle Česi možete pogledati na linku:

https://read.bookcreator.com/Vfn3QhxcIYO8abq50dFdaGwkbS12/dYS25YuLRfimZrKdaL8OFQ

Slikovnicu Karle Pučak možete pogledati na linku:

https://read.bookcreator.com/Vfn3QhxcIYO8abq50dFdaGwkbS12/JBIpG4cFSweyuYDW5f8tdQ


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan kazališta
Jasenka Kuljak / datum: 27. 3. 2019. 13:34

Danas, 27.ožujka 2019. učenici razredne nastave i njihovi mlađi prijatelji iz Dječjeg vrtića obilježili su zajedničkim druženjem  u knjižnici Škole Dan kazališta.

Nakon što su ponovili osnovne pojmove vezane za kazalište i kako se treba ponašati u kazalištu,“pozornica“ je prepuštena svima koji su željeli nešto recitirati, glumiti ili pjevati. Predstavili su se učenici od I. do IV. razredima recitacijama, kraćim igrokazima i pjesmama. Djeca  iz vrtića podržana su u zajedničkoj pjesmi , a sve je oduševio igrokaz  nastao prema djelu N. Iveljić: Konjić sa zlatnim sedlom s kojim će se učenici IV. razreda predstaviti u Projektu Čitamo zajedno: čitamo naglas zaboravljene knjige uz vodstvo učiteljice Monike Ban i knjižničarke Andreje Satmari.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zdrav za 5!
Jasenka Kuljak / datum: 27. 3. 2019. 12:42

Danas, 27.3.2019. održan je drugi dio projekta „Zdrav za 5!“ u kojem je djelatnica Policijske uprave KZŽ gđa. Jurić učenicima VIII-ih razreda matične škole Budinščina i PŠ Hrašćina govorila na temu Štetne posljedice i kazneno- pravni aspekti zlouporabe alkohola. Uz nekoliko primjera iz prakse  učenici su  potaknuti na razmišljanje o osobnoj odgovornost za uzimanje alkohola,ali  i drugih sredstava ovisnosti, što je i cilj ovog preventivnog programa.


[OPŠIRNIJE]Bogatstvo različitosti
MARIJA ZOZOLI / datum: 26. 3. 2019. 16:23

Literarni rad učenice 8.a razreda Tene Klemen pod naslovom Želim ti biti prijateljica našao se među deset najboljih radova na Međunarodnom likovno-literarno-novinskom natječaju Bogatstvo različitosti koji od 2013. godine raspisuje OŠ Matija Gubec iz Tavankuta (Vojvodina). Na natječaju su sudjelovale brojne škole iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Hrvatske i Srbije. 

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Želim ti biti prijatelj kojom se željelo potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.


[OPŠIRNIJE]Kazališna predstava Bibi i Bubi u PŠ Hrašćina
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 26. 3. 2019. 16:12

U ponedjeljak 25.3.2019. godine PŠ Hrašćina posjetili su članovi Teatra Kerekesh koji su za učenike izveli svoju kazališnu predstavu Bibi i Bubi na temu sprečavanja nastanka otpada i odgovornog gospodarenja otpadom. Predstava je organizirana u suradnji s Općinom Hrašćina u sklopu projakta "Podizanje svijesti građana do smanjenja količine otpada" i u cijelosti se financira od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda i Općine Hrašćina, kao jednog od partnera projekta.

Učenici su uživali u predstavi, a pritom ponešto i naučili o održivom gospodarenju otpadom.


[OPŠIRNIJE]Dan darovitih učenika
MARIJA ZOZOLI / datum: 21. 3. 2019. 17:11

Prvog dana proljeća, 21. ožujka, u školama Republike Hrvatske obilježava se Dan darovitih učenika. Europski dan darovitih (The International Day of Gifted Children) prvi je put obilježen 2011. godine, a u Hrvatskoj 2013. godine. Cilj obilježavanja Dana darovitih je afirmacija spoznaje o potrebi organiziranja sustavne brige za talentirane i darovite pojedince u obrazovnom sustavu. Naše škole imaju zakonsku obavezu identificirati potencijalno darovite i raditi s njima, a identifikacija se u našoj školi obavlja u trećem razredu osnovne škole. U našoj  se školi radi s darovitima kroz radionice, dodatnu nastavu i izvannastavne aktivnosti. Imamo se čime pohvaliti ako gledamo rezultate naših učenika na školskim, županijskim a i državnim natjecanjima.

Danas smo Dan darovitih obilježili nastupom darovitih učenika kroz pjesmu i sviranje. 


[OPŠIRNIJE]Poštujemo prava osoba s Down sindromom
MARIJA ZOZOLI / datum: 21. 3. 2019. 16:51

Na  prvi dan proljeća, 21. ožujka i ove godine  šarenim smo čarapama poručili da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Simbolika oblačenja različitih čarape je između ostaloga i u slanju poruke o prihvaćanju različitosti.

 Svjetski Dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka svake godine, kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo na otklanjanje predrasuda o osobama s Down sindromom. Dan se obilježava 21. ožujka, kako bi se simbolički predstavila 3 kromosoma 21 koje osobe s Down sindromom imaju.


[OPŠIRNIJE]Književni susret
MARIJA ZOZOLI / datum: 21. 3. 2019. 12:47

U srijedu, 20.3.2019.g. u knjižnici u Budinščini održan je književni susret za učenike razredne nastave s našom poznatom književnicom i lutkaricom Jadrankom Čunčić Bandov. Susret je protekao u smijehu i veselju. Učenici su s oduševljenjem slušali i gledali Jadrankine igrokaze prepune rime i smiješnih situacija. Jadranka je poznata po tome što od tikve može napraviti različite životinje, pa je učenicima odala nekoliko trikova kako to radi i potaknula ih da se i oni okušaju u izradi lutkica. U nekoliko navrata učenici su se okušali i kao glumci što je izazvalo još veće oduševljenje publike. Na kraju su učenici postavljali pitanja našoj spisateljici na koja je ona spremno odgovarala. Vrijeme je prebrzo prošlo, ali su svi otišli sa osmijehom i vjerujemo da će dugo pamtiti ovaj susret. Spisateljica je pohvalila učenike da su bili odlična publika i rekla je da joj je ovo bio jedan od boljih susreta. Veselimo se ponovnom druženju!


[OPŠIRNIJE]Naša e-knjiga u eTwinning projektu 'Rewriting the ending of a fairytale'
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 3. 2019. 11:19

Naš eTwinning projekt I ŽIVJELI SU SRETNO DO KRAJA ŽIVOTA - PISANJE NOVOG ZAVRŠETKA BAJKE (AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER : REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE), u kojem smo surađivali s učenicima iz  cijele Europe, došao je do kraja i možete pogledati konačnu verziju priče Ivica i Marica kao prekrasnu e-knjigu na poveznici:

https://read.bookcreator.com/Vfn3QhxcIYO8abq50dFdaGwkbS12/_rNJAkHbSY20XPpk4EyrNg

Autori ilustracija su učenici četvrtog i petog, a teksta sedmih i osmih razreda matične škole.

Čestitamo učenicima i mentorici učiteljici engleskog jezika Ani Bahat na uloženom trudu i kreativnosti!

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru kandidata prema natječaju za primanje u radni odnos objavljenom 27.2.2019.godine
Dijana Margetić / datum: 18. 3. 2019. 11:56

Objavljuje se obavijest o izboru kandidata prema natječaju za zapošljavanje učitelja engleskog jezika i matematike objavljenom 27.2.2019.godine. 

Obavijesti možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 

 


[OPŠIRNIJE]I MI DAJEMO SVOJ GLAS PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA!
MARIJA ZOZOLI / datum: 15. 3. 2019. 13:21

Danas, 15. ožujka,  i u matičnoj i u područnoj školi obilježili smo Svjetski dan borbe protiv klimatskih promjena pod nazivom Climate Strike 2019. noseći zelene majice. 

Klimatske promjene nisu stvar uvjerenja, one se zaista događaju, a svatko od nas može utjecati na smanjenje emisija stakleničkih plinova i na umanjenje učinaka klimatskih promjena.

ZELENIM MAJICAMA  i „zelenim“ akcijama doprinesimo očuvanje planete Zemlje!

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Akcija Dan narcisa u našoj školi
MARIJA ZOZOLI / datum: 15. 3. 2019. 09:53

I ove godine učenici i djelatnici naše matične i područne škole uključili su se u četvrtak 14.3.2019. u humanitarnu akciju Zagorske lige protiv raka prodajom narcisa.

Cvijet narcisa postao je glavni simbol u borbi protiv raka dojke.Humanitarni projekt provodi se s ciljem prikupljanja sredstava za što uspješniju prevenciju, liječenje i rehabilitaciju pacijenata s malignim bolestima.

Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima pomogli ovu vrijednu akciju i pokazali humanost kada je to najpotrebnije!

 


[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskoga jezika
MARIJA ZOZOLI / datum: 15. 3. 2019. 09:52

14.03.2019. uz manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika  koju je pokrenuo Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje  obilježeni su Dani hrvatskoga jezika u PŠ Hrašćina.  

Nositelji aktivnosti bili su učenici 7. razreda, pod mentorstvom učiteljice Melite Novosel, koji su prigodnim plakatom i svojim radovima na temu Jezik  roda moga ukrasili  pano u holu škole . U svom izlaganju upoznali su ostale učenike kako  manifestacija počinje Međunarodnim danom materinskog jezika 21. veljače, a završava 17. ožujka, na dan objave „Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika“ iz 1967. godine.

Ovom manifestacijom želi se istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s raznolikom  hrvatskom jezičnom baštinom i bogatom jezičnom poviješću.


[OPŠIRNIJE]Obilježen tjedan mozga u MŠ Budinščina
MARIJA ZOZOLI / datum: 15. 3. 2019. 09:49

Prekrasan plakat mozga koji je napravila učenica VIIIa razreda Tamara Pažur bio je uvod u aktivnosti koje su uslijedile uz Tjedan mozga u četvrtak 14.3.2019. za vrijeme održavanja izvannastavnih aktivnosti.

Najprije su učenice VIII.a r. Sara Jertec i Ivana Mešnjak pod mentorstvom učiteljice Nikoline Milinković, uz prezentaciju, upoznale učenike s građom i funkcijama mozga. Uslijedile su mozgalice koje je, za zainteresirane učenike, vodila Lucija Svrtan, učenica VIII.b r.

Učenici VII.a,b dodatne nastave fizike Patrik Sedlar, Tomislav Fiolić, Jurica Vnučec, Božidar Teo Bručić, Emanuela Hunjek, David Puklin, Natalija Vertuš, Mateo Šargač i Miroslav Mikulčić, uz mentorstvo učiteljice Mirele Lebić - Popov ,prikazali su nekoliko jednostavnih i zanimljivih fizikalnih pokusa (Zrak je tijelo!, Gašenje svijeće pomoću CO2, Tekućine različitih gustoća se ne miješaju!, Princip rada ''Lava Lampe'', Ravnoteža pribora za jelo, Balon s vodom ne puca!, Podizanje razine vode u čaši, Balon na krevetu od pribadača...) što je izazvalo velik interes prisutnih učenika.

Na kraju nas je učenica VII.a r. Lorena Kapitan uvela u još jednu vrijednu akciju - 15.3. - Dan borbe protiv klimatskih promjena, pa smo tako već danas, 15.3.2019. u zelenom sa ciljem osvještavanja ovog važnog problema i pridruživanja globalnoj akciji Climate Strike 2019.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Tjedan mozga u PŠ Hrašćina
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 3. 2019. 10:49

Od 11. do 17. ožujka obilježava se po 18. puta Tjedan mozga. Cilj je populariziranje znanja o funkcioniranju i bolestima mozga. Kako bi učenicima približili ovu tematiku,u utorak 12.3.2019. u PŠ Hrašćina za vrijeme izvannastavnih aktivnosti organizirali smo nekoliko njima primjerenih aktivnosti.

