preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
Službena fb stranica škole

e-Dnevnik

Školska pravila
Praznici 2020./2021.

Školsko zvono

Prijevoz učenika

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ od 8.9..docx

Školski kurikulum

Godišnji plan

Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program 2021.22..pdf

Školska lektira
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pogledajmo ...

                                                                                          

 
vijesti
Obavijest
Dijana Margetić / datum: 27. 7. 2022. 15:11

ZBOG RADOVA NA ZAMJENI ELEKTRIČNIH INSTALACIJA U ŠKOLSKOJ  ZGRADI, UPRAVA ŠKOLE DO DALJNJEG  NE RADI U ŠKOLI.

FIKSNE TELEFONSKE LINIJE NISU U FUNKCIJI.

U SLUČAJU POTREBE MOŽETE NAM SE OBRATITI PUTEM


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima za radno mjesto pomoćnika u nastavi
Dijana Margetić / datum: 11. 8. 2022. 07:56

Nakon provedenih razgovora objavljuje se obavijest kandidatima u postupku zapošljavanja pomoćnika u nastavi. 

Tekst obavijesti nalazi se pod OPŠIRNIJE.  


[OPŠIRNIJE]Poziv na razgovor kandidatkinja za radno mjesto pomoćnika u nastavi
Dijana Margetić / datum: 2. 8. 2022. 13:47

Objavljuje se poziv na razgovor kandidatkinja koje zadovoljavaju formalne uvjete natječaja objavljenog 15.7.2022.godine za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u okviru projekta "Baltazar 6" za školsku godinu 2022./2023.

 


[OPŠIRNIJE]Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu udžbenika
Dijana Margetić / datum: 2. 8. 2022. 13:11

Objavljuje se odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

Odluku možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Školi gotovo 3 milijuna bespovratnih sredstava
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 23. 7. 2022. 15:49
U petak, 22. srpnja 2022. godine u Zagrebu, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Budinščina Renata Kreber-Mikšaj i ministrica  regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, potpisale su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava  za projekt "SMART BIZZ - SMART Budinščina za Zadrugu i Zajednicu“. čija je vrijednost gotovo 2,9 milijuna kuna koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru poziva “ Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“. Svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za projekt " SMART BIZZ - SMART Budinščina za Zadrugu i Zajednicu“ prisustvovali su i partneri na projektu Arnbjorn Olafsson (Keilir Academy, Island) i Mladen Plazibat (ORR “ Svi smo protiv”, Zagreb). Za projekt " SMART BIZZ - SMART Budinščina za Zadrugu i Zajednicu“ čiji je nositelj upravo naša škola, dobivena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 2.861.680,18 HRK (379.936,35 EUR).  Na projektu sudjeluju partneri: Otvorena računalna radionica “ Svi smo protiv” iz Zagreba i Keilir Academy iz Reykjanesbaer, Island. Škola će proći digitalnu transformaciju kroz STEM koncept čime će se poboljšati infrastruktura i oprema učionica, uključujući laboratorij te okoliš škole kao i unaprijediti STEM kompetencije učitelja i poboljšati STEM kompetencije učenika. Drago mi je da ćemo uspjeti podići standard škole uvođenjem noviteta. Ulaganja u digitalnu transformaciju su velika i upravo ovakvim projektom bit će je puno lakše provesti.   Vjerujem da će ovo bitu veliki iskorak za školu, a sigurna sam da će najviše razveseliti upravo naše učenike koji će moći usvojiti nova znanja i konačno dobiti priliku da u učenju koriste novu, zanimljivu opremu poput meteorološke stanice, pametnih klupa, smart wallova, ciljanih softwarea, 3D printera i slično- rekla  je ravnateljica Kreber- Mikšaj.

[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika i dodatnog obrazovnog materijala za školsku godinu 2022./2023.
Dijana Margetić / datum: 18. 7. 2022. 10:58

Objavljuje se Odluka o izboru i popis udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2022./2023. te popis drugog obrazovnog materijala za školsku godinu 2022./2023. 

Popise možete vidjeti pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u okviru projekta "Baltazar 6"
Dijana Margetić / datum: 15. 7. 2022. 12:50

 Objavljuje se natječaj za zapošljavanje 4 pomoćnika u nastavi u okviru projekta "Baltazar 6" za školsku godinu 2022./2023.

Zainteresirani kandidati svoje prijave šalju na adresu OŠ Vladimir Nazor Budinščina, Budinščina 18 c, 49284 Budinščina uz naznaku „Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi - u projektu „Baltazar 6“ za šk. god. 2022./2023.“.

Tekst natječaja možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 


[OPŠIRNIJE]Poziv gospodarskim subjektima za dostavu ponuda za nabavu udžbenika za školsku godinu 2022./2023.
Dijana Margetić / datum: 13. 7. 2022. 14:20

Objavljuje se poziv zainteresiranim gospodarskim subjektima za dostavu ponuda za nabavu udžbenika za učenike od 1.do 8. razreda za školsku godinu 2022./2023.

Pod opširnije se nalazi tekst poziva s ponudbenim listom i popisom udžbenika (troškovnikom). 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nabavi udžbenika i ostalih obrazovnih materijala za novu 2022./23. šk.god
Andreja Satmari / datum: 13. 7. 2022. 08:41

U novoj školskoj godini 2022./2023. koristit će se potpuno novi udžbenici u 8. razredu iz Geografije. U svim ostalim razredima koristit će se postojeći udžbenici iz prethodnih godina. Novi udžbenici obveznih i izbornih predmeta financiraju se iz državnog proračuna te su besplatni za sve učenike. Nabavu novih i dokup postojećih udžbenika izvršit će Škola. Svi udžbenici dočekat će učenike u njihovim razredima na početku nove nastavne godine. Krapinsko-zagorska županija zajedno s općinama Budinšćina i Hrašćina financirat će u jednakom omjeru (50%-50%) nabavu radnih bilježnica obveznih i izbornih predmeta te će i one biti besplatne za sve učenike.

Kutije  s priborom za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda te likovne mape od 1. do 8. razreda su naručene preko škole za one učenike čiji su roditelji potpisali suglasnost. Oni koji nisu potpisali suglasnost, dužni su sami kupiti kutiju i mapu do početka školske godine. 

VAŽNO: roditelji učenika 5. razreda sami kupuju Geografski atlas (Hrvatska školska kartografija, Školska knjiga).

Sve ostale obavijesti pratite na našoj web stranici.


[OPŠIRNIJE]Mali glagoljaši
Andreja Satmari / datum: 5. 7. 2022. 13:12

Učenici šestih razreda Matične i Područne škole: Helena Bevetek-Đopar, Fran Posinjak, Karla Pučak i Lovro Šanjek u pratnji mentorice Biserke Pučak od 27. lipnja do 1. srpnja bili su sudionici 29. saziva Male glagoljske akademije ,,Juri Žakan'' u Roču. 

