preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
Tražilica
Službena fb stranica škole

e-Dnevnik

Školska pravila
Praznici 2020./2021.

Školsko zvono

Prijevoz učenika

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ od 8.9..docx

Školski kurikulum

Godišnji plan

Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program 2021.22..pdf

Školska lektira
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pogledajmo ...

                                                                                          

 
Razglednica moga mjesta 2018.

Učenici trebaju fotografirati neki detalj svoga mjesta iz kojeg će se prepoznati to mjesto. Kako se radi o  fotografiji koja će ukoliko bude nagrađena, poslužiti za izradu razglednice, na fotografiji  ne smiju biti ljudi.

Cilj projekta je približiti učenicima umjetnost fotografiranja i razvijati ljubav i ponos prema zavičaju (mjestu/gradu) u kojem žive, sačuvati od zaborava kulturno- povijesni identitet mjesta i očuvati i izvući iz zaborava razglednicu kao kulturno, povijesno i tradicijsko naslijeđe te uvelike zaboravljen način komunikacije među ljudima. Cilj našeg natječaja je u konačnici popularizacija razglednica, tj. vratiti naviku slanja razglednica. Na taj bi način, uz kreativan i zabavan rad učenika, dobili razglednice cijele Lijepe naše kao edukativan, uporabni i turistički materijal.

Propozicije natječaja: 

  • Sudjelovati mogu učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske
  • Svaki učenik može poslati na CD-u  najviše 2 originalne fotografije iz svog mjesta  dimenzija  30 cm (širina) x 20 cm (visina), na kojima  ne smiju biti ljudi na adresu  OŠ V. Nazor Budinščina, Budinščina 18 c, 49284 Budinščina, s naznakom: Razglednica moga mjesta do 14.4.2018.g
  • Osim fotografija na CD-u, učenici su obvezni poslati iste, najviše dvije razglednice i putem aplikacije epostcard. Epostcard je aplikacija Hrvatske pošte koja korisnicima omogućuje izradu potpuno personalizirane razglednice, a koju mogu kreirati iz tek uslikane slike ili slike koju već imaju pohranjenu na svom uređaju ili jednostavno nacrtati putem editora aplikacije.

Koraci slanja besplatne razglednice/fotografije putem aplikacije epostcard:

  1. Korak: Preuzmite besplatno aplikaciju epostcard s Google Playa ili Apple Storea na svoj mobilni telefon.
  2. Korak: Otvorite aplikaciju i iz svoje galerije unesite fotografiju koju želite poslati.U područje u koje se unosi tekst, kao i kod „klasične“ razglednice, unesite svoje podatke: ime i prezime učenika/ice, razred, školu i grad, ime i prezime mentora/ice, kao i mjesto koje je na fotografiji. Na dijelu razglednice gdje se upisuje primatelj upišite: OŠ Vladimir Nazor Budinščina, Budinščina 18c, 49284 Budinščina, Hrvatska
  3. Korak: Nakon što ste upisali sve tražene podatke, odaberite opciju „Imate li kôd?“. Kad ste to kliknuli upišite kôd: mojemjesto1 (to je kôd koji omogućava besplatno slanje učenikove razglednice/fotografije)Nakon što ste upisali kôd pritisnite „U redu“. Zatim će vam se  otvoriti prozor u kojem će pisati: Vaš kôd za besplatnu razglednicu je unesen! Molimo da za nastavak kliknete na gumb „Potvrdi“. Potom ćete stisnuti gumb „U redu“ i nakon toga opciju „Potvrdi“. Nakon što ste stisnuli opciju „Potvrdi“ vaša fotografija je poslana u obliku razglednice. Kad šaljete drugu fotografiju, proces je isti, samo ovaj put upisujete drugi kôd: mojemjesto2
  4. Krajnji rok za predaju fotografija jest 14. 4. 2018. godine.
  5. Prijave na natječaj se šalju na priloženoj prijavnici. Mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih učenika. Organizator radove ne vraća. Samom prijavom na natječaj i slanjem fotografija učenici se odriču autorskog prava na fotografiju.

Nagrade za učenike:

I nagrada - 50 komada razglednica s prvonagrađenom učeničkom fotografijom i 50 poštanskih maraka,

II. nagrada  – 30 komada razglednica s drugonagrađenom učeničkom fotografijom i 30 poštanskih maraka,

III. nagrada  – 20 komada razglednica s trećenagrađenom učeničkom fotografijom i 20 poštanskih maraka.

Najbolje fotografije- razglednice bit će izložene na izložbi koja će se održati u prostorijama OŠ Vladimir Nazor Budinščina, upriličenoj uz Dane općine Budinščina, 27. 4.2018. kada će na svečanosti biti podijeljene nagrade najuspješnijim učenicima.

U nadi da će Vaši učenici  Škljocnuti za sjećanje  i  biti dio našeg Projekta, učenici i učitelji OŠ Vladimir  Nazor Budinščina šalju Vam srdačan pozdrav!

 

preskoči na navigaciju