Za uvod su sve učenike PŠ Hrašćine učenici 8. razreda Luka Hublin i Jurica Črepinko, uz pomoć zanimljive prezentacije, upoznali s mozgom: građom, kako funkcionira, kako ga „hraniti“ i vježbati. Nakon edukativnih minuta uslijedilo je i praktično vježbanje mozga! Učenici 7. razreda Mirela Žugec i Gabrijel Kešćec organizirali su kviz pun matematičkih zagonetki i mozgalica u kojem su sudjelovali svi učenici i učitelji. Učenice 6. razreda Lucija Marković i Danijela Priščan pokazale su kako robote možemo koristiti za obavljanje složenih zadataka, ali i za zabavu. Učenicima je prikazano kako roboti mogu pjevati, zvati u pomoć, stati na crvenom, itd. Također, učenicima je predstavljen plakat Robot vs. Čovjek. Za kraj su i sami učenici mogli isprobati rad s robotima.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole KZŽ
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 3. 2019. 09:43

U našoj školi  je, 13.3.2019. godine, održano natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole KZŽ na kojem je sudjelovalo 10 učenika sedmih i 19 učenika osmih razreda iz 11 škola naše županije. Predstavnica naše škole Lucija Svrtan, 8.b razred, zauzela je visoko četvrto mjesto te njoj i mentorici Biserki Pučak čestitamo!

U kategoriji sedmih razreda 1. mjesto osvojila je Ivona Herout  iz OŠ Lj.Gaja Krapina - mentorica učiteljica Andreja Klasić, 2. mjesto osvojila je Monika Stažnik  iz OŠ A.Kovačića Zlatar - mentorica učiteljica Nikolina Cvrtila i 3. mjesto osvojila je Leona Šoštarko iz OŠ  Krapinske Toplice - mentorica učiteljica Mira Korbar.

U kategoriji osmih razreda  1. mjesto osvojila je Nika Rihtarić  iz OŠ A.Kovačića Zlatar  - mentorica učiteljica Nikoline Cvrtila koja je mentor i drugoplasiranoj Pauli Sviben također iz OŠ A.Kovačića Zlatar. Treće mjesto dijeli pet učenica: Dina Janđel iz OŠ Bedekovčina -  mentorica Vesna Košutić, Gabriela Špiček i Ena Strabić iz OŠ Oroslavje - mentorica Vesnica Kantoci, Ena Strabić iz OŠ A.Mihanovića Petrovsko - mentorica Brankica Matijašec i Petra Šimunić iz OŠ  Zlatar Bistrica - mentorica Marija Hudi Hitrec.

Natjecanje je završeno podjelom pohvalnica, priznanja  i zahvalnica svim sudionicima. Učenici koji su osvojili  jedno od prva tri mjesta i njihovi mentori nagrađeni su vrijednim knjigama. 

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentoricama!


[OPŠIRNIJE]Bijeli jelen u 3.razredu
Jasenka Kuljak / datum: 12. 3. 2019. 10:58

I dalje nastavljamo s projektom Lektira - može i ovako. Ovaj put na redu je bio Bijeli jelen, bajka našeg poznatog pisca Vladimira Nazora koju smo obradili u suradnji s knjižničarkom. Kao i inače i ovoga su puta aktivnosti bile inovativne, kreativne i zanimljive - drugačije. Sat je započeo križaljkom kojoj je konačno rješenje bilo Bijeli jelen. Slijedio je razgovor o doživljaju djela i likova. Učenici su se pomoću simbola likova otisnutih uz križaljku podijelili u grupe. Svaka grupa imala je zadatak ukrasiti zadani lik te napisati njegove osobine. Nakon toga slijedila je prezentacija radova. Sat smo završili sjedeći u krugu i prepričavajući bajku. Prepričavanje je postalo zanimljivije kada su u priču ušli likovi iznenađenja i time promijenili tijek događaja. Bilo je zanimljivo slušati kako je šegrt Hlapić pomogao gušćarici Anki ili kako je Zlatokosa izvukla iz šume zadrugare zadruge Ljubanovac. Lektira obrađena na drugačiji način od uobičajenoga ostaje učenicima u trajnijem sjećanju i vesele se novoj lektiri te kreativnom načinu njezine obrade.

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije - prvo i drugo mjesto za Ivonu i Luciju
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 3. 2019. 18:29

U četvrtak 6. ožujka 2019. u OŠ Veliko Trgovišće  održano je županijsko natjecanje iz Kemije. Našu školu su predstavljale učenica sedmog razreda PŠ Hrašćina Ivona Kurtoić i učenica osmog razreda MŠ Budinščina Lucija Svrtan. Učenice su postigle izvrsne rezultate - prema rezultatima sa natjecanja Ivona je zauzela prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda, a Lucija drugo mjesto u kategoriji osmih razreda.

Čestitke Ivoni i Luciji te mentorici učiteljici kemije Mirjani Cahunek!


[OPŠIRNIJE]Maškare vladaju
MARIJA ZOZOLI / datum: 5. 3. 2019. 16:21

Maškare su danas zavladale i u matičnoj i u područnoj školi.  Klaunovi, semafori, Štrumfovi, praljudi te Mickey i Minnie Mouse pokazali su svoju spretnost u guranju guralice, skakanju na gumenim konjićima, vožnji skejta sjedeći i guranju pilates lopte u prevelikim cipelama. Bilo je tu padova i izlijetanja sa staze, ali je sve popraćeno smijehom i potporom navijača koji su cijelo vrijeme glasno navijali za svoje favorite. Nakon igara uslijedio je ples u kojem su za  kralja i kraljicu maskenbala RN MŠ izabrani Maks Posavec i Tea Kriste, učenici drugog razreda. Na kraju je maškare razveselila kiša bombona i svi su nasmijani otišli kućama.

U PŠ Hrašćina svi su se maskirali, veselo plesali i predstavili svoje razredne odjele. Najbolje maskirani je bio David Hlad, učenik 4. razreda Bilo je veselo i zabavno, baš kako i trebaju maškare i biti.


[OPŠIRNIJE]Javna rasprava o Pravilniku o zapošljavanju u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Budinščina
Dijana Margetić / datum: 5. 3. 2019. 07:19

Otvara se javna rasprava o  Pravilniku o načinu i postupku zapošljavanja u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Budinščina.

Ovim Pravilnikom utvrđuje se način i postupak kojim se svim kandidatima za zapošljavanje u školskoj ustanovi  osigurava jednaka dostupnost javnim službama pod jednakim uvjetima, način vrednovanja kandidata prijavljenih na natječaj, način vrednovanja kandidata koje je uputio nadležni ured državne uprave te način i postupak provođenja natječaja za zapošljavanje  u školskoj ustanovi.

Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na predloženi nacrt dostavljaju se elektronskim putem na  adresu  ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr  do 13.3.2019.godine.

Prijedlog Pravilnika nalazi se pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]3. kolo Croatian Makers Lige
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 2. 3. 2019. 08:57

U četvrtak, 28.2.2019. godine u Osnovnoj školi Ljubeščica održano je 3. kolo natjecanja u sklopu Croatian Makers Lige za regiju Zagorje 2 na kojem je našu školu uspješno predstavljala Starija dobna skupina u sastavu Kristijan Keščec, Lucija Marković i Ana Tepeš (6. r. ) te Ivona Kurtoić (7 r.). Prema neslužbenim rezultatima učenici su osvojili visoko 3. mjesto.

Čestitke učenicima i mentorici učiteljici Kristina Ondrašek!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike: prvo i drugo mjesto za Ivonu i Luciju
MARIJA ZOZOLI / datum: 1. 3. 2019. 11:57

U četvrtak 28. veljače 2019. u Gornjoj Stubici je održano županijsko natjecanje iz matematike. Našu školu su predstavljale učenica sedmog razreda PŠ Hrašćina Ivona Kurtoić i učenica osmog razreda MŠ Budinščina Lucija Svrtan. Učenice su postigle izvrsne rezultate - prema neslužbenim rezultatima Ivona je zauzela prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda, a Lucija drugo mjesto u kategoriji osmih razreda.

Čestitke Ivoni i Luciji te mentorima učiteljici Željki Vajdić i učitelju Sebastijanu Kocijanu!


[OPŠIRNIJE]Zeleni korak - sakupljamo stari papir
MARIJA ZOZOLI / datum: 1. 3. 2019. 11:05

Sakupljanje starog papira i briga o okolišu već je dugi niz godina  dio naše svakodnevice,  još i prije nego smo 2005. godine postali Eko škola. Ponosni smo što ćemo svakom tonom papira koji sakupimo spasiti od sječe 17 stabala te dati svoj doprinos očuvanju okoliša i naučiti više o tome što znači održivi način života. Prijavom na akciju  „Zeleni korak“ dobit ćemo priliku za taj trud biti i nagrađeni jer deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu. 

Pozivamo vas zato da nam se priključite u velikoj akciji sakupljanja starog papira koja se provodi u našoj školi!

 


[OPŠIRNIJE]Ne prihvaćamo i nećemo dozvoliti niti podržavati bilo kakav oblik nasilja! - Obilježen Dan ružičastih majica
MARIJA ZOZOLI / datum: 27. 2. 2019. 16:43

Posljednje srijede u mjesecu veljači okupili smo se u holu škole i obilježili Dan ružičastih majica.

Da se podsjetimo: Ideja je nastala kao protest na incident koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Prvi dan škole dječak je došao u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesne majke i postao žrtva nasilja. U čast brižnom i hrabrom dječaku, ružičaste majice počeli su nositi dječakovi školski prijatelji i time pokazali da se solidariziraju s dječakom i da ne prihvaćaju nasilje. Od tada je ružičasta majica simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici 8.b r.u MŠ Budinščina i učenici 8. r. u PŠ Hrašćina pripremili su kratki program kojim su objasnili ostalim učenicima značenje Dana ružičastih majica. Kratkim i jasnim porukama savjetovali su ih kako postupiti u slučaju da trpe nasilje ili su njegovi svjedoci. U MŠ Budinščina, u sklopu programa,  učenici su još poslušali  pjesmu ,,Ivana“  Dječjeg zbora ,,Vedre note“  koja poručuje da smo svakodnevni svjedoci nečije patnje i ako nam se ukaže prilika da priskočimo u pomoć. Filmom ,,Misliš da ih poznaješ? Razmisli još jednom!“  učenici 8.b htjeli su ukazati ostalim učenicima kako nikoga ne treba osuđivati niti mu se rugati jer ne znamo njihovu životnu priču. 

Svim učenicima podijeljeni su ružičasti ždralovi kao simbol slobode (oblačenje, vrsta glazbe, izgled)  i nenasilja na koje su se potpisali. Ždralovi vise u holu škole i svakodnevno će podsjećati učenike da budu empatični. I mi želimo okružje bez nasilja: školu u kojoj će se svaki učenik osjećati sigurno, zaštićeno i sretno. Ne prihvaćamo i nećemo dozvoliti niti podržavati bilo kakav oblik nasilja jer  NASILJE BOLI - i fizički i psihički i ostavlja duboke posljedice na svakog pojedinca!


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 27. 2. 2019. 12:11

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos učitelja engelskog jezika i matematike  (M/Ž).

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Uključi se u foto natječaj Razglednica moga mjesta 2019.
Jasenka Kuljak / datum: 26. 2. 2019. 11:57

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina poziva učenike viših razreda osnovnih škola RH da sudjeluju na natječaju digitalne fotografije  RAZGLEDNICA MOGA MJESTA škljocni za sjećanje.

Više o natječaju možete saznati na poveznici:

Razglednica moga mjesta 2019.


[OPŠIRNIJE]ODRŽANO ŠKOLSKO NATJECANJE LIK
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 2. 2019. 13:33

Za školsko natjecanje LIK 2019.  u kategoriji 1A (učenici osnovne škole od V. do VIII. razreda), tema Ekologija: Ugrožene životinjske vrste moga kraja,izabrano je 7 likovnih radova (plakata) učenika. To su radovi učenika: Helene Gaberšek, Ane Bejuk, Luke Petrača, Davida Hladike, Domagoja Hercigonje, Marka Klanfara i Tamare Pažur.

