2020-11-17 12:06:04

Snjeguljica i 20 patuljaka

Učenici 1.r. MŠ započeli su avanturu zvanu LEKTIRA.

Zajedno sa svojom učiteljicom pročitali su već dvije bajke braće Grimm: Crvenkapicu te Snjeguljicu i sedam patuljaka. Pod OPŠIRNIJE pročitajte kako su obradili lektiru Snjeguljica i sedam patuljaka.

Više fotografija možete pronaći u fotogaleriji.

Na prošlom satu dočekalo ih je veliko iznenađenje. U goste im je došla Snjeguljica i ispričala im priču o sebi i svemu što je doživjela od svoje maćehe i dobrih prijatelja patuljaka. Nakon pričanja bajke, knjižničarka je ponovno čitala bajku, ali s malim promjenama koje su učenici brzo otkrili i ispravili. Po prvi puta učenici su radili u skupinama. Svaka skupila je dobila svoj zadatak. Članovi skupine su surađivali i na kraju prezentirali ostalima što su pripremili.

Jedna skupina govorila je rečenice o jabuci. Jabuka je u priči začarana i otrovna, no prvaci su znali da je ona zapravo vrlo zdrava i s pravom ju zovemo kraljica voća.

Druga skupina je koristila ogledalo. Pogledali su u ogledalo i govorili što vide. Opisivali su svoj vanjski izgled, ali i govorili svoje osobine i vještine.

Treća skupina je odglumila dio iz bajke. Uprizorili su dio u kojem se po prvi puta susreću Snjeguljica i patuljci.

Za kraj uzbudljivog dana, učenici su iz plastelina izrađivali likove i predmete iz bajke.

Cilj ovakvog sata je da učenici zavole čitanje i približiti im lektirno djelo kroz zanimljive i zabavne aktivnosti. U realizaciji ovih aktivnosti sudjelovale su  knjižničarka i pedagoginja.


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Budinšćina