2022-04-29 08:59:00

Florijan i ja 2022.

U četvrtak, 28. travnja 2022. godine na 134. obljetnicu rođenja Florijana Andrašeca, pučkog pjesnika, pisca, kipara i glazbenika, u Domu kulture Dekanovec otvorena je izložba učeničkih radova pristiglih na ovogodišnji likovno–literarni natječaj Florijan i ja.

Tema ovogodišnjeg natječaja bili su pejzažni motivi u pjesmama F. Andrašeca. U literarnom natječaju učenici su trebali odabrati  stih(ove) ili pjesničku sliku kao poticaj za pjesmu pisanu zavičajnim govorom, a u likovnom dijelu je trebalo ilustrirati pjesničku sliku iz odabrane pjesme pazeći na simetriju, zrcaljenje i kontrast u likovnoj tehnici akvarela, tempere ili gvaša.

Otvorenju i dodjeli nagrada prisustvovali su učenici i njihovi mentori, a ove godine posebno su se istaknuli učenici naše škole koji su osvojili brojna priznanja za svoje radove. Pohvaljene su dvije pjesme: Jesen v mojem kraju, Rafaela Pažura (7.r.)  i  Trnac, Nikoline Švec (6.a) pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Biserke Pučak.

Priznanja za likovne radove dobile su: Doroteja Budiš, Lea Jertec i Tihana Ričko, a Valerija Hruškar je osvojila 1. nagradu. Mentorica učenicama 7. razreda je učiteljica likovne kulture Mirela Duktaj.


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Budinšćina