Vodeći se kriterijima vrednovanja radova: originalnost ideje i jasnoća poruke, interpretacija nastavnih sadržaja, razumijevanje i kreativna primjena slikarske tehnike kolaža te povezivanje/interdisciplinarni i korelacijski pristup, Školsko povjerenstvo u sastavu: Marija Zozoli (ravnateljica), Mirela Duktaj (učiteljica Likovne kulture) i Suzana Ramić (učiteljica razredne nastave)  izabralo je četiri rada za Županijsko natjecanje. To su radovi  Luke Petrača (V.razred), Davida Hladike (VII. razred), Tamare Pažur i Helene Gaberšek (VIII.razred), ocijenivši sve izabrane radove s maksimalnih 16 bodova.

Čestitamo učenicima i mentorici, učiteljici Mireli Duktaj.


[OPŠIRNIJE]Županijska smotra LiDraNo 2019
MARIJA ZOZOLI / datum: 22. 2. 2019. 07:52

Na Županijskoj smotri LiDraNo  održanoj  19. veljače 2019. u Krapini sugjelovale su: u kategoriji dramski izraz (pojedinačni scenski nastup)  Lorena Kapitan (7. a r.) s pjesmom Štijela sam ti reči (autorice Lane Budiš) i Emanuele Hunjek (7. b r.) u kategoriji literarni izraz s pjesmom Moje brige. Učenice su veoma uspješno predstavljale našu školu i dobile poticaj za daljnje sudjelovanje. 

Čestitamo učenicama i voditeljici učiteljici hrvatskog jezika Jasmini Čukelj Krajan!

 

 


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA SREDNJIH ŠKOLA za učenike VII. i VIII. razreda i njihove roditelje
Jasenka Kuljak / datum: 19. 2. 2019. 09:38

Prezentacije srednjoškolskih zanimanja Krapinsko-zagorske županije (SŠ Konjščina, ŠUDIGO, SŠ Zlatar, SŠ Zabok, Gimnazija Zabok, SŠ Bedekovčina) za učenike VII. i VIII. razreda i njihove roditelje održat će se u Matičnoj školi Budinščina u ČETVRTAK 28.3.2019. s početkom u 18 sati.


[OPŠIRNIJE]Nabavili smo 17 tablet računala za MŠ
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 2. 2019. 13:11

Učenike matične škole je po povratku s praznika dočekala učionica opremljena kvalitetnim tablet računalima s integriranom  kamerom i zaštitom. Učenici su oduševljeno prihvatili nove tehnologije pa uz postojeća  stolna računala rado u učenju koriste tablete. Kako bi korištenje tableta u nastavi bilo što uspješnije i produktivnije, učitelji škole sudjelovali su na edukacijama kako koristiti tablet računala i pametne ploče u nastavi.


[OPŠIRNIJE]Likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata – 1. nagrada Katarini Kešćec
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 2. 2019. 10:45

U zabočkoj Gradskoj knjižnici “Ksaver Šandor Gjalski” u utorak, 12. veljače, održana je svečanost povodom završetka projekta UVSPDR “Barun”, “Promicanje istine o Domovinskom ratu”. Otvorena je izložba te su dodijeljene nagrade i zahvalnice autorima radova pristiglih na likovno–literarni natječaj na temu Domovinskog rata.

Prvu nagradu za likovni rad u kategoriji učenika viših razreda osnovnih škola osvojila je Katarina Kešćec, učenica 8.r. PŠ Hrašćina. Čestitke Katarini i mentorici učiteljici likovne kulture Mireli Duktaj.

Katalog likovno-literarnih radova možete pogledati na linku:

http://online.fliphtml5.com/kdgzh/ayxd/?fbclid=IwAR3UzlP0UJ5kJHn_AFFMa3BegLFMl6nVKPUOrzmIYkKtKDqz7lTGykTnRNY

 


[OPŠIRNIJE]Cijepljenje protiv HPV-a za učenike i učenice VIII. razreda
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 2. 2019. 10:43

Prema dopisu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, obavještavamo roditelje učenika i učenica VIII. razreda da je moguće cijepljenje protiv HPV-a tijekom čitave 2019. godine. Cijepljenje  je besplatno.

Cijepljenje će provoditi nadležni školski liječnici, kojima se zainteresirani roditelji i učenici trebaju javiti  na savjetovanje o opravdanosti cijepljenja i dogovora oko termina cijepljenja.

Sve relevantne informacije o važnosti prevencije HPV-a i cijepljenju protiv HPV-a možete pronaći na poveznici:  https://www.hzjz.hr/aktualnosti/cijepljenje-protiv-humanog-papiloma-virusa-hpv-2018-2019/ 

Za dodatne informacije se možete obratiti Službi za školsku medicinu pripadajućeg županijskog zavoda za javno zdravstvo čije podatke za kontakt možete pronaći na poveznici: http://www.hzjz.hr/zavod/mreza-zavoda/ 

Na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=dBUhgzfhVzM možete pronaći dokumentarni film Bolest koja ne mora postojati, koji govori o važnosti prevencije i cijepljenja protiv HPV-a, koji preporučamo da prikažete u okviru preventivnih aktivnosti vezanih uz problematiku spolnog i reproduktivnog zdravlja.


[OPŠIRNIJE]Plastičnim čepovima do skupih lijekova!
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 2. 2019. 09:29

Učenici i učitelji naše škole sudjeluju u akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Akciju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca. Plastične čepove možete odložiti u za to predviđenu kutiju koja se nalazi  u prostoriji za individualne razgovore s roditeljima.

Ideja vodilja ovog projekta je, prije svega, humanitarne, ali i ekološke naravi. Udruga prikupljene čepove prodaje za recikliranje, a dobivenim novcem nabavlja potrebne lijekove za oboljele.

Hvala svima kolji prikupljaju i doniraju plastične čepove!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 2. 2019. 09:41

U utorak 12.veljače održano je školsko natjecanje iz hrvatskog jezika na kojem su sudjelovali učenici VII.a razreda Jurica Vnučec i Lorena Kapitan te učenice VIII. razreda sara Jertec, Tamara Pažur, Lucija Svrtan i Ana Bejuk. Učenike je priipremala učiteljica Biserka Pučak.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz geografije
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 2. 2019. 09:40

U ponedjeljak 11.veljače 2019. održano je školsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju su sudjelovali učenici VIII. razreda: Tin Budiš, Luka Ban, Ana Bejuk, Tamara Pažur, Sara Jertec, Lana Hajduk i Ivana Mešnjak pod vodstvom učiteljice Andreje Janković.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA KZŽ
Dijana Margetić / datum: 12. 2. 2019. 11:00

Ove školske godine Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina domaćin je županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika za učenike osnovnih škola. Prema vremeniku natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./19., natjecanje će se održati 13. ožujka 2019. godine u školi Budinščina. 

Tablicu s rezultatima školskog  natjecanja sve škole u kojima se održava školsko natjecanje,  trebaju dostaviti  najkasnije do 15. veljače 2019. godine na sljedeću email adresu: ured@os-vnazor-budinscina.skole.hr  

Adresa škole za dostavu testova:     OŠ Vladimir Nazor  Budinščina,                                                                                  Budinščina 18c,                                                                                                             49284  Budinščina

 Sve dodatne informacije možete dobiti na tel./fax: 049/459-113 ili 049/459-308.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz povijesti
MARIJA ZOZOLI / datum: 12. 2. 2019. 09:51

U petak 8.veljače 2019. održano je školsko natjecanje iz povijesti. Na natjecanju  je sudjelovao učenik VII.a razreda Jurica Vnučec pod vodstvom učiteljice povijesti Ivane Novosel.


[OPŠIRNIJE]Projekt " Posjet učenika osmih razreda Vukovaru"
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 2. 2019. 12:28

Učenici osmih razreda matične i područne škole 7. i 8. veljače proveli su na terenskoj nastavi u Vukovaru u pratnji svojih razrednica Nikoline Milinković, Katarine Rafaj-Kleščić, Biserke Pučak te socijalne pedagoginje Mateje Tomorad.

Po dolasku u Vukovar prvo su dostavili pakete namirnica i higijenskih potrepština Humanitarnoj udruzi Duga, a potom su učenici prisustvovali predavanjima pod nazivima Domovinski rat i Bitka za Vukovar tijekom kojih su mogli čuti osnovne informacije o uzroku, tijeku i posljedicama Domovinskog rata. Istog poslijepodneva posjetili su i Muzej Vučedolske kulture u kojem su saznali brojne zanimljivost o toj kulturi i njenoj važnosti za naše prostore te zanimljivu priču o Vučedolskoj golubici/jarebici.

Više pročitajte pod OPŠIRNIJE!

 


[OPŠIRNIJE]GLASAJTE ZA GUPČEVU LIPU - nominacija za Europsko stablo 2019. godine
MARIJA ZOZOLI / datum: 7. 2. 2019. 08:15

Svrha natjecanja je istaknuti značenje starih stabala u prirodnoj i kulturnoj baštini koja zaslužuju našu brigu i zaštitu. U natjecanju između 15 država Hrvatsku će predstavljati Gupčeva lipa iz Gornje Stubice koja je prastari živi svjedok Velike seljačke bune (1573. g.). Pod njezinom je krošnjom prema narodnoj predaji Matija Gubec okupljao svoje istomišljenike i upravo ih je s ovog mjesta poveo u borbu za pravicu. Zbog svoje starosti i povijesnog značenja lipa je 1957. godine proglašena zaštićenim spomenikom prirode. Koliko je ova lipa vrijedna našem narodu, dokazuje i činjenica da su u Hrvatskom šumarskom institutu Jastrebarsko vegetativnim putem uzgojene sadnice Gupčeve lipe.

Podržite ovo natjecanje i dajte svoj glas Gupčevoj lipi  na stranicama projekta Europsko stablo godine:  https://www.treeoftheyear.org  do 28. veljače 2019. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru kandidata prema natječaju za primanje u radni odnos objavljenom 11.1.2019.godine
Dijana Margetić / datum: 6. 2. 2019. 10:42

Objavljuje se obavijest o izboru kandidata prema natječaju za zapošljavanje učitelja engleskog jezika i matematike te spremačice škole prema natječaju objavljenom 11.1.2019.godine. 

Obavijesti možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 

 
 

[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz kemije
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 2. 2019. 08:52

Jučer, 5.2.2019. održano je školsko natjecanje iz kemije na kojem su sudjelovali učenici VII. razreda Ivona Kurtoić (PŠ Hrašćina), Jurica Vnučec i Lorena Kapitan te učenice VIII. razreda Lucija Svrtan, Ana Bejuk i Sara Jertec. Mentorica učenika je učiteljica kemije Mirjana Cahunek.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2019.
Jasenka Kuljak / datum: 5. 2. 2019. 19:10

I ove školske godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Na početku učenicima su prikazani kratki filmići o lažnom predstavljanju na društvenim mrežama, o dijeljenju fotografija na društvenim mrežama, o savjetima korištenja interneta i o "Lijepim riječima ..." koje se koriste na društvenim mrežama. Nakon pogledanih filmića učenici su iznosili svoja mišljenja o korištenju interneta, sigurnosti i odgovornosti svakog pojedinca na mreži. Multimedijskom igrom  "Sigurnost djece na internetu" na portalu http://www.petzanet.hr učenici su ponovili ranije usvojene sadržaje  o digitalnim tragovima i kako se odnosimo prema njima, o komunikaciji na internetu, o kreiranju i korištenju  lozinki, o objavljivanju sadržaja na internetu i sličnim temama. Izradili su prezentacije na temu Sigurnost na internetu a pravila ponašanja zapisali u svoje bilježnice. Učenici 7.b razreda izradili su plakat koji smo izložili u holu škole.


[OPŠIRNIJE]Noć muzeja - Tajne dvoraca
MARIJA ZOZOLI / datum: 5. 2. 2019. 08:46

Učenici naše škole sudjelovali su povodom Noći muzeja 2019. u vizualnom projektu Tajne dvoraca u likovnom stvaralaštvu djece i mladih (u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zabok i ŠUDIG-a ).

Za izložbu koja je otvorena u petak 1.2.2019. godine u Velikoj galeriji grada Zaboka odabrani su radove naših učenika: Mihaela Zajca, Valerije Hruškar, Luke Samboleka, Filipa Kovačića, Lorene Keliš i Mihaela Keliša. Učenici su radove izradili na Maloj kreativnoj grupi pod vodstvom mentorice Suzane Ramić.

Čestitke učenicima i mentorici učiteljici Suzani Ramić, a sve vas podsjećamo da je izložba otvorena do 8.veljače 2019.!


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve holokausta
MARIJA ZOZOLI / datum: 30. 1. 2019. 16:49

Učenici i učenice osmih razreda područne i matične škole oživjeli su ove godine priče o Lei Deutsch i Anni Frank koje pričaju strašnu sudbinu, ali i promiču toleranciju, dobra djela te ističu važnost prava sve djece. Učenici su temu upoznali korelacijom povijesti, hrvatskog jezika, vjeronauka i likovne kulture stvarajući radove, gledajući filmove, čitajući knjige. Isto tako učenici su uključeni u međunarodni projekt „Šafran“ te su sadnjom cvijeća i izradom panoa također odali počast ubijenima.

„Kako je divno to da nitko ne mora čekati ni trenutak da bi počeo svijet činiti boljim.“ (Iz Dnevnika Anne Frank)


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE
MARIJA ZOZOLI / datum: 29. 1. 2019. 15:35

U ponedjeljak 28.1.2019. godine održano je školsko natjecanje iz matematike. Sudjelovali su  učenici sedmih razreda PŠ Hrašćina: Ivona Kurtoić, Gabrijel Keščec i Mirela Žugec te učenici osmih razreda:  Lucija Svrtan, Ana Bejuk i Tin Budiš (iz MŠ Budinščina)  te Luka Hublin i Petar Kranjec (iz PŠ Hrašćine).

Učenike su  pripremali učiteljica Željka Vajdić (MŠ Budinščina) i učitelj Sebastijan Kocijan (PŠ Hrašćina).


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA
MARIJA ZOZOLI / datum: 28. 1. 2019. 19:00

U srijedu 23.1.2019. održano je školsko natjecanje iz Engleskog jezika za učenike osmih razreda. Na natjecanju su sudjelovali: Sara Jertec i Katarina Matić (učenice VIII.a) te Lucija Svrtan, Helena Gaberšek, Tin Budiš i Nikola Pavliček (učenici VIII.b). Učenike je pripremala učiteljica engleskog jezika Ana Bahat.


[OPŠIRNIJE]VJERONAUČNA OLIMPIJADA - ŠKOLSKO NATJECANJE
MARIJA ZOZOLI / datum: 27. 1. 2019. 18:57

U ponedjeljak 21.1.2019. godine u područnoj školi Hrašćina održana je Vjeronaučna olimpijada – školsko natjecanje na temu Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu. Na natjecanju su sudjelovale: Iva Šmit i Gabrijela Šanjek (učenice V. razreda) te Jelena Pavlović i Mirela Žugec (učenice VII. razreda) pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Rafaj-Kleščić.


[OPŠIRNIJE]Školska razina Lidrano 2019
MARIJA ZOZOLI / datum: 17. 1. 2019. 13:40

Na školskoj razini natjecanja LIDRANO 2019. (održanoj u  srijedu, 17.1.2019.) u kategoriji dramski izraz (pojedinačni scenski nastup) za županijsku razinu predložena je Lorena Kapitan (VII.a razred) sa pjesmom Štijela sam ti reči (autorice Lane Budiš), pod vodstvom učiteljice Jasmine Čukelj Krajan.

U kategoriji literarni izraz predložen je rad Emanuele Hunjek (VII. b razred): Moje brige, također pod vodstvom učiteljice Jasmine Čukelj Krajan.

Čestitamo svim učesnicima školske razine natjecanja i njihovim voditeljicama učiteljicama hrvatskog jezika Meliti Novosel i Jasmini Čukelj Krajan!


[OPŠIRNIJE]Prikupljanje donacija za vukovarsku socijalnu samoposlugu
MARIJA ZOZOLI / datum: 15. 1. 2019. 10:49

Učenici VIII. razreda će i ove školske godine ( 7. i 8. 2. 2019.) posjetiti Vukovar - grad heroj i mjesto ponosa i iskazane požrtvovnosti i hrabrosti hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.

I ove godine uključit ćemo se u humanitarnu akciju - prikupljanje donacija za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Prikupljaju se namirnice koje mogu dulje stajati (npr. brašno, sol, ulje, šećer, konzerve, kekse, rižu, tjesteninu…). Učenici ih mogu donijeti u školu i  staviti u sobu za roditelje u holu škole Budinščina ili na predviđeno mjesto u PŠ Hrašćina (obratiti se dežurnom učitelju).

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos
Dijana Margetić / datum: 11. 1. 2019. 13:09

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos učitelja engelskog jezika i matematike  (M/Ž) te  spremača/ice . 

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Uključite se u radionice za darovite, talentirane, motivirane i zainteresirane učenike
Dijana Margetić / datum: 27. 12. 2018. 08:50

U suradnji s radnom skupinom Futura za podršku darovitima Krapinsko-zagorske županije i naša škola se uključila u održavanje radionica za  darovite, talentirane, motivirane i zainteresirane učenike. 

Pozivamo učenike da pogledaju popis svih radionica pod OPŠIRNIJE i uključe se u neku od radionica u školama Krapinsko-zagorske županije!   

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - ZIMSKI ODMOR UČENIKA
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 12. 2018. 14:22

Zadnji dan nastave u prvom polugodištu je u petak 21.12.2018. i tada pozivamo sve na  božićni progam i prodajnu izložbu učeničkih radova u MŠ Budinščina u 10.15 sti sati, a u  PŠ Hrašćina u 11.10 sati. 

Odlazak učenika kućama: ZAJEDNO RAZREDNA I PREDMETNA NASTAVA - u  MŠ Budinščina svi učenici odlaze kućama po linijama u 11 sati,  a u PŠ Hrašćina u 12 sati. 

Zimski odmor učenika traje od 24.12.2018. do 11.1.2019.godine. 

Redovna nastava u drugom polugodištu počinje u PONEDJELJAK 14. siječnja 2019.  godine po  redovnom rasporedu rada.

Učenicima i njihovim obiteljima neka je sretan Božić i  nova 2019. godina s puno zdravlja, ljubavi i razumijevanja! 

                                                          Ravnateljica:                        Marija Zozoli, dipl. učiteljica


[OPŠIRNIJE]Škola otvorenih vrata tijekom zimskih praznika
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 12. 2018. 14:16

U našoj školi učenicima nudimo aktivnosti tijekom zimskih praznika: 

Naziv aktivnosti

Razredni odjeli

Vrijeme i mjesto održavanja

Učitelj/ica

Developing writing skills: rewriting the ending of a fairytale Hansel and Gretel´

za učenike 5.- 8.r. - održava se u MŠ Budinščina

7.1.2018.

9:00 -11:00

Ana Bahat

Pišemo i pričamo na kajkavskom narječju

 za učenike 3.- 8. r. - održava se u MŠ  Budinščina 

7.1.2018.

11:00 -13:00

Josipa Kocman

Glazbena radionica “Stvaram s boomwhackersima”

za učenike 1.- 8. r. - održava se u PŠ  Hrašćina

10.1.2018.

10:00-12:00

Iva Povijač Cerovec


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 12. 2018. 12:13

U ugodnom predblagdanskom ozračju održane su božićne radionice učenika i roditelja razredne nastave u Matičnoj školi. Izrađivale su se božićne čestitke, nakit za božićnu jelku i različiti drugi božićni ukrasi, a u izradi su korišteni i prirodni materijali -češeri, grančice, slama, drvo i slično. Udružene snage roditelja i učenika pokazale su da za prekrasne ukrase nije uvijek potrebno otići u trgovinu. Dovoljno je samo malo volje, mašte i vremena. Voditeljice radionica bile su učiteljice Suzana Ramić, Jadranka Plantak, Jagoda Šmit i Monika Ban. Izrađeni ukrasi iskoristit će se za božićnu prodajnu izložbu.


[OPŠIRNIJE]Mali volonteri na djelu
MARIJA ZOZOLI / datum: 19. 12. 2018. 09:35

U sklopu projekta “Volontirajmo” pod voditeljstvom učiteljica Danice Drčec i Katarine Rafaj Kleščec u našoj je školi planirano i provedeno više aktivnosti pod nazivom “Darujmo s ljubavlju” preko kojih se kod učenika razvija svijest o vrednotama pomaganja potrebitima.

Mnogi su se uključili u akciju Hrvatskog Caritasa “Za tisuću radosti” kupnjom narukvice, a uz pomoć prikupljenog novca božićni će blagdani Caritasovim štićenicima biti bezbrižniji.

Učenici područne škole posjetili su starije osobe u  udomiteljskoj obitelji i darovali im prigodne poklone koje su sami izradili.

Posljednjeg dana nastave prvog polugodišta u matičnoj i područnoj školi provest će se prodajna izložba nakita, ukrasa, čajeva te ostalih proizvoda koje su naši učenici izrađivali na različitim izvannastavnim aktivnostima.

Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su se uključili i podržali naše akcije jer bez njih ne bismo doživjeli osjećaj kako je zaista dobro činiti dobro.

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija - pokloni za djecu COO Zajezda
MARIJA ZOZOLI / datum: 19. 12. 2018. 09:15

Učenici i djelatnici Škole (MŠ Budinščina i PŠ Hrašćina) organizirali su kroz mjesec prosinac humanitarnu akciju pod nazivom Darujmo s ljubavlju. Cilj je bio senzibilizirati učenike za potrebe drugih i osvijestiti  kako je važno pomoći drugima , aktivirati se i nekoga učiniti sretnim.

Tako je dogovoreno, da ćemo u ovo blagdansko vrijeme, sakupljajući prvenstveno higijenske i kozmetičke proizvode, razveseliti korisnike COO Zajezda.

Složeni su paketi, koje su naši učenici volonteri u pratnji vjeroučiteljica  u utorak 18.12.2018.odnijeli u Centar. Srdačno primljeni, razgledali su Centar, prisustvovali nastavnim aktivnostima i s pozitivnim dojmovima se vratili u školu.

Zahvaljujemo učenicima koji su se svojim donacijama uključili u našu humanitarnu akciju Darujmo s ljubavlju i njihovim roditeljima  i još jednom pokazali  da je najveća vrijednost  biti spreman pomoći  drugima i tako učiniti Božić ljepšim ljudima oko nas.


[OPŠIRNIJE]Naši straničnici promoviraju Hrvatsku u Londonu
Jasenka Kuljak / datum: 18. 12. 2018. 09:18

Učenici Škole  uključili su se u Projekt  Razmjene straničnika (Bookmark Exhange Project) koji organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL), a tema je Zašto volim svoju školsku knjižnicu-Inovacija, informacija i utjecaj školske knjižnice. Izrađivali su straničnike za učenike iz Londona. Namjera je bila da svaki straničnik ima nekoliko informacija o Hrvatskoj: s jedne strane zemlja iz koje dolazi (Hrvatska, odnosno Croatia), logo  i web adresom Škole-što je tiskano, a na drugoj strani učenici su oslikavali i predstavljali: hrvatske gradove, građevine i dvorce, Hrvatsko zagorje, nacionalne parkove, otoke, književnike i njihova djela, kravatu, grb, drvene tradicijske igračke, licitarska srca, Bašćansku ploču i glagoljicu…


[OPŠIRNIJE]Sat kodiranja u PŠ Hrašćina
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 17. 12. 2018. 08:00

U periodu od 3. do 7. prosinca 2018. učenici PŠ Hrašćina sudjelovali su u međunarodnom projektu Sat kodiranja (Hour of Code) koji organizira neprofitna organizacija Code.org, a provodi se s ciljem poticanja razvoja vještina rješavanja problema, logike i kreativnosti.

Učenici viših razreda vježbali su programiranje crtajući s Annom i Elsom, pomažući junacima Ratova zvijezda i vodeći svoje likove kroz labirinte, a kao nagradu za ostvarene rezultate svi sudionici su dobili zaslužene certifikate.


[OPŠIRNIJE]Najbolji logo projekta je logo naše Tamare Pažur!
MARIJA ZOZOLI / datum: 16. 12. 2018. 17:55

Za međunarodni eTwinning projekt "And they lived happily ever after: rewriting the ending of a fairytale" birao se logo projekta te je svaka od 13 škola partnera izradila svoj logo. Naš prekrasni logo, kojeg je izradila je Tamara Pažur, učenica 8.a razreda, zasluženo je proglašen najboljim s 240 glasa od 374.   
Hvala svima koji su dali svoj glas Tamarinom logu  (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNpLHY2HweUj996BrE61Z85ZXirJ1nykpUkoFwdGUZ42DiPw/viewform).

Čestitke Tamari i voditeljici projekta za našu školu profesorici engleskog jezika Ani Bahat!


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica u DV Bubamarac
MARIJA ZOZOLI / datum: 14. 12. 2018. 17:03

Na blagdan Sv. Lucije, 13.12.2018., održana je  u DV "Bubamarac" božićna radionica na kojoj su se družila djeca, njihovi roditelji i odgojiteljice. Kao što je običaj na Sv. Luciju, djeca su s roditeljima ukrasila jednu posudu u koju su zatim posijali božićnu pšenicu. Toga dana djeca su u vrtiću slušala priču o djevojčici Luciji i njezinoj zlatnoj lampici pa smo se na radionici okušali i u izradi lampiona, sviječnjaka, lampica... Radionica je protekla u veseloj,opuštenoj i ugodnoj atmosferi, a djeca i roditelji pokazali su da su vrlo maštoviti i kreativni.


[OPŠIRNIJE]Paket iz partnerske škole iz Turske (eTwinning projekt)
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 12. 2018. 15:55

Učenici 8. a i b MŠ Budinščina su s velikim nestrpljenjem dočekali otvaranje paketa "COUNTRYBOX" koji su poslali učenici i učitelji škole partnera iz Turske. U bogatom paketu bilo je šarenih marama s njihovim narodnim motivima, posude za pripremu kave i čaja, pletene papuče, fine slastice, magneti, i dr. Primjetili su da unutra ima stvari koje su im nepoznate i za koje će morati istražiti kako se koriste. Nadalje paket je pobudio interes za život i kulturu Turaka, te će obogatiti nastavu povijesti i geografije.

Hvala prijateljima iz Turske!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u stolnom tenisu KZŽ
MARIJA ZOZOLI / datum: 12. 12. 2018. 09:35

Dana 11.12.2018. učenici PŠ Hrašćina: Luka Hublin, Jurica Črepinko i Petar Kranjec predstavljali su našu školu na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa u Donjoj Stubici. Igrali su u skupini sa OŠ Petrovsko koju smo pobijedili 3:0, OŠ Đurmanec – od koje smo izgubili 3:2 nakon velike borbe i vodstva 2:0 te OŠ Stubičke Toplice - izgubili sa 3:1. U skupini smo osvojili treće mjesto, iza OŠ Stubičke Toplice i OŠ Đurmanec te nismo ušli u polufinale.

Obje škole imaju učenike koji treniraju u profesionalnim stolno teniskim klubovima, pa je ravnopravna igra naših učenika svakako za pohvaliti!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekt Crocus ili Šafran
MARIJA ZOZOLI / datum: 12. 12. 2018. 09:33

Druge godine zaredom uključili smo se u međunarodni projekt Crocus ili Šafran. Materijale smo dobili krajem listopada te smo 8. studenog zasadili lukovice šafrana. Sadnja je bila uspješna, jer su nam šafrani  već  provirili iz zemlje. 

Projekt je namijenjen učenicima osmog razreda i kroz njega na simboličan način sadeći i prateći rast žutih šafrana sjećamo se milijun i pol ubijene djece tijekom 2. drugog svjetskog rata. Još je važnije što će učenici kroz projekt i dobivene materijale  usvajati  vještine kritičkog mišljenja i samostalnog prepoznavanja društvenih procesa koji mogu dovesti do rušenja demokratskih vrijednosti. Isto tako  učiti će o vrijednostima  demokracije, tolerancije i nenasilnog rješavanja sukoba kroz temu Holokausta i zločina u Drugom svjetskom ratu.

 


[OPŠIRNIJE]Nagrađen božićni ukras Tamare Pažur
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 12. 2018. 13:23

Veleposlanstvo Australije je raspisalo natječaj za djevojčice i dječake u Hrvatskoj u dobi od 5 do 15 godina u tri dobne skupine 5 - 8, 9 -12 i 13 -15 godina. Za najbolji ukras iz  djece  13 -15 godina  izabran je rad naše učenice Tamare Pažur koja je osvojila nagradu australski ruksak pun  raznih iznenađenja.

Zadatak natječaja bio je izraditi ukras za božićno drvce Veleposlanstva Australije, s time da će fotografija božićnog drvca biti  službena božićna čestitka Veleposlanstva. Ukras je morao sadržavati australske i hrvatske motive, nije smio biti izrađen od stakla i željeza, a veličina je ograničena na 15 x 15 cm.

Bravo Tamara!


[OPŠIRNIJE]Vrijedna donacija našoj školi
Administrator / datum: 10. 12. 2018. 19:12

Učenike naše škole posebno je ovih dana razveselila donacija interaktivne pametne ploče koju je donirao gospodin Antonio Bahat, direktor tvrtke INDUSTRIAL MAINTENANCE d.o.o. iz Gornjeg Kneginca.  Ravnateljica Marija Zozoli se zahvalila na vrijednoj donaciji naglasivši da svako ulaganje u znanje i tehnologiju nužno rezultira razvojem i napretkom. Vrijednom donacijom učenici će tako od sada moći učiti na jedan posve nov, moderan i interaktivan način.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
MARIJA ZOZOLI / datum: 10. 12. 2018. 10:13

Danas 7. prosinca 2018., u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, obilježili smo dan Svetog Ambrozija - zaštitnika pčela i pčelara. Cilj je popularizirati pčelarstvo i med domaćih proizvođača te osvijestiti dobrobit  meda u prehrani.

Učenici prvih razreda su sa svojim učiteljicama Suzanom Ramić, Jadrankom Plantak i Ljubicom Vuk Šavorić,  uz pomoć prezentacije ponovili i naučili kako od cvjetnih livada, uz pomoć pčela, nastaje med. Već su mnogo toga znali, zahvaljujući Projektnom danu u listopadu, kada su o pčelarstvu govorili naši dragi gosti, pčelari - u MŠ Budinščina gosp. Željko Zozoli, a u PŠ Hrašćina gosp. Branko Tukač.

Učenici su, nakon razgovora i kraćeg razgibavanja, poslušali priču „Pčelica Jelica i medo Edo“ koja im se svidjela pa su je odlučili kod kuće ispričati svojim ukućanima uz pomoć istoimene slikovnice koju su dobili u promotivnom paketu.

Na kraju druženja svaki je učenik dobio promotivni paket koji sadrži: papirnatu vrećicu s likom pčelice Jelice, promotivni letak o pčelarstvu, slikovnicu i staklenku meda domaćeg pčelara - Ivana Curiša.


[OPŠIRNIJE]2. Večer matematike u MŠ Budinščina
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 12. 2018. 18:30

Kao i prošle  godine i ove je godine u matičnoj školi Budinščina održana Večer matematike. Ovaj se projekt u cijeloj Hrvatskoj održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, s ciljem približavanja matematike učenicima na zabavan i zanimljiv način. S ponosom ističemo da  je na  Večeri  matematike u našoj školi, uz učenike od 5. do 8. razreda, roditelja bio i naš bivši učenik, sada srednjoškolac.  

Lijepo je bilo vidjeti zadovoljna lica naših učenika koji su kroz igru uživali u rješavanju matematičkih zadataka pod vodstvom učiteljice matematike Željke Vajdić!


[OPŠIRNIJE]Večer matematike u PŠ Hrašćina
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 12. 2018. 17:06

Ove godine po prvi put je u PŠ Hrašćina održana Večer matematike, na kojoj je sudjelovalo  18 učenika razredne nastave, 14 učenika predmetne nastave te 12 roditelja. Večer matematike, projekt u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva,  je zamišljena kao niz interaktivnih radionica koje je za predmetnu nastavu pripremio učitelj Sebastijan Kocijan, dok su za razrednu nastavu radionice pripremile učiteljice Jasna Kranjec i Kristina Ondrašek. Važno je istaknuti da su se učenici razredne nastave na ovim radionicama prvi put susreli s programiranjem na micro:bitu. Kroz igru, smijeh i zabavu uspješno su riješeni svi pripremljeni matematički izazovi. Samim time prikazana je, često zaboravljena, zabavna strana matematike koja potiče izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Na kraju je svaki učenik dobio zahvalnicu za sudjelovanje te je druženje nastavljeno uz klipiće, čaj i slatkiše.


[OPŠIRNIJE]Došao nam je Sveti Nikola
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 12. 2018. 16:33

I ove godine naši učenici su bili jako dobri i stoga im je Sveti Nikola uz pomoć Općina Budinščine i Hrašćine podijelio poklone. Talentirani članovi zbora škole, dramske, recitatorske i plesne grupe okupljene su oduševili prigodnim programom. Naravno glavna točka bila je dolazak Svetog Nikole kapom i bradom, ali na sreću izostao je dolazak Krampusa.

Uz školsku djecu i predškolce, u matičnoj školi su priredbi i podjeli poklona prisustvovala i djeca iz Dječjeg vrtića pri našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Poslali smo "countrybox" u Tursku
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 12. 2018. 15:43
U okviru Međunarodnog eTwinning  projekta AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER: REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE  -“COUNTRYBOX’’ poslali smo kutiju Školi partneru u Tursku koju smo napunili stvarima koje predstavljaju  Hrvatsku, hrvatske proizvode te izumitelje. Većinu stvari smo prikupili donacijama: monografije, knjige, kemijske olovke, kravate, nogometnu loptu s potpisima naših reprezentativaca.., a poslali smo radove i naših učenika. 
 

[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru po natječaju za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- "pripravništvo" od 15.11.2018.godine
Dijana Margetić / datum: 3. 12. 2018. 08:37

Prema  ponovljenom natječaju  objavljenom 15.11.2018. godine za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva, u radni odnos s danom 29.11.2018.godine primljena je Mateja Tomorad, magistra socijalne pedagogije iz Marije Bistrice. 


[OPŠIRNIJE]Dabar 2018 - 6 naših učenika među 10% najuspješnijih u RH
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 29. 11. 2018. 16:19

U kategoriji MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda među 10% najboljih plasirali su se učenici 3. razreda: Nikola Emanuel Ondrašek i Lovro Šanjek. 

U kategoriji KiloDabar za učenike 5. i 6.. razreda među 10% najboljih plasirala se učenica 6. razreda Lucija Marković.

U kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda među 10% najboljih plasirali su se: Ivona Kurtoić, učenica 7. razreda te Lucija Svrtan i Tin Budiš učenici 8. razreda.

Najbolji pojedinačni rezultat 4. je mjesto učenice Ivone Kurtoić.

Natjecanje se održavalo od 12. do 16. studenoga 2018. godine a u natjecanju je sudjelovalo 22.887 učenika iz 526 hrvatskih škola. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti
MARIJA ZOZOLI / datum: 29. 11. 2018. 13:33

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.) održane su radionice s učenicima: Moje dobre strane, Kako nekome pokazati da ti je stalo, Zašto mladi posežu za sredstvima ovisnosti, Odgovornost za vlastite postupke. Za učenike V.- VIII. razreda organizirane su i radionice preko Gradskog crvenog križa Krapina kojima je cilj jačanje samopouzdanja  i  pozitivne slike o sebi te razvoj dobrih životnih navika. S učenicima VIII. razreda započeli smo projekt „Zdrav za 5!“  predavanjem pod nazivom Nula promila.

Za roditelje učenika VII.-ih razreda organizirano je predavanje Zavoda za javno zdravstvo (Centra za prevenciju ovisnosti KZŽ): Prevencija ovisnosti - uloga obitelji.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovogodišnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti!


[OPŠIRNIJE]Pokažimo primjerom drugima kako biti tolerantan!
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 11. 2018. 15:01

Kroz radionice na satovima razrednika i ove godine smo obilježili  Međunarodni dan tolerancije. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda  1996. godine pozvala je zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od članica 16. studenoga 1995. godine. Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, forma izražavanja i način da budemo ljudi – UNESCO-ova je definicija za toleranciju.

Mi ljudi se razlikujemo po mnogočemu - spolu, dobi, rasi, fizičkom izgledu, narodnosti, vjeri, osobinama ličnosti, socioekonomskom statusu, obrazovnom statusu, interesima… No, usprkos brojnim razlikama, svi imamo ista prava koja se trebaju poštivati.

Pokažimo primjerom drugima kako biti tolerantan!


[OPŠIRNIJE]Volonteri u akciji Solidarnost na djelu 2018.
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 11. 2018. 14:39

Volonteri naše škole i ove su se godine uključili u provedbu humanitarne akcije  Crvenoga križa „Solidarnost na djelu“.  Pedesetak učenika predmetne nastave, grupiranih po mjestima stanovanja,  prodavali su bonove Crvenoga križa svojim sumještanima i tako prikupljali sredstva za najpotrebitije obitelji Krapinsko – zagorske županije.

Volonteri matične i područne škole zajedno su prikupili 3 083 kune koje su predali djelatnicima Crvenog križa u Zlatar Bistrici.

Akcija je protekla u radosnom ozračju i bez ikakvih problema, a kao mali znak zahvale uslijedilo je čašćenje bombonima i podjela kemijskih olovaka koje nam je dostavio Crveni križ.

Hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali u akciji!

 


[OPŠIRNIJE]Predavanje Prevencija ovisnosti-uloga obitelji
Jasenka Kuljak / datum: 20. 11. 2018. 09:33

U utorak 27.11.2018. s početkom u 17 sati u matičnoj školi Budinščina  za roditelje učenika VII. razreda matične škole Budinščina i PŠ Hrašćina održat će se predavanje Prevencija ovisnosti-uloga obitelji. Predavanje će održati predstavnici Centra za prevenciju ovisnosti KZŽ.


[OPŠIRNIJE]Završeno natjecanje Dabar 2018
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 20. 11. 2018. 06:17

I ove smo se godine uključili u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Natjecanje se održavalo od 12. do. 16. studenoga 2018. godine na CARNetovom sustavu Loomen.

Ove školske godine u natjecanju Dabar sudjelovalo je dvadesetak učenika matične i područne škole u sve četiri kategorije natjecanja: MikroDabar (1. i 2. razred), MiliDabar (3. i 4. razred), KiloDabar (5. i 6. razred) i MegaDabar (7. i 8. razred).

Pojedinačne rezultate možete pogledati pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Posjet Interliberu 2018.
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 11. 2018. 19:13

Učenice osmih razreda MŠ su 16. studenog 2018., u pratnji učiteljice hrvatskog jezika Biserka Pučak, posjetile Interliber – međunarodni sajam knjiga i učila. Po dolasku na mjesto događanja prvo su potražile dvoranu u kojoj je književnica Sanja Polak predstavljala svoj književni rad i svoju novu knjigu Nogomet za pet. Potom su obišle izložbeni prostor Sajma, 5. i 6. paviljon Zagrebačkog velesajma. Nakon tri sata istraživanja ponuda na Interliberu uspjele su pronaći nešto po svom čitateljskom ukusu ili su odabrale knjigu kao poklon dragoj osobi. Ulaz je i ove godine bio besplatan, a na sajmu su se održale mnoge promocije novih izdanja, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, predstavljanje knjiga, susret knjižničara, knjižara i nakladnika.


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Obilježavanje DANA SJEĆANJA NA VUKOVAR
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 16. 11. 2018. 19:01

Dana 13.11. u područnoj školi Hrašćina i dana 16.11. u matičnoj školi Budinščina obilježen je Dan sjećanja na Vukovar, grad heroj, koji je svojom žrtvom postao temelj hrvatske obrane u Domovinskom ratu, a kasnije i slobodne Hrvatske. Projekt je realiziran kratkim programom učenika 8.-ih razreda matične i područne škole čime je odana počast Vukovaru i njegovim braniteljima. Ove godine učenici osmih razreda ispričali su dio priče o Vlaku mira. Zbor matične i područne škole upotpunio je program domoljubnim pjesmama „Moja domovina“, „To je tvoja zemlja“ i „Vukovar“, a učenici sedmih razreda prigodnim recitacijama. U obje škole su učenici osmih razreda pripremili i predstavili tešku sudbinu Vukovara i kroz PowerPoint prezentaciju. Svi učenici su s velikom pažnjom i dostojanstveno pratili program. Osmišljeni su i uređeni prigodni panoi radovima učenika sedmih i osmih razreda kroz korelaciju dodatne nastave iz povijesti i likovne kulture te zapaljene svijeće u znak sjećanja.

I zato, reći ću vam još  jednu stvar: ZAPAMTITE VUKOVAR!


[OPŠIRNIJE]Održano 1. kolo Croatian Makers lige 2018./2019.
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 16. 11. 2018. 18:36

Učenici naše škole sudjelovali su u 1. online kolu Croatian Makers lige u tekućoj školskoj godini. Prvo kolo održavalo se od  15.10. - 1.11.2018. godine. Našu školu u starijoj dobnoj skupini predstavljale su učenice 6. i 7. razreda Lucija Marković, Danijela Priščan, Ana Tepeš i Ivona Kurtoić. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o izboru po natječaju za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- "pripravništvo" od 31.10.2018.godine
Dijana Margetić / datum: 15. 11. 2018. 13:56

Po natječaju  objavljenom 31.10.2018. godine za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva, nije izvršen izbor zbog toga što nije bilo kandidata koji bi zadovoljavali uvjete natječaja. 

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- "pripravništvo"
Dijana Margetić / datum: 15. 11. 2018. 13:54

Ponovno se objavljuje  natječaj za zapošljavanje stručnog suradnika (logoped, pedagog, psiholog, edukator-rehabilitator, socijalni pedagog) putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava RN - gledanje kazališne predstave "Trnoružica"
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 11. 2018. 10:51

Učenici razredne nastave matične i područne škole su 9. studenog,2018. posjetili Kazalište Trešnja u Zagrebu. Cilj posjeta bio  je upoznavanje kazališne umjetnosti kroz predstavu „Trnoružica“. Uz vilinski ples lepršavih vila,pregršt zvučnih i svjetlosnih efekata, učenici su pažljivo pratili predstavu i sve izvođače i glumce nagradili gromoglasnim pljeskom.


[OPŠIRNIJE]Predavanje o HPV-u za roditelje učenika VIII. razreda
MARIJA ZOZOLI / datum: 8. 11. 2018. 18:09

U četvrtak 8.11.2018. s početkom u 17 sati u matičnoj školi Budinščina, su  roditelji učenika  osmih razreda matične škole Budinščina i PŠ Hrašćina prisustvovali  zajedničkom roditeljskom sastanku i predavanju o HPV virusu koje je održala liječnica školske medicine dr. Melita Očić-Leljak. Cilj predavanja bio je informirati roditelje o Humanom Papiloma Virusu (HPV), tipovima virusa, rizicima i posljedicama zaraze, mogućnostima izlječenja te preventivnog cijepljenja. Cijepljenje protiv Humanog papilomavirusa (HPV-a) preporučljivo je radi smanjenja rizika od HPV infekcije i razvoja karcinoma.

 


[OPŠIRNIJE]Županijska razina natjecanja u čitanju naglas
MARIJA ZOZOLI / datum: 8. 11. 2018. 17:44

Na županijskoj razini natjecanja u Čitanju naglas, održanoj 7.11.2018. u Mariji Bistrici, uspješno su nas predstavljale: u mlađoj kategoriji  Karla Česi (3.r.), a u starijoj kategoriji Lana Sokser (6.r.). Svaka učenica je predstavila odabrano djelo 5 minuta – u prve 2 minute je obrazlažile svoj odabir knjige, a preostale 3 minute izražajno čitala naglas. Iako učenice nisu osvojile nagrade, pokazale su sigurnost u nastupu i  dobile poticajne riječi stručnog povjerenstva  te vjerujemo  da će i dalje uživati  u čitanju te se i sljedećih godina uključiti  u ovu manifestaciju.  Za svoj trud su dobile zahvalnice, priliku slušanja i uživanja u interpretaciji raznih književnih djela, druženje i upoznavanje vršnjaka iz drugih škola.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Ero s onoga svijeta
MARIJA ZOZOLI / datum: 8. 11. 2018. 17:31

Učenici viših razreda matične i područne škole su, 6. studenog u 19.30 sati, prisustvovali izvedbi opere 'Ero s onoga svijeta' Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića. Predstavu, na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, su osim prisutnih u dvorani, mogli pratiti uživo online i svi putem live streama kao dio europskog projekta Opera Vision razmjene prijenosa uživo na internetu opernih izvedbi.

Moramo pohvaliti učenike, koji su bili puni pozitivnih dojmova, na uzornom vladanju tijekom predstave!


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- "pripravništvo"
Dijana Margetić / datum: 31. 10. 2018. 14:00

Objavljuje se natječaj za zapošljavanje stručnog suradnika putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva.

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju naglas – školska razina
Jasenka Kuljak / datum: 31. 10. 2018. 09:40

U utorak, 30. 10. 2018., u našoj PŠ Hrašćina održana je školska razina Natjecanja u čitanju naglas u kojem je sudjelovalo petero učenica koje su se natjecale u mlađoj i starijoj kategoriji: Karla Česi i Karla Pučak (3.r.) te Hana Duktaj (6.r.) iz MŠ i Lucija Marković i Lana Sokser (6.r.) iz PŠ Hrašćina.

Sve natjecateljice bile su uspješne u svojim nastupima te su sa vrlo malim razlikama u zbroju ocjena zauzele svoja mjesta na ljestvici najboljih. U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Karla Česi, a drugo Karla Pučak. U starijoj kategoriji prvo mjesto zauzela je Lana Sokser, drugo mjesto Lucija Marković, a treće Hana Duktaj.

Svim učenicama čestitamo na ostvarenim rezultatima,a zahvaljujemo i mentoricama naših natjecateljica učiteljici Meliti Novosel, Biserki Pučak i Jagodi Šmit. Svima koji budu predloženi za županijsku razinu natjecanja želimo puno uspjeha u daljnjim nastupima!

 


[OPŠIRNIJE]Sajam domaćih proizvoda
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 10. 2018. 14:16

Ove godine smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili  na poseban način, organiziranjem Sajma domaćih proizvoda, 23. listopada  u PŠ Hrašćina, a 25.listopada 2018. u MŠ Budinščina. Ovim sajmom željeli smo oživjeti i očuvati tradiciju našeg kraja i na učenike prenijeti ljubav prema pripremi domaće hrane (zimnice, slastica, kruha i ostalih jela i pića). Cilj nam je bio afirmacija  lokalnog uzgoja  te jačanje  profesionalne i poduzetničke kompetencije učenika.

Sajmovi  su odisali mirisima i okusima domaćeg i zdravog. Prisutni posjetitelji (učenici i učitelji) nisu krili oduševljenje novim spoznajama i ukusima degustiranog…


[OPŠIRNIJE]Zbirka Smotre nazvana po nagrađenoj pjesmi Ane Hercigonje
MARIJA ZOZOLI / datum: 23. 10. 2018. 19:00

Prošle školske godine učiteljica Hrvatskog jezika Jasmina Čukelj prepoznala je vrijednost pjesme Se zmisliš učenice Ane Hercigonje (tada 8.r.) i poslala rad na natječaj dječjeg kajkavskog pjesništva 'Dragutin Domjanić' - Mali kaj (Zelina). Ana je dobila veliko priznanje jer je zbirka manifestacije nazvana po njenoj pjesmi, pogotovo kad znamo da je na smotru pristiglo 477 učeničkih radova od kojih je 79 otisnuto u zbirci. 

Ana je na dostojan način predstavila našu školu na javnoj izvedbi na završnom događanju Smotre (20.listopada 2018.), a to su prepoznali i članovi žirija koji su joj dodijelili novčanu nagradu POU Zelina u vrijednosti 500 kuna kao i njezinoj mentorici učiteljici Jasmini Čukelj. Uz to osvojile su i brojne vrijedne knjige i razne prigodne poklone kao i pljesak svih okupljenih posjetitelja. 

Čestitke Ani i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Europski tjedan programiranja
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 22. 10. 2018. 19:25

Ove smo se godine po prvi put uključili u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa s ciljem promicanja programiranja, a ove se godine, po šesti puta, obilježavao od 6. do 21. listopada.

Na satovima informatike i izvannastavne aktivnosti robotike učenici matične i područne škole istraživali su o Europskom tjednu programiranja, programirali su micro:bitove i mBotove, a posebno je zanimljivo bilo programiranje kroz igru "Trči Marko",osmišljenu za učenje programiranja. Već nakon prvih naredbi učionicom je zavladao natjecateljski duh, te su se učenici natjecali u brzini rješavanja postavljenih problema.


[OPŠIRNIJE]Sretan vam Svjetski dan jabuka
MARIJA ZOZOLI / datum: 19. 10. 2018. 08:34

Da je  jabuka vrlo zdrava namirnica učenici naše matične i područne škole već jako dobro znaju. O njoj su učili kroz pjesme i priče, kroz sadržaje Zdravstvenoga odgoja te kroz projekt Sheme školskoga voća. No jabuka ima toliku vrijednost, i to ne samo hranjivu, da je njoj posvećen jedan cijeli dan. Taj Dan jabuka je 20. listopada, a u našoj se školi obilježava svake godine različitim aktivnostima. Ove godine za Dan jabuka dobro smo se pripremili branjem jabuka u školskom voćnjaku i u voćnjaku obitelji Ivančan i svi smo mogli uživati i zasladiti se sočnim plodovima.

„Jedna jabuka na dan – doktor iz kuće van”, poznata je narodna poslovica koja govori o jabuci kao „kraljici voća“.

Stoga sretan vam Svjetski dan jabuka!


[OPŠIRNIJE]Uključili smo se u "Bookmark Exchange Project" - projekt razmjene straničnika
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 19. 10. 2018. 01:08

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica koji se obilježava svake godine u listopadu naša škola, na inicijativu knjižničarke Maje Pepelko, po prvi se puta uključila u međunarodni projekt razmjene straničnika pod nazivom Bookmark Exchange Project. Projekt organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL), a radi se o razmjeni straničnika između školskih knjižnica i njihovih korisnika iz cijeloga svijeta.  Tema ovogodišnjeg Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica je Zašto volim svoju školsku knjižnicu, a temelji se na godišnjoj temi konferencije Međunarodne udruge školskih knjižničara Inovacija, informacija i utjecaj školskih knjižnica.

Nakon uspješne prijave na projekt na koji se prijavilo više od 500 osnovnih škola iz cijeloga svijeta, kao škola partner dodijeljena nam je John Donne Primary School iz Londona. Učenici naše škole izrađivat će straničnike koji će na jedinstven način predstaviti posebnost naše škole, našega mjesta i države iz koje šaljemo straničnike. Veselimo se prijateljstvu i međusobnoj suradnji sa školom partnerom u projektu!


[OPŠIRNIJE]Nosimo kravatu oko vrata
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 10. 2018. 20:10

Danas su učenici i učitelji  naše škole bili posebno elegantni. Naime svi su oko vrata stavili kravate, marame ili šalove  i tako obilježili 18. listopada, Dan kravate. Ako ne znate kako se veže kravata mogli ste naučiti od  učenika koji su u prigodnom programu pokazali načine vezanja kravate i marame. Na kraju je program završio  zajedničkim fotografiranjem.

Hrvatski sabor je 2008. godine, 18. listopada proglasio Danom kravate i na taj način osvijestio značaj hrvatskih vojnika iz 17. stoljeća koji su se, osim hrabrosti i borbenosti, isticali i jednim detaljem – nosili su rupce omotane oko vrata. Taj rubac zavezan u čvor brzo se proširio i kao modni detalj i proslavio Hrvatsku i Hrvate.

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u futsalu
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 10. 2018. 19:55

Dana 16.10.2018. odabrani nogometaši, njih 8 iz matične škole Budinščina  i 3 iz područne škole Hrašćina su išli na županijsko natjecanje u futsalu - 1. kolo dječaci te su  u konačnom poretku zauzeli su 3. mjesto. Osnovna škola Zlatar bila je domaćin natjecanja u kojem su se natjecale 4 ekipe: OŠ M. Gupca Gornja Stubica, OŠ Donja Stubica, OŠ A. Kovačića Zlatar i naša škola.. Odigralo se ukupno 6 utakmica. Utakmice su trajale 2x12 min. Rezultati naših utakmica su sljedeći: 1. Budinščina – G. Stubica    0:4 ;  2. Donja Stubica – Budinščina   5:3   i 3. Zlatar – Budinščina   0:3-

Čestitke učenicima i učiteljici TZK Ivani Hrček!

 


[OPŠIRNIJE]Volonteri škole u akciji “TORBAKE ZA ĐAKE”
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 10. 2018. 16:04

Na poziv PUO Korak po korak iz Zagreba, volonteri naše škole uključili su se u akciju “Torbake za đake”. Cilj je prikupiti školske torbe za učenike, ponajviše prvašiće, koji su ovu školsku godinu započeli bez osnovnog školskog pribora. Roditelji su na roditeljskim sastancima bili s akcijom upoznati te pozvani na suradnju. Ako imaju rabljenu i još funkcionalnu torbu ili ju je dijete “preraslo”, mogu je poslati u školu, a potom će prikupljene torbe biti otpremljene u Zagreb.

Prikupljeno je desetak torbi te smo uvjereni da će razveseliti one kojima će biti uručene.

Hvala svima koji su se odazvali ovoj plemenitoj akciji!


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos, pomoćnika u nastavi, odgajatelja i spremačice
Dijana Margetić / datum: 10. 10. 2018. 13:52

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos pomoćnika u nastavi (M/Ž) te odgajatelja i spremačice u dječjem vrtiću (M/Ž). 

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]47. Festival dječje kajkavske popevke u Zlataru
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:51

Najraspjevanija dječja priredba „Dana kajkavske riječi“, Festival dječje kajkavske popevke, ove godine 47. po redu, održala  se u Zlataru 30. rujna 2018.

Našu školu su uspješno predstavljale Lorena Kapitan 7.ar.) i Lucija Svrtan (8.br.). Izvele su pjesmu "Mačkari" na tekst učenice Tene Klemen (8.r.) i glazbu učenika OŠ „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ive Povijač Cerovec.

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića okupilo je mlade skladatelje i izvođače, učenike osnovnih škola kajkavskog govornog područja koji su na Festivalu izveli 18 novih kajkavskih popijevki, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije. 

Čestitke učenicama i mentorici učiteljici glazbene kulture Ive Povijač Cerovec!


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan uz ples i sportske igre
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:39

U ovom tjednu bilo je mnogo aktivnosti kojima se školarci naročito vesele.

U vrijeme izvannastavnih aktivnosti u utorak 2.listopada učenici PŠ Hrašćine su, zbog lošeg vremena,  planirane aktivnosti  održali u holu Škole. Učenici su igrali šah, stolni tenis, „Školicu“, „Gumi-gumi“, a neki su „odmjerili snage“ u igri „Grad-država“.

U srijedu 3.listopada 2018. učenici razredne nastave matične škole svoje su aktivnosti započeli u holu škole zajedničkim  plesom uz Miju  Dimšić i „Život nije siv“, a nastavili na igralištu sportskim natjecanjima u trčanju, štafetnim igrama i povlačenju konopca.

Za učenike predmetne nastave matične škole će se  4. i 11. listopada održati međurazredna natjecanja u nogometu.


[OPŠIRNIJE]Ribe na jelovniku prvašića
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2018. 14:33

Ministarstvo poljoprivrede RH provodi promotivnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj odnosno provodi aktivnosti promocije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, a kako bi se ovi proizvodi u budućnosti što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

U okviru ove kampanje Ministarstvo poljoprivrede je pripremilo promotivne pakete  za učenike  prvih razreda. Paketi sadrže  prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je na slikovit način, pristupačan i prikladan djeci te dobi ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece.

Vjerujemo  da ova kampanja predstavlja odličan početak za buduću suradnju lokalnih proizvođača u ribarstvu i obrazovnih ustanova u postizanju zajedničkog cilja- zdrava prehrana djece korištenjem domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture te jačanja svijesti svih stanovnika Lijepe naše o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj.


[OPŠIRNIJE]Prijatelji životinja
MARIJA ZOZOLI / datum: 2. 10. 2018. 16:19

Jeste li znali da se Međunarodni dan zaštite životinja obilježava  4. listopada još od davne 1931. godine, a posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema njima i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Tim povodom su naši članovi foto grupe MŠ Budinščina i sami prijatelji životinja, u školskom holu pripremili prekrasnu izložbu fotografija svojih kućnih ljubimaca.

Pozivamo vas da pogledate fotografije i da svi skupa razmislimo o našem odnosu prema životinjama!

 


[OPŠIRNIJE]Posjet prvašića Policijskoj postaji Zlatar Bistrica
MARIJA ZOZOLI / datum: 28. 9. 2018. 12:41

U sklopu aktivnosti iz Školskog kurikuluma, učenici prvih razreda naše matične i područne škole su u pratnji svojih razrednica posjetili Dane otvorenih vrata Policijske postaje Zlatar Bistrica.  Policijski službenici predstavili su učenicima rad policije i pokazali službena vozila,  automobil i motocikl. Kod učenika  su posebno  oduševljenje izazvali zvučni i svjetlosni signali,  sjedanje na motocikl uz pomoć policajaca, kratkotrajni boravak iza rešetaka ćelija i otiskivanje pečata.  „Najteži“ zadatak (prema riječima policajca) čašćenje slatkišima, sokovima i bombonima obavljen je besprijekorno na radost mališana. 

Veliko hvala Policijskoj postaji na doživljaju kojeg su omogućili malim prvašićima!


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika: Let's sing in different languages! - Zaronite u svijet jezika"
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2018. 11:08

I ove je školske godine, u srijedu, 26.9., u našoj školi obilježen Europski dan jezika kroz različite aktivnosti u sklopu nastave engleskog i njemačkog jezika. Učenike se upozorilo na važnost učenja jezika i na raznolikost raspona naučenih jezika s ciljem povećanja višejezičnosti i međukulturalnog razumijevanja, a saznali su da je potrebno njegovati i promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost. Učenici su se poslužili QR kodovima kako bi poslušali pjesmu Bratec Martin na  5 jezika - najprije francuskom (odakle pjesma izvorno dolazi), a zatim  i engleskom, hrvatskom, njemačkom i talijanskom. 

Očitavanjem QR kodova mogli su poslušati i hrvatsku verziju pjesme 'If You're Happy' (Kad si sretan) u izvedbi našeg zbora Matične   škole Budinščina kojim smo sudjelovali u eTwinning projektu 'If you're happy' then sing it in all languages o kojem smo već pisali na  stranici naše škole. Učenici su ukrasilii školski pano ribicama koje su uresili bojama zastava određenih država te činjenicama o dotičnim državama.
Na taj su način i zaronili u prekrasan svijet jezika. Bravo svima!

DeutschlernenmachtSpaß! It is fun to learn English!


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima! POČETAK RADA PREDŠKOLE
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2018. 10:08

POČETAK RADA PREDŠKOLE za djecu rođenu od 1.4.2012. do 31.3.2013.godine:

  • Matična škola Budinščina u PONEDJELJAK 1.10.2018. u 10 sati.
  • Područna škola Hrašćina u PETAK 12.10.2018. u 10sati.

Potrebno je donijeti: papuče, crtančicu, blok za crtanje, olovku, gumicu, šiljilo, drvene boje, flomastere, užinu.


[OPŠIRNIJE]Novi eTwinning projekt: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER: REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 9. 2018. 18:51

Prihvaćen je naš zahtjev za uključivanje u eTwinning projekt: I ŽIVJELI SU SRETNO DO KRAJA ŽIVOTA - PISANJE NOVOG ZAVRŠETKA BAJKE (AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER : REWRITING THE ENDING OF A FAIRYTALE). U projektnim aktivnostima surađivat ćemo s učenicima iz  cijele Europe, a voditeljica projekta u našoj školi  je učiteljica engleskog jezika Ana Bahat.

Više o projektu pročitajte na engleskom pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Donacija jabuka
MARIJA ZOZOLI / datum: 25. 9. 2018. 12:31

Prije nekoliko dana učenici PŠ Hrašćina dobili su ponudu da upotpune svoj jelovnik jabukama iz obližnjeg voćnjaka u vlasništvu obitelji Ivančan. Učenici i učitelji s veseljem su odradili akciju branja jabuka u voćnjaku te se opskrbili vitaminima za nadolazeće hladne dane koji su pred njima. U ovoj školskoj godini, kada se intenzivno radi na poticanju brige o kvalitetnoj prehrani  ovakva donacija nas posebno raduje i omogućuje djeci da se kvalitetnije hrane .

Veliko hvala gospođi Aniti i gospodinu Draganu Ivančanu, našim sumještanima, na kvalitetnoj i zgodnoj donaciji! 


[OPŠIRNIJE]Pružimo ruke!…obilježili smo Dan mira
MARIJA ZOZOLI / datum: 24. 9. 2018. 14:06

Međunarodni Dan mira u našoj školi je obilježen s jedinstvenom porukom: Pružimo ruke! Učenici svih razrednih odjela iscrtali su svoje dlanove i s porukama Pružimo ruke prijateljstva, suradnje, pomoći, potpore, ljubavi,  poštovanja, mira… obilježili taj dan u želji da takvi budu i ostali u ovoj školskoj godini. S istim ciljem, učenici su na satovima razreda ponovili školska i donijeli razredna pravila te izabrali razredna rukovodstva.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna  svake godine. Utemeljila ga je Opća skupština ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini. 

Tradicionalno na Dan mira u sjedištu Ujedinjenih naroda u new Yorku tijekom dana zvoni Japansko zvono mira, dar građana Hirošime i japanskog naroda u spomen na razorne posljedice rata i ljudske žrtve ubijene pod izlikom svjetskog mira.


[OPŠIRNIJE]eTwinning „If you're happy“ - snimka zbora s tekstom na Twinspace-u
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 9. 2018. 17:39

Naši veseli pjevači i pjevačice uključeni u Zbor Matične škole Budinščina  su 20.9.2018. snimili pjesmu Kad si sretan za potrebe eTwinning projekta „If you're happy“ then sing it in all languages kojim se želi proslaviti Europski dan jezika.  Snimku smo zajedno s tekstom učitali na Twinspace kako bi na Europski dan jezika, 26. rujna, svi mogli čuti  pjesmu na različitim europskim jezicima, a u konačnici  nastat će e-knjiga u kojoj će se nalaziti tekstovi pjesme „If you're happy“ sa stvarnim zvučnim zapisima svake škole  na 10 europskih jezika.

Kako zvuči naša pjesma možete čuti očitavanjem QR koda na slici u crvenom kvadratu uz ovaj tekst!

Čestitke voditeljici projekta učiteljici Engleskog jezika Ani Bahat te učiteljici Glazbene kulture Ivi Povijač Cerovec! 


[OPŠIRNIJE]Pravila ponašanja u prometu - predavanje za prvašiće
MARIJA ZOZOLI / datum: 20. 9. 2018. 14:22

U četvrtak 20. rujna prve razrede matične i područne škole posjetio je djelatnik policijske uprave KZŽ gospodin Damir Risek. Učenici su kroz razgovor s policajcem utvrdili pravila ponašanja u prometu.  Zajedno su ponovili pravila kretanja ulicom i koja pravila vrijede tijekom vožnje u automobilu i autobusu budući da  su većina prvašića putnici. Đake su još zanimala pravila vezana uz vožnju bicikla,a neki su ispričali i neka svoja iskustva o prometu.  Na kraju su se posebno obradovali poklonu, reflektirajućoj kabanici, koju je svaki od njih dobio.


[OPŠIRNIJE]Zbor malih pjesnika 2018
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 9. 2018. 16:32

Na natječaj Zbor malih pjesnika 2018., dijelu kulturne manifestacije „Dani kajkavske riječi“ pristigle su 292 pjesme pisane kajkavskim narječjem iz 50 osnovnih – matičnih i područnih škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Prosudbena komisija u sastavu prof. Željka Horvat, dr.sci. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je izvođenje na Zboru u Zlataru 51 pjesmu, 51 autora  iz 41 škole. Među radovima upućenim iz naše škole za izvođenje izabran je rad Štijela sam ti rećiZbor malih pjesnika tradicionalno se odvija pod pokroviteljstvom Školske knjige d.d. Zagreb, a priredbama za djecu i mlade pokrovitelj je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Čestitke učenici i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Likovni radovi na izložbi "Čovjek čovjeku"
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 9. 2018. 16:20

Na natječaj za dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" Zlatar 2018. u sklopu kulturnih priredbi 49. manifestacije "Dani kajkavskih riječi" pristiglo je 679 učeničkih radova iz 41 škole kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabrano čak 5 radova učenika naše škole. Likovna izložba bit će postavljena u OŠ Ante Kovačića u Zlataru i otvorena 29.rujna 2018. u 10.30 sati!

Čestitke učenicima i mentoricama učiteljicama Suzani Ramić i Mireli Duktaj!


[OPŠIRNIJE]eTwinning - "If you're Happy"...then sing it in all languges!
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 17:42

Naša škola se prijavila  za sudjelovanje u projektu na eTwinningu - "If you're Happy"...then sing it in all languges! Happy EDL i naša prijava je prihvaćena. U projektnim aktivnostima surađivat ćemo s učenicima iz  Španjolske, Belgije, Poljske, Turske i Grčke. Voditeljica projekta u našoj školi  je učiteljica engleskog jezika Ana Bahat, a kako se radi o području glazbe suvoditeljica je  učiteljica glazbene kulture Iva Povijač-Cerovec.

Opis projekta na engleskom možete pročitati pod Opširnije:
 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan u našoj školi
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 16:05

Naša se škola i ove godine uključila u obilježavanje sportske manifestacije pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Učiteljica TZK Ivana Hrček osmislila je aktivnosti za ovogodišnji HOD, te ih s učenicima predmetne nastave  provela u utorak 11.9. u PŠ Hrašćina štafetnim igrama i u četvrtak 13.9. u MŠ Budinščina krosom.

Svi  sudionici  su nosili  bijele majice, a na licima malih, možda budućih olimpijaca moglo se vidjeti  veselje i osjetiti natjecateljski duh.

Hrvatski je olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo ovu manifestaciju s ciljem masovnijeg uključivanja građana u različite sportske aktivnosti kako bi se osvijestila važnost redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a posebno djece i mladih.
 


[OPŠIRNIJE]Započela berba jabuka u školskom voćnjaku
MARIJA ZOZOLI / datum: 13. 9. 2018. 15:31

Članovi Male ekološke i  plesne skupine iskoristili su u srijedu, 12. rujna, lijep i sunčan dan i pod vodstvom učiteljica Monike Ban i Jagode Šmit  u školskom voćnjaku ubrali prve plodove jabuka. Ovom ekološki uzgojenom "slasticom" sladit ćemo se od ovog tjedna u školskoj kuhinji jer će svježe jabuke  biti poslužene svim učenicima za ukusan međuobrok.  

Otpale jabuke učenici su marljivo  sakupljali  za naš školski kompost.

Dobra je to prilika da se učenici prisjete koliko su jabuke zdrave i  dobre za probavu i sadrže mnoge korisne tvari koje potiču rad imunološkog sustava. Nije bez razloga narodna izreka “Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van“.


[OPŠIRNIJE]„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ 2018 - literarni radovi
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 9. 2018. 15:15

Na 33. natječaj za dječji recital „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ koji se održavao u Krapini u sklopu 53. tjedna kajkavske kulture u pristiglo je 135 literarnih radova iz 18 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo od pristiglih je radova odabralo 25 pjesama koje su ušle u zbornik i bile izvedene na završnoj svečanosti. Među njima našli su se i literarni radovi dviju učenica poslani iz naše škole.

Čestitke učenicama i mentorici učiteljici Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ Krapina 2018. - likovni radovi
MARIJA ZOZOLI / datum: 11. 9. 2018. 15:07

Na natječaj za likovnu izložbu „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ Krapina 2018. na teme „Zagorske starine, legende i bajke“ te „Zagorski pejzaž“ pristiglo je 167 likovnih radova iz 14 osnovnih škola kajkavskog govornog područja. Članice Prosudbenog povjerenstva Vesna Kunštek i Zrinka Arbanas odabrale su 50 radova koji su bili izloženi u atriju Srednje škole Krapina u sklopu Tjedna kajkavske kulture, od kojih čak devet likovnih radova naših učenika.

Čestitamo učenicima i mentoricama učiteljicama Moniki Ban, Jagodi Šmit, Mireli Duktaj i Suzani Ramić!


[OPŠIRNIJE]Od ovog ponedjeljka, 10.9.2018., nastava u PŠ Hrašćina počinje u 8.15
MARIJA ZOZOLI / datum: 7. 9. 2018. 10:57

Nakon što je prijevoznik posložio svoj prijevoz uvidjeli su da nastava u PŠ Hrašćina može ići kao i prošle šk.g.
Zato  već od ovog ponedjeljka, 10.9.2018., nastava u PŠ Hrašćina počinje u 8.15 sati.

NOVI VOZNI RED ZA PŠ HRAŠĆINA:

1625 (MASTER)

7:45 MARETIĆ-HABEKOV JAREK-PŠ HRAŠČINA
08:05 GORNJAKI-PŠ HRAŠĆINA
12:40 PŠ HRAŠČINA-GORNJAKI
12:50 PŠ HRAŠČINA-GRĐANI-HABEKOV JAREK-MARETIĆ

14:20 PŠ HRAŠČINA-GORNJAKI  
14:30 PŠ HRAŠČINA-GRĐANI-HABEKOV JAREK-MARETIĆ   

1626 (ISUZU)

07:48 VRBOVO-KIŠURI-PŠ HRAŠĆINA
12:40 PŠ HRAŠČINA-VRBOVO-KIŠURI
14:20 PŠ HRAŠČINA-VRBOVO-KIŠURI


[OPŠIRNIJE]English corner
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 9. 2018. 17:29

 

Dragi roditelji,

na našoj web stranici možete pod Nastava naći poveznicu na besplatnu internetsku stranica za roditelje koji žele pomoći djetetu pri učenju jezika. Isprobajte ove zabavne ideje i motivirajte svoje dijete da uči engleski.


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske 2018./2019. godine
Jasenka Kuljak / datum: 4. 9. 2018. 10:12

Učenici MŠ Budinščina su svoj prvi nastavni dan započeli Zazivom Duha Svetoga u kapeli Svetog Josipa u Budinščini, koji je predvodio vlč. Andrija Jambreuš.  Nakon toga je u školi održan prigodni program povodom početka nastave. Prisutnima se obratila ravnateljica škole gđa Marija Zozoli te zamjenik načelnika Općine Budinščina gosp. Dragutin Dugan. Pri kraju programa učiteljice prvih razreda Suzana Ramić i Jadranka Plantak prozvale su svoje nove učenike te ih zajedno sa roditeljima uputile prema njihovim učionicama i upoznale sa radom u prvome razredu. 

U područnoj školi Hrašćina također je održan prigodni program povodom početka nastavne godine. Sve prisutne pozdravila je voditeljica Područne škole gđa Renata Kreber-Mikšaj, a prvašiće i  učiteljica Ljubica Vuk-Šavorić. Prigodne poklone prvašićima u ime Općina Hrašćina predao je predsjednik općinskog vijeća Željko Zozoli.

Učenike svih prvih razreda dočekala je na njihovim klupama bojanka koju je osigurala Krapinsko-zagorska županija kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Svim učenicima i učiteljima želimo puno uspjeha u radu u novoj nastavnoj 2018./2019. godini!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju