preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
E-dnevnik

Školska pravila

Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikulum.pdf

Godišnji plan

Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program rada.pdf

Mlijeko u školama

Školska kuhinja

Priloženi dokumenti:
Jelovnik LISTOPAD.docx

Prijevoz učenika

Školska lektira

Udžbenici

Anketa
Smijem li na internetu davati podatke nepoznatim osobama?
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo ...

vijesti
37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"
Jasenka Kuljak / datum: 23. 10. 2017. 20:12

Tea Kocman, učenica 6. b razreda, dostojno je predstavila našu školu  na 37. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"  koja se održala 21. listopada 2017. u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina.

Na smotri sudjeluju osnovne škole iz svih kajkavskih krajeva (od graničnog područja kajkavštine i čakavštine u Gorskom kotaru preko središnje Hrvatske, Zagreba, Prigorja, Zagorja, Međimurja ... sve do Podravine na istoku). 


[OPŠIRNIJE]JABUKA – KRALJICA VOĆA
Jasenka Kuljak / datum: 20. 10. 2017. 18:59

„Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!“ Ovu izreku jako dobro znaju učenici 2.a razreda matične škole koji su zajedno s učiteljicama Jagodom Šmit i Josipom Kocman, u petak 20.10. obilježili Svjetski dan jabuka. Bio je to jedan poseban dan ispunjen različitim aktivnostima. Učiteljice su dan započele kratkom lutkarskom predstavom i tako oduševile učenike. Slijedila je priča o dobroćudnom ježu koji je svom bolesnom prijatelju dao jabuke i tako mu pomogao da ozdravi. Učenici su na tren zamislili da su jabuke te su stvarali priče u parovima. I matematički zadatci su taj dan bili u znaku kraljice voća. Učenici su zaigrali igru „Ježić“ te slikali ježa, jabuke i jesensko lišće slušajući pjesme o jabuci. Na kraju dana, učiteljice su učenicima podijelile evaluacijske listiće i tako saznale da su učenici bili oduševljeni takvim nastavnim danom. 


[OPŠIRNIJE]Najfinija jabuka, jabuka iz školskog voćnjaka !
Jasenka Kuljak / datum: 20. 10. 2017. 16:32

Učenici su u mjesecu rujnu, dok nam je vrijeme dozvoljavalo, zajedno sa učiteljima pobrali jabuke u školskom voćnjaku. Jabuke su se svakodnevno konzumirale bilo samostalno ili nakon obroka.

Uz Dan jabuka (20.10.) učenici su također dobili jabuke. U