Tema ovogodišnjeg saziva bili su brojevi u glagoljici. Program MGA i ove je godine bio sadržajno bogat. Prvi dan žaknići su upoznali voditelje svojih radionica, a sudjelovali su u povijesnoj, keramičarskoj i literarno-scenskoj radionici. Sa znamenitostima i zanimljivostima Roča upoznao ih je profesor Hari Vidović. Sljedećih su dana mentori i žaknići u društvu akademika Josipa Bratulića prošetali Alejom glagoljaša te razgledavali najmanji grad na svijetu- Hum, posjetili tiskaru u kojoj ih je prof. Frane Paro upoznao s radom tiskarskoga stroja, listali su faksimil Misala kneza Novaka te saznali sve zanimljivosti o njemu. Svakodnevno su marljivo radili u svojim radionicama i marljivo se pripremali za svoju izvedbu na završnoj svečanosti. Tijekom svog boravka u Roču sudjelovali su i u natjecanju GlagoMatika (Karla i Fran) , Kahoot kvizu o glagoljici (Lovro i Karla), a Helena je i zapjevala u talent showu malih žaknića. Svaku večer za žakniće bio je organiziran zanimljiv i raznovrstan zabavno-edukacijski program u kojem su uživali.

Kulminacija cijelog tjedna bilo je svečano zatvaranje 29. saziva MGA na kojem su sudionici kratkim scenskim prikazom predstavili rad radionica u kojima su sudjelovali. Dojmovi učenika su vrlo pozitivni, sklopili su nova prijateljstva, zabavili se te bi se vrlo rado ponovo vratili u Roč.


[OPŠIRNIJE]Škola plivanja- obuka neplivača
Andreja Satmari / datum: 4. 7. 2022. 08:20

U petak, 1.srpnja 2022. završila je obuka neplivača u Vodenom parku Aqua Vivae u Krapinskim Toplicama. Projekt Plivajmo zajedno 3 organiziran je za učenike trećih razreda Matične i Područne škole, a financiraju ga Ministarstvo turizma i sporta, Krapinsko – zagorska županija, lokalna samouprava i škole, a za učenike i njihove roditelje bio je potpuno besplatan. Uz stručno vodstvo trenera i pratnju učiteljica, učenici su ovim projektom usvojili osnovne tehnike plivanja i ronjenja i spremili se dugo očekivane ljetne praznike.


[OPŠIRNIJE]Prijem u Saboru
Andreja Satmari / datum: 1. 7. 2022. 09:14

Učenici 6.r. PŠ Hrašćina Luka Marković i Nikola Emanuel Ondrašek, sudionici Državne smotre Biosigurnost i biozaštita posjetili su 29. lipnja 2022.g. Hrvatski sabor u pratnji učiteljice mentorice Nikoline Milinković i ravnateljice Renate Kreber-Mikšaj. Član tima bio je i Lovro Šanjek, koji nije mogao prisustvovati prijemu zbog sudjelovanja na Maloj glagoljskoj akademiji u Roču. Prijem je organiziran na najvišoj razini u suradnji s Klinikom za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Hrvatskim društvom za biosigurnost i biozaštitu, AZOO-om i HZJZ-om. Učenici su upoznati s radom Sabora, obišli su prostore Sabora i prisustvovali su sjednici. Najvažniji dio bio je sudjelovanje na mini sjednici gdje su učenici predstavili projekt zainteresiranim zastupnicima i odgovarali na njihova pitanja.


[OPŠIRNIJE]REZOLUCIJA ZEMLJA- EKO ŠKOLA
Andreja Satmari / datum: 24. 6. 2022. 12:49

Učenici sedmog razreda MŠ s učiteljicom Anom Bahat prijavili su se na nagradni natječaj Večernjeg lista 'Mali zeleni natječaj' za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u svrhu skretanja pozornosti učenika na važnost ekologije i očuvanja okoliša u sklopu projekta Rezolucija Zemlja. Ekologija i održivost su već duži niz godina teme u OŠ Vladimir Nazor Budinščina, a naša je eko patrola u obliku videa prikazala kako brinemo za našu školu. Video možete pogledati na sljedećoj poveznici:  

https://www.youtube.com/watchv=ZbeD1xb4AI0&feature=youtu.be

Sve više škola, a time i naša su na pravom putu da učine svijet boljim mjestom za život. Pridružite nam se u brizi za našu Zemlju!

 

[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje
Andreja Satmari / datum: 21. 6. 2022. 08:33

Nakon višegodišnje stanke učenici naše škole (VII. i VIII.r. MŠ i PŠ) sa svojim razrednicama realizirali su četverodnevno maturalno putovanje od 17. do 20. lipnja. Razgledavali su prirodne i kulturne znamenitosti Lijepe Naše: NP Krka, Trogir, Split, Klis i Šibenik, uživali u noćnoj vožnji brodom te se zabavljali uz animacijski program. Pokazali su svoje sportske sposobnosti i spretnost u tzv. Olimpijskim igrama te u Adventur parku Eklata (paintball, streličarstvu, bacanju sjekirice, gađanju iz puške). Kakav bi to boravak bio na jadranskoj obali kada se ne bi okupali. Završnu večer uživali su u disku gdje su se natjecali u poznavanju glazbe dječaci protiv djevojčica, a djevojčice su odnijele grupnu pobjedu. Bilo je tu i plesa, smijeha pa čak i suza jer su na kraju večeri pogledali filmić o svom boravku. Sklopila su se nova prijateljstva, učvrstila stara i kući su se vratili puni pozitivnih emocija.


[OPŠIRNIJE]Održan Zagorski vogenj
Andreja Satmari / datum: 20. 6. 2022. 12:23

Danas je u matičnoj školi Budinščina održano natjecanje u modificiranoj igri graničara pod nazivom „Zagorski vogenj“. Prema prijavama i suglasnosti roditelja, uključila su se 92 učenika u 12 ekipa po kategorijama: 1. i 2.  te 3. i 4. razred. U napetom nadmetanju, pod budnim okom razrednih učiteljica i učiteljice TZK Ivane Hrček – svi su pobjednici, jer najvažnija je tjelesna aktivnost, a samim time i briga za zdravlje. Zahvaljujemo  Društvu sportskih igara učenika KZŽ i pokroviteljstvu Krapinsko-zagorske županije na ovom hvalevrijednom Projektu u kojem su svi uključeni učenici „nagrađeni“ trajnim bočicama za vodu, a Škola s loptama za igru.


[OPŠIRNIJE]Doroteja Budiš osvojila 2. nagradu na likovnom natječaju Melitino proljeće
Andreja Satmari / datum: 20. 6. 2022. 10:23

 Osnovna škola Oroslavje drugu godinu organizira Likovno-literarni natječaj Melitino proljeće u spomen na učiteljicu Melitu Petrnel koja je izgubila borbu s teškom bolesti. Cilj natječaja je njegovanje likovnog i literarnog stvaralaštva, omogućiti djeci izražavanje emocija, razvijanje mašte te poticanje inovativnosti.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Proljetna bajka ostvarena kroz optičko miješanje boja postignuto točkanjem ili mrljama boje. Proljetna bajka kao novi život, kao emocija, kao skrivena čarolija buđenja novog proljeća kroz nestvaran i obojan svijet neke začudne flore i faune.

Na likovni natječaj ove godine pristigao je 1041 likovni rad iz stotinjak škola Republike Hrvatske, a stručno povjerenstvo sastavljeno od tri člana odabralo je po 5 radova u 5 kategorija.

U kategoriji 7. i 8. razreda 2. nagradu osvojila je učenica 7. razreda naše škole Doroteja Budiš, a mentorica je učiteljica likovne kulture Mirela Duktaj.


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika PŠ Hrašćina DVD-u Hrašćina Trgovišće
Andreja Satmari / datum: 17. 6. 2022. 09:45

Učenici PŠ Hrašćina u pratnji učiteljica posjetili su DVD Hraščina Trgovišće. Gospodin Hanžek je vatrogasnim kombijem došao po učenike ispred škole i doveo ih do Vatrogasnog doma. Po njihovom dolasku poželio im je dobrodošlicu, ugodan boravak i zabavu, a nakon toga je uslijedilo čašćenje. Pokazao je učenicima vatrogasna vozila, opremu te ih je pobliže upoznao s vatrogastvom, vatrogascima i poslom koji obavljaju. Vrhunac posjete bio je kada su se učenici provozali vatrogasnim kamionom s upaljenom sirenom. Djeca su bila uzbuđena i bilo im je žao što je posjet tako brzo završio. Zahvaljujemo DVD-u Hrašćina Trgovišće i gospodinu Hanžeku na pozivu i gostoprimstvu te se nadamo da je ovo nastavak uspješne suradnje Škole i lokalne zajednice.


[OPŠIRNIJE]Posjet crkvi sv. Marije Snježne u Belcu
Andreja Satmari / datum: 17. 6. 2022. 08:14

Učenici šestih razreda matične i područne škole 15. lipnja 2022. godine u pratnji vjeroučiteljica posjetili su crkvu  sv. Marije Snježne u Belcu. U crkvi ih je dočekao župnik Milan Pušec koji im je na zanimljiv način prikazao povijest crkve te njezina umjetnička i vjerska obilježja. Saznali su da je crkva  sv. Marije Snježne najljepši primjer barokne gradnje u Hrvatskoj, a njezina propovjedaonica smatra se najljepšom propovjedaonicom u Europi. Učenici su sa zanimanjem  pratili  izlaganje i razgledali crkvu, a domaćinu su zahvalili skromnim poklonom. Nakon zajedničke molitve pred Marijinim oltarom i župnikovog blagoslova vratili su se u Budinščinu i nastavili s uobičajenim školskim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Andreja Satmari / datum: 15. 6. 2022. 12:13

16. i 17. lipnja 2022. NEMA NASTAVE.

16.6.2022. je Tijelovo, a 17.6.2022. je po Školskom kurikulumu nenastavni dan.

Redovna nastava je u ponedjeljak 20.6.2022. po redovnom rasporedu rada.

Učenici VII. i VIII. razreda su od 17.-20.6.2022. na maturalnom putovanju. Na nastavu se vraćaju zadnji dan nastave- u utorak 21.6.2022. po redovnom rasporedu. Učenici VIII. razreda MŠ Budinščina koji NE IDU na maturalno putovanje dolaze u ponedjeljak 20.6.2022. na redovnu nastavu.


[OPŠIRNIJE]Testiranje potencijalno darovitih učenika
Andreja Satmari / datum: 13. 6. 2022. 11:52

13.6.2022. u našoj je Školi provedeno testiranje potencijalno darovitih učenika III. i IV. razreda. Testiranju je pristupilo 8 učenika matične i područne škole koje su, prema procjeni, predložile njihove učiteljice i uz suglasnost roditelja učenika. Testiranje je provela psihologinja Marija Vragović, a sve u suradnji s Društvom psihologa KZŽ  i Krapinsko-zagorskom županijom koja osigurava sredstva . Cilj je pružanja odgovarajuće stručne podrške razvoju sposobnosti i osobina učenika.

Sukladno Zakonu o psihološkoj djelatnosti i Etičkom kodeksu psihologa, podaci dobiveni psihologijskim testiranjem bit će strogo povjerljivi i čuvani te poznati samo psihologu koji će provesti testiranje, a koristit će se u svrhu davanja preporuka učiteljima i stručno-razvojnoj službi škole za rad s učenicima s ciljem razvoja njihovih potencijala te pružanja podrške u njihovom profesionalnom i osobnom rastu i razvoju.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Po dragome kraju
Andreja Satmari / datum: 13. 6. 2022. 09:20

Učenici od 1. do 4. razreda MŠ i PŠ proveli su 10.lipnja 2022. terensku nastavu „Po dragome kraju“. Uz pratnju učiteljica, asistentica i stručnih vodiča, učenici su posjetili Etno selo Kumrovec, Galeriju Antuna Augustinčića, Franjevački samostan u Klanjcu, a najviše su uživali u Zelenjaku. Tamo su posjetili spomenik himni Lijepa naša domovino, a potom su krenuli u razgledavanje Staze krošnje -šetnice kojom su trčkarali uz pjesmu i obilje smijeha. Učenici su upoznali kulturnu baštinu zavičaja, osvijestili važnost očuvanja okoliša i tradicijskih vrijednosti Hrvatskog zavičaja. Uz pjesmu i smijeh poželjeli su još više ovakvih putovanja.


[OPŠIRNIJE]Festivalčić u Krapini
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 11. 6. 2022. 21:39
Danas s počekom u 10 sati u glazbenom paviljonu u Parku Matice hrvatske u Krapini održan je Festivalčić- završnica projekta Baltazar: inspirativno, kreativno, zabavno i inkluzivno događanje koje organizira Krapinsko-zagorska županija u suradnji s partnerima u projektu. Da podsjetimo, Baltazar je projekt u kojem se osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručno komunikacijski posrednici za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama KZŽ. Ove školske godine preko navedenog Projekta u našoj su školi zaposlena 4 pomoćnika u nastavi. Našu školu su na Festivalčiću predstavljali učenici II. i III. razreda, njih 16, koji u svojim razredima imaju pomoćnike iz Projekta i koji su svakodnevno svjedoci važnosti pomoćnika u nastavi za pojedine njihove razredne prijatelje, ali i za razred u cjelini. Učenici su se predstavili kratkim prikazom tradicijskih igara i plesova za što su ih pripremile njihove učiteljice Jagoda Šmit , Monika Ban i pedagoginja Gordana Simeunović. Zahvaljujemo pomoćnicama u nastavi Valentini Ratkajec i Meliti Srečić, defektologinji, ujedno i Školskoj koordinatorici Projekta Koraljki Burnać- Vrljičak, učiteljici Likovne kulture Mireli Duktaj koja je za ovaj događaj izradila keramičke ukrase „Baltazar u srcu“ i, ponovno, učenici Karli Česi koja je, još prošle godine, oslikala dio pravilnika o pomoćnicima u nastavi i tako je nastala brošura „Baltazar- moj pomoćnik u nastavi“, koja je zajedno sa keramičkim srcem, u ime Škole, dijeljena na Festivalu.

[OPŠIRNIJE]Upis učenika u I. razred osnovne škole
Andreja Satmari / datum: 10. 6. 2022. 08:00

Upis učenika u I. razred osnovne škole održat će se u UTORAK 28.6.2022. od 9 do 11 sati u prostorijama Matične škole Budinščina i Područne škole Hrašćina.

 

 


[OPŠIRNIJE]Kajkavska slovarica u 1.b
Andreja Satmari / datum: 9. 6. 2022. 08:23

Učenici 1.b razreda kroz mjesec svibanj prikupljali su riječi na kajkavskom narječju po abecedi. Zadatak svakog učenika bio je naći dvije riječi na određeno slovo abecede, a u tome su im pomogli njihovi roditelji ili ukućani. Nakon prikupljenih riječi, izrađivali su kartice tako što su nacrtali ono što određena riječ označava. Učiteljica je na kraju snimila kako učenici izgovaraju svoje riječi te je napravljen i video njihove kajkavske slovarice kojeg možete pogledati na sljedećem linku: http://vimeo.com/manage/videos/718586609


[OPŠIRNIJE]Project Competition 2022. - 2. mjesto
Andreja Satmari / datum: 8. 6. 2022. 10:25

Učenice 7.r. MŠ Leona Pučak, Tihana Ričko, Tea Babok i Ivana Herendić uključile su se u međunarodni natječaj Project Competition 2022 u kojem je bio zadatak izmisliti nešto što će svijet učiniti boljim mjestom za život i riješiti neki od globalnih problema.

Učenice su osmislile Frigoris, satelit koji hladi Zemlju kada dođe toplinski val čime bi se spriječilo globalno zatopljenje te otapanje ledenjaka. Osvojile su 2.mjesto u Hrvatskoj u kategoriji učenika od 10 do 13 godina. Predstavnice Oxforda i Profila uručile su nagrade vrijednim učenicama i njihovoj mentorici Ani Bahat.

Čestitamo učenicama i mentorici te se nadamo da će realizirati njihov izum.


[OPŠIRNIJE]Prometna petica : Edukacija i Biciklijada
RENATA KREBER-MIKŠAJ / datum: 5. 6. 2022. 09:40
Preventivni program „Prometna petica“ čiji je cilj sigurnost sudionika (djece) u prometu ostvaren je ovaj vikend u suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, DND Budinščina i DND Hrašćina. Tako je u petak 3.6.2022. u poslijepodnevnim satima ispred matične škole u Budinščini u organizaciji Policijske postaje Zlatar Bistrica provedena kratka prometna edukacija o prometnim pravilima i ponašanju u prometu, vožnja prometnim poligonom te registracija bicikla, čemu je prisustvovalo 50-tak djece predškolske i osnovnoškolske dobi. U subotu 4.6.2022. u prijepodnevnim satima organizirana je „kružna“ vožnja biciklima- Biciklijada „Po dragome kraju“ s dvije startne pozicije: ispred MŠ Budinščina te ispred PŠ Hrašćina, cestom Donji Kraljevec, željeznička stanica Hrašćina (gdje su se „spojili“ biciklisti iz Budinščine i Hrašćine te zajednički nastavili vožnju do centra Budinščina gdje su ih dočekali slatkiši i voda, ali i pohvalnice za uspješnu završenu 1. Biciklijadu „Po dragome kraju“. Uzbuđeni i puni dojmova, biciklisti iz Budinščine pozdravili su svoje prijatelje iz Hrašćine koji su nastavili vožnju do Područne škole. U vožnji biciklima sudjelovalo je 39 učenika i odraslih. Ozarena lica, uzbuđenja i ideje sudionika kako organizirati 2. biciklijadu dobar su pokazatelj i motiv da treba nastaviti s takvim i sličnim aktivnostima. Zahvaljujemo PP Zlatar Bistrica (posebno gosp. načelniku Mariju Duktaju te policijskim djelatnicima Davoru Klenkaru i Siniši Mikovu na potpori , pomoći u organizaciji i realizaciji našeg Projekta, općini Budinščina na doniranoj vodi i slatkišima za sudionike Biciklijade, DND Budinščina i DND Hrašćina na potpori i sudjelovanju u aktivnostima, volonterima u pratnji.

[OPŠIRNIJE]Dan škole
Andreja Satmari / datum: 2. 6. 2022. 14:03

Dan Škole započeli smo društvenim igrama i slikarskim radionicama, a nastavili u sportskom i rekreativnom duhu igrajući razne sportske igre. U igri Graničar okušali su se učenici viših razreda protiv učitelja, nije nedostajalo smijeha i gromoglasnog navijanja. Nakon ležernog dijela, uslijedio je službeni dio programa u kojem se učenicima i djelatnicima obratili: ravnateljica Renata Kreber-Mikšaj, načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač i predsjednica Općinskog vijeća Općine Budinščina Dijana Margetić te su najuspješnijim učenicima i mentorima dodijeljene zahvalnice i nagrade. Nakon toga uslijedio je obilazak unutarnjeg i vanjskog prostora škole. Hol škole sada je uređen kao veliki dnevni boravak  kako bi se učenici u školi osjećali što ugodnije. Vanjski prostor škole uređen je novom osjetilno-taktilnom stazom u čijoj su izradi sudjelovali svi učenici. O okolišu škole brigu vode i učenici koji marljivo uređuju četiri naša vrta: povrtni, začinski, bobičasti i vodeni. Nakon ugodne šetnje kroz naše vrtove, spustili smo se do nogometnog igrališta kako bismo sudjelovali u izradi 785. milenijske fotografije Šime Strikomana. Izradi ove fotografije priključili su se polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Budinščina, štićenici i djelatnici COO Zajezda te zainteresirani roditelji i djeca iz Općine Budinščina. U izradi milenijske fotografije sudjelovalo je oko 450 sudionika koji su tijelima formirali broj 120 i ime Budinščina. Učenici i djelatnici škole na rukometnom igralištu ispred škole sudjelovali su u izradi još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana. Ovaj put u fokusu je bilo lik Vladimira Nazora čije ime nosi naša škola. Učenici i djelatnici bili su prepuni dojmova i pozitivne energije što su na ovakav način čestitali školi rođendan. Zahvaljujemo JVP Zabok, DVD-u Budinščina, Općini Budinščina, Općini Hrašćina, P.P. Pekari i Pizzeriji Savanna na suradnji i sponzorstvu te svima koji su svojim doprinosom uljepšali ovaj dan.


[OPŠIRNIJE]Dan državnosti
Andreja Satmari / datum: 27. 5. 2022. 11:43

U ponedjeljak 30.5.2022. je Dan državnosti i nema nastave.

Redovna nastava je u utorak 31.5.2022. po redovnom rasporedu rada.


[OPŠIRNIJE]Poziv za sudjelovanjem u izradi Milenijske fotografije Šime Strikomana
Andreja Satmari / datum: 25. 5. 2022. 11:40

Poštovani roditelji učenika naše škole,

s veseljem vas pozivamo da nam se pridružite u SRIJEDU 1.6.2022. godine u 10:30 na nogometnom igralištu ispod škole u izradi Milenijske fotografije Š. Strikomana  koja će biti poklon Školi za rođendan i koristiti se u promociji OŠ V. Nazor Budinščina i promociji Milenijske fotografije.

Pozivamo i buduće školarce, kao i one koji su već završili našu školu.

Sudionici ovog fotografiranja trebaju doći u bijelim majicama.

                            Radujemo se vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]Plesna haljina žutog maslačka u 1.b
Andreja Satmari / datum: 25. 5. 2022. 11:36

Učenici 1. b razreda realizirali su jedan tematski dan vezan uz lektiru „Plesna haljina žutog maslačka“. Dan je započeo satom hrvatskog jezika i razgovorom o emocijama. Zaključili su da se svaka emocija može prikazati bojom pa su taj zadatak dobili i učenici: u grupi obojati krug emocija. Uslijedilo je čitanje lektirnog djela nakon kojega su razgovarali i rješavali popratne zadatke na nastavnim listićima i preko računala. Na kraju su odigrali igru „Ja sam maslačak“ u kojem je jedan učenik na tren postao maslačak, a ostali učenici su mu postavljali pitanja. Zadatci su se nastavili i kroz sat likovne kulture. Učenici su temperama naslikali maslačka i njegovu plesnu haljinu novom tehnikom, kistom i vilicom, što je učenicima bilo jako zanimljivo.

Za kraj, na satu razrednika, odgledali su kazalište sjena i istoimenu predstavu, a nakon toga su u dvorištu škole tražili maslačke i poigrali se izrade vjenčića. 


[OPŠIRNIJE]Mađioničarska predstava Četiri čarobne riječi
Andreja Satmari / datum: 24. 5. 2022. 10:24

U ponedjeljak, 23. svibnja 2022.g. ugostili smo mađioničara Luku Vidovića s predstavom Četiri čarobne riječi. Predstavi su prisustvovali svi učenici Matične i Područne škole. Smijeha i zabave nije nedostajalo i brzo je prošao taj jedan školski sat. Luka je pokazao mnoštvo trikova i iako smo se trudili i pokušavali odgonetnuti kako mu je uspio neki trik, ipak nismo uspjeli. Učenici su odlično reagirali i rado sudjelovali u predstavi i na kraju su bilo pohvaljeni kako su vrlo pristojni. Želimo da dam bude što više ovakvih veselih i nasmijanih dana.


[OPŠIRNIJE]Filmić o Astro kampu
Andreja Satmari / datum: 23. 5. 2022. 11:43

Na sljedećem linku možete pogledati kratki filmić o našem Astro kampu:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=4bU1froVDkM

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Astro kamp
Andreja Satmari / datum: 23. 5. 2022. 10:13

Proljetni dio aktivnosti Po dolu i gaju, po hrašćinskom kraju nastavili smo 20. svibnja 2022.g. šetnjom svih učenika Matične i Područne škole od Područne škole Hrašćina do Domovca, mjesta pada hrašćinskog meteorita. Svi učenici sudjelovali su u raznovrsnim radionicama koje su za njih osmislili i realizirali učiteljice, učitelji i stručne suradnice. Radionice su bile posvećene svemiru i ujedno odličan uvod u večernji program projekta Astro Kamp Jedna noć pod zvijezdama.  Za Astro – kamp, s kojim se OŠ Budinščina javila na natječaj Krapinsko – zagorske županije za dječji participativni proračun i dobila 20 tisuća kuna za najbolji projekt, vladao je veliki interes. Sudjelovalo je 50-ak  učenika Matične i Područne škole koji su u poslijepodnevnim  i večernjim satima sudjelovali u mnogobrojnim aktivnostima: podizanje šatora, promatranje Sunca teleskopom, slaganje maketa Sunčevog sustava, crtanje, bojanje i slaganje raznih svemirskih motiva… Kamp je svečano otvorio župan KZŽ Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo ovim projektom i poželio da postane tradicionalan. Okupljene je pozdravila ravnateljica škole Renata Kreber – Mikšaj, a potom je događanje nastavljeno u sportskoj dvorani gdje je upriličeno i otvaranje Hrašćinskog astra. Manifestaciju organizira Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćine, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i Općine Hraščina. U svečanom dijelu programa sudjelovali su učenici PŠ Hrašćina s predstavom Kamenje z neba, a predstavljena je i slikovnica S Meteorkom kroz Hrašćinu DND-a Hrašćina. Svečanosti su nazočili i predstavnici astronomske udruge Perzeidi iz Križevaca koji su održali stručno predavanje. Nakon predavanja uslijedila je zabava i ples u „dječjem disku“ te promatranje zvijezda i nebeskih tijela. Učenici, ali i roditelji izrazili su zadovoljstvo ovim projektom te su poželjeli da ovakvih, ali i drugih događanja bude što više. 


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje KAJkaonice na ŽSV RN KZŽ
Andreja Satmari / datum: 18. 5. 2022. 12:35
Učiteljice naše škole, Jagoda Šmit i Josipa Kocman Grošinić predstavile su 17.5.2002.g. aktivnosti naše škole na Županijskom stručnom vijeću učitelja RN Krapinsko - zagorske županije. Ove je bio već drugi put da su predstavljale našu školu na nekom skupu. Tijekom proljetnih praznika, KAJkaonica je predstavljena na Učiteljskom proljetnom skupu, državnom skupu učitelja Razredne nastave, a u planu je i predstavljanje na ŽSV knjižničara KZŽ.
Iznimno smo ponosni na njihovo predstavljanje i cjelokupan rad te im želimo još mnogo uspjeha u daljnjem radu.

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 5. i 6. razredi
Andreja Satmari / datum: 18. 5. 2022. 11:47

Učenici 5.-ih i 6.-ih razreda Matične i Područne škole posjetili su u pratnji svojih razrednica i razrednika NP Plitvička jezera. Ni mjestimična kiša nije smanjila doživljaj i ljepotu ovog najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka. Poznat je po veličanstvenim sedrenim slapištima koja stvaraju bistra jezera, 16 većih jezera i nekoliko manjih, a registriran je i velik broj različitih biljnih vrsta. U bogatoj fauni posebno mjesto zauzimaju najveće europske zvijeri: smeđi medvjed, vuk i ris. Zbog jedinstvenosti, prirodne ljepote i vrijednosti nacionalnog parka UNESCO je Plitvička jezera 1979. godine uvrstio na Popis svjetske prirodne baštine.


[OPŠIRNIJE]Državna smotra Biosigurnost i biozaštita
Andreja Satmari / datum: 17. 5. 2022. 13:16

Od 11. do 13. svibnja 2022.g. u Osijeku je održana Državna smotra Biosigurnost i biozaštita na kojoj su sudjelovali i učenici naše Područne škole kao pobjednička skupina Središnje Hrvatske. Predstavili su se istraživačkim radom u kategoriji Vlastiti dom kao izvor zaraze. Istraživali su razvoj bakterija na nekoliko predmeta koje svakodnevno koristimo u kućanstvu kao što su papuče, daljinski upravljač i daska za rezanje. Uspješno su predstavili rezultate svog istaživanja. Čestitamo učenicima Luki Markoviću, Lovri Šanjeku i Nikoli Emanuelu Ondrašeku te njihovoj mentorici učiteljici Nikolini Milinković. Vjerujemo da je ovo tek početak njihove znanstvene karijere.


[OPŠIRNIJE]Robo subota
Andreja Satmari / datum: 16. 5. 2022. 10:09

Učiteljica informatike Kristina Ondrašek održala je još jednu radionicu robotike za zainteresirane učenike u prostorijama Matične škole. Bilo je vrlo izazovno, kreativno i zabavno. Drago nam je da su se radionici priključili učenici razredne nastave jer je vrlo važno razvijati interes, a kasnije i znanje u što ranijoj dobi. Pozivamo i ostale učenike da se priključe ovim zanimljivim i korisnim radionicama.


[OPŠIRNIJE]GlagoMatika
Andreja Satmari / datum: 13. 5. 2022. 13:09

Učenici predmetne nastave Matične škole 12. svibnja 2022.g. uključili su se u online natjecanje GlagoMatika. Natjecanje je namijenjeno svim ljubiteljima glagoljice, a zamišljeno je kao spoj poznavanja prvog hrvatskog pisma i matematike (prepoznavanje glagoljskih brojeva i njihovo zbrajanje). Učenici su bili vrlo uspješni, dvoje ih se našlo među deset najboljih na nivou države. Čestitamo učenicima i mentorici Biserki Pučak i nadamo se da će se uključiti i iduće godine u ovo zanimljivo natjecanje.


[OPŠIRNIJE]Natječaj Europa u školi
Andreja Satmari / datum: 12. 5. 2022. 12:37

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska 28. puta za redom su organizirali natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Stvaramo održivu budućnost. Učenica 4.a Emma Petrinić po mentorstvom učiteljice Suzane Ramić osvojila je 9. mjesto u kategoriji 3. i 4. razreda s likovnim radom na temu Cvjetna livada. Čestitamo učenici i mentorici!


[OPŠIRNIJE]Mala kuharica početnica
Andreja Satmari / datum: 10. 5. 2022. 09:45

Prošli su tjedan učenici II. razreda MŠ Budinščina marljivo radili na prikupljanju zdravih recepata ( u kojem se koristi barem jedna vrsta voća ili povrća). Pregledom recepata, odabrano je njih 10 koje su učenici prepisali na kajkavskom (mjesnom govoru), nacrtali namirnice koje su potrebe za pripravu tog jela kao i, na kraju, kako to jelo izgleda.

Roditelji su pomogli kod odabira dobrog, finog i zdravog recepta, a učiteljica i pedagoginja u oblikovanju i izradi Male kuharice početnice koja je poslana na natječaj „Kaufland škola voća i povrća“.

Učenici se vesele zajedno isprobati sve recepte iz svoje Male kuharice početnice, a mi se nadamo da će i ono što učenici manje vole i žele za obrok, postati obrok koji se voli i pojede sa zadovoljstvom!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Vukovar
Andreja Satmari / datum: 4. 5. 2022. 09:01

Učenici 8.r. matične i područne škole posjetili su Vukovar 3. svibnja 2022. u pratnji razrednica Biserke Pučak i Melite Novosel u okviru projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ koji se provodi u  organizaciji „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.“ Dolaskom u Vukovar,  učenici i učitelji predali su pakete s namirnicama Humanitarnoj udruzi  „Duga“  koje su donirali učenici i njihovi roditelji te djelatnici škole.

Boravak je započeo razgledavanjem postava MCDR Vukovar te  predavanjem „Domovinski rat.“ Učenici su mogli  mnogo naučiti o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u obrani cjelovitosti RH.

Posjet je nastavljen na sljedećim  memorijalnim lokalitetima: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put- „ Put spasa“, Župa sv. Filipa i Jakova, Vodotoranj, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, a završio na mjestu  masovne grobnice Ovčara gdje su zapaljene svijeće  u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima.

Nakon ručka učenici su obišli  Gradski muzej u dvorcu Eltz te razgledali Muzej vučedolske kulture, a slobodno vrijeme proveli su kod križa na ušću Vuke u Dunav te u šetnji središtem grada Vukovara nakon čega je slijedio povratak kućama.

Puni dojmova i novih spoznaja o hrvatskoj povijesti te  pohvalama za  pristojno i odgovorno ponašanje, vratili su  se sretno u svoje Zagorje.


[OPŠIRNIJE]Otvaranje izložbe Razglednica moga mjesta - škljocni za sjećanje 2022.
Andreja Satmari / datum: 2. 5. 2022. 12:03

U petak, 29. travnja 2022. u prostorima škole svečano je otvorena izložba Razglednica moga mjesta-škljocni za sjećanje. Ove godine obilježena je 5. godišnjica održavanja Projekta. Ujedno je posvećena prerano preminuloj bivšoj ravnateljici, kolegici i učiteljici Mariji Zozoli, koja je bila idejni začetnik ovog Projekta. Tim povodom uručene su nagrade i priznanja nagrađenim i pohvaljenim učenicima i mentorima. Izložbu je otvorio načelnik Općine Budinščina, gospodin Radovan Hercigonja, a okupljenima se obratio i predsjednik Povjerenstva gospodin Nikola Vnučec. Ravnateljica Škole, Renata Kreber -Mikšaj, čestitala je svim nagrađenim i pohvaljenim učenicima i mentorima te se zahvalila dugogodišnjem sponzoru, gospodinu Damiru Vnučecu. Povjerenstvo je odabralo tri najbolje razglednice i deset pohvaljenih. Među pohvaljenim je i fotografija učenice 7. razreda naše škole Petre Jambrečić. Čestitamo Petri i njezinoj mentorici Mireli Duktaj.

Sve vas pozivamo da škljocate i dalje. Vidimo se ponovno iduće godine!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje Sigurno u prometu
Andreja Satmari / datum: 2. 5. 2022. 08:09

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu 2022 održano je u Pregradi u petak 29.4.2022. godine. Našu školu predstavili su učenici petih razreda: Viktorija Topolovec, Lana Keliš, Maks Posavec i Luka Čavec MŠ. Ekipno učenici su osvojili 7. mjesto. Učenike je za nastup pripremao učitelj Tehničke kulture Zoran Kuljak.


[OPŠIRNIJE]Valerija Hruškar na državnom natjecanju-izložbi LIK 2022.
Andreja Satmari / datum: 29. 4. 2022. 13:16

     Od 25. do 26. travnja 2022. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici održano je Državno natjecanje–izložba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022 za učenike osnovnih i srednjih škola.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bilo je Ljudsko tijelo. Sa županijske na državnu razinu bilo je dozvoljeno poslati maksimalno 3 likovna rada, a samo 10 učenika dobilo je mogućnost natjecati se na završnom natjecanju. Među njima je i Valerija Hruškar, učenica 7. razreda naše škole pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Mirele Duktaj.

Ovogodišnji zadatak za učenike 1B kategorije - osnovne škole na državnoj razini bilo je plošno oblikovanje/2D – slikanje. Tema je bila Portret koji je trebalo naslikati toplo-hladnim kontrastom kombinirajući odabrane geometrijske likove u likovnoj tehnici pastela.

Čestitamo Valeriji i učiteljici Mireli Duktaj na odličnom rezultatu te im želimo još mnogo uspjeha u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]Festival KAJkaonica na programu Zagorske televizije
Andreja Satmari / datum: 29. 4. 2022. 10:40

Na sljedećem linku možete pogledati kako je bilo na 1. Etno festivalu KAJkaonica koji se održao 13. travnja 2022. u prostorima naše Škole. 

https://zagorska.tv/etno-festival-kajkaonica/?fbclid=IwAR0LJIS1jAO5dMYBWOPS1LmcIb4o9vnSQMdyBxeeyA4f5qfojUruaLKvIjI


[OPŠIRNIJE]Florijan i ja 2022.
Andreja Satmari / datum: 29. 4. 2022. 08:59

U četvrtak, 28. travnja 2022. godine na 134. obljetnicu rođenja Florijana Andrašeca, pučkog pjesnika, pisca, kipara i glazbenika, u Domu kulture Dekanovec otvorena je izložba učeničkih radova pristiglih na ovogodišnji likovno–literarni natječaj Florijan i ja.

Tema ovogodišnjeg natječaja bili su pejzažni motivi u pjesmama F. Andrašeca. U literarnom natječaju učenici su trebali odabrati  stih(ove) ili pjesničku sliku kao poticaj za pjesmu pisanu zavičajnim govorom, a u likovnom dijelu je trebalo ilustrirati pjesničku sliku iz odabrane pjesme pazeći na simetriju, zrcaljenje i kontrast u likovnoj tehnici akvarela, tempere ili gvaša.

Otvorenju i dodjeli nagrada prisustvovali su učenici i njihovi mentori, a ove godine posebno su se istaknuli učenici naše škole koji su osvojili brojna priznanja za svoje radove. Pohvaljene su dvije pjesme: Jesen v mojem kraju, Rafaela Pažura (7.r.)  i  Trnac, Nikoline Švec (6.a) pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Biserke Pučak.

Priznanja za likovne radove dobile su: Doroteja Budiš, Lea Jertec i Tihana Ričko, a Valerija Hruškar je osvojila 1. nagradu. Mentorica učenicama 7. razreda je učiteljica likovne kulture Mirela Duktaj.


[OPŠIRNIJE]Dukatići
Andreja Satmari / datum: 28. 4. 2022. 13:09

Neki učenici 4.a postali su Dukatići nakon što su marljivo učili o zaštiti prirode te rješavali kviz. Za svoje sudjelovanje u obrazovnom projektu Dukata primili su priznanja i nagrade.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika predmetne nastave
Andreja Satmari / datum: 27. 4. 2022. 08:58

U utorak, 26.travnja, učenici predmetne nastave Matične i Područne škole nakon dvije godine pauze išli su na terensku nastavu u Zagreb. Po dolasku u glavni grad prvo su posjetili kazalište Žar ptica te pogledali predstavu Ako kažeš, gotov si čija je tematika vršnjačko nasilje koje pogađa veliki broj djece. Predstavu su odlično prihvatili, a najvažnije od svega suosjećali sa žrtvama nasilja i osudili zlostavljače. Uslijedila je šetnja središtem grada u kojem su obišli Katedralu, Kamenita vrata, Kulu Lotršćak, provozali se uspinjačom i odmorili kraj Manduševca i bana Jelačića, a za kraj se počastili hamburgerima ili sladoledom.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
Andreja Satmari / datum: 26. 4. 2022. 13:04

25.4.2022. organizirana je terenska nastava za učenike razredne nastave Matične i Područne škole. Po dolasku u Zagreb, osvježili su se u parku Ribnjak i nakon toga uslijedila je šetnja centrom Zagreba. Učenici su prošetali do Katedrale, a potom su se na Dolcu fotografirali s najpoznatijom prodavačicom-kumicom Baricom. Na Trgu bana Josipa Jelačića zaustavili su se kod Manduševca i saznali kako je Zagreb dobio ime, a nisu propustili ni fotografiranje ispred spomenika banu Josipu Jelačiću. U najpoznatijoj zagrebačkoj ulici, Ilici, osvježili su se sladoledom i pogledali su uspinjaču te Kulu Lotršćak. Nakon šetnje otišli su u kazalište Žar Ptica i pogledali su predstavu Mala Frida, kojom su bili oduševljeni. Puni pozitivnih dojmova vratili su se kućama.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija ZAJEDNO ZA VUKOVAR
Andreja Satmari / datum: 26. 4. 2022. 12:10

Učenici VIII. razreda će u UTORAK 3.5.2022. posjetiti Vukovar- grad heroj i mjesto ponosa i iskazane požrtvovnosti i hrabrosti hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.

Stoga smo, i ove godine, organizirali humanitarnu akciju- prikupljanje donacija za vukovarsku socijalnu samoposlugu „Duga“.

Prikupljaju se namirnice koje mogu dulje stajati (npr. brašno, sol, ulje, šećer, konzerve, kekse, rižu, tjesteninu…).

Donacije se prikupljaju do PONEDJELJKA, 2.5.2022.

Hvala svima koji će se svojim donacijama pridružiti akciji i na taj način još jednom zahvalili Vukovaru, gradu heroju.


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja "Razglednica moga mjesta- škljocni za sjećanje"
Andreja Satmari / datum: 26. 4. 2022. 11:14

Objavljuju se rezultati našeg natječaja RAZGLEDNICA MOGA MJESTA  škljocni za sjećanje. 

Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebne čestitke nagrađenima i pohvaljenima!

Popis nagrađenih i pohvaljenih s malim katalogom možete vidjeti pod OPŠIRNIJE. 


[OPŠIRNIJE]Radionica Istražujemo svemir
Andreja Satmari / datum: 22. 4. 2022. 10:29

U četvrtak, 21.4. održana je posljednja od tri planirane radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike, Ovaj puta radionica je održana u našoj područnoj školi. Na radionici naziva "Istražujemo svemir" naši su se učenici upoznali sa osnovnim astronomskim pojmovima.

Radionica na kojoj je sudjelovalo devetnaestero djece održana je u suradnji s gospodinom Ratkom Matićem, članom Astronomske udruge Perzeidi iz Križevaca koji je prisutnima održao interaktivno predavanje s puno zanimljivih činjenica o sunčevom sutavu, nebeskim tjelima, našoj i drugim galakcijama,...
Naši mali i veliki radoznalci postavili su mnoštvo zanimljivih pitanja na koja su dobili još zanimljivije odgovore.
 


[OPŠIRNIJE]Radionica robotike
Andreja Satmari / datum: 21. 4. 2022. 09:23

U srijedu, 20.4. u našoj matičnoj školi održana je radionica robotike za učenike razredne nastave pod nazivom "Mali robotičari" pod vodstvom učiteljice informatike Kristine Ondrašek.

Na radionici je sudjelovalo trinaestero učenika od 1. do 4. razreda iz Matične i Područne škole. Učenici su se po prvi puta susreli s mBotom te rješavali zadatak u kojem je robot jednostavnim kretanjem po zadanoj stazi trebao stići do cilja. Predviđeno vrijeme brzo je proletjelo, a mali budući "robotičari" kućama su otišli prepuni dojmova.


[OPŠIRNIJE]Održana foto radionica za darovite, talentirane i motivirane
Andreja Satmari / datum: 20. 4. 2022. 12:00

Dana 19.4. u našoj matičnoj školi održana je radionica Učimo fotografirati pod vodstvom fotografa Nikole Vnučeca te uz asistenciju učiteljice likovne kulture Mirele Duktaj.

Na radionici je sudjelovalo iznimno motiviranih trinaestero učenika iz razredne i predmetne nastave. Kroz kratko predavanje naučili su nešto više o mediju fotografije te o DSLR fotoaparatu s kojim su kasnije i sami fotografirali. Tema je bio portret, a isprobali su i tehniku fotografiranja light scribing ili pisanje svjetlom što im je bilo osobito zanimljivo i zabavno.


[OPŠIRNIJE]Baltazar 5-Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi
Dijana Margetić / datum: 15. 4. 2022. 12:24

Rok za predaju prijave na Javni poziv Dopunu br. 27  produljen je do 2.5.2022. 

Objavljuje se Javni poziv  Krapinsko-zagorske županije za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u okviru projekta "Baltazar 5" za rad u našoj ustanovi. 

Svi zainteresirani kandidati svoje prijave sa potrebnom dokumentacijom navedenom u pozivu ne dostavljaju u školu već na sljedeću adresu: KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Magistratska 1, 49000 KRAPINA s naznakom za "Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama – partnerima u projektu Baltazar 5 za šk. god. 2021/2022.,Dopuna br.27"


[OPŠIRNIJE]Održane prezentacije deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa
Andreja Satmari / datum: 14. 4. 2022. 12:42

U srijedu 13.4.2022. s početkom u 18 sati održane su prezentacije deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa za učenike 7. i 8. razreda i njihovih roditelja u cilju profesionalnog usmjeravanja. Partneri ovog, već tradicionalnog, susreta su  Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednje škole KZŽ.

Uz pozdravnu riječ ravnateljice Škole, prisutnima su se obratili predstavnici Županije, Zavoda za zapošljavanje, Gospodarske komore i srednjih škola Konjščina, Zlatar, Bedekovčina i Zabok (SŠ Zabok i ŠUDIGO).

Govorilo se o sustavu obrazovanja, deficitarnim zanimanjima, mogućnostima zapošljavanja i stipendiranja te o uslugama pojedinih ustanova i programima navedenih srednjih škola.

Bio je to samo kratak uvod u sve ono što čeka naše učenike na putu izbora srednje škole i budućeg zanimanja.


[OPŠIRNIJE]Održan Etno festival- KAJkaonica
Andreja Satmari / datum: 14. 4. 2022. 12:09

Tradicija se njeguje i čuva od malih nogu. Djeci približiti tradiciju i vrednote našeg  Zagorja i običaje našeg kraja naš je zadatak. Uz prigodne aktivnosti i zajedničko druženje postajemo pravi čuvari tradicije.

Vođeni ovim mislima želja nam je bila učenicima približiti i sačuvati od zaborava domaču riječ. U srijedu, 13. travnja 2022. godine, u prostorima OŠ Vladimir Nazor Budinščina po prvi puta održan je Etno festival – KAJkaonica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Cilj festivala je očuvanje zavičajnih tj. mjesnih govora kajkavskog govornog područja i njegovanje svijest o zavičajnoj pripadnosti. Festival je svečano otvorio načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja. Osim učenika naše škole, u dramsko-scenskom prikazu predstavili su se i učenici gosti iz COO Zajezda i OŠ Belec. U programu su sudjelovale članice Udruge Gotali sa prikazom tradicijskih običaja te majstor Zvonimir Majdak sa svojim tradicijskim igračkama. U sklopu festivala održana je prigodna uskrsna prodajna izložba školske zadruge Mašlinek. Ravnateljica Renata Kreber – Mikšaj, obratila se mnoštvu okupljenih i naglasila je važnost ovog događaja te se ujedno zahvalila svim sudionicima, sponzorima, pokroviteljima i medijima. Nadamo se da će ova manifestacija saživjeti i postati tradicionalna te da će pomoći u čuvanju tradicije ne samo našeg kraja nego i cijelog Zagorja.


[OPŠIRNIJE]Poziv na Etno festival-KAJkaonica
Andreja Satmari / datum: 8. 4. 2022. 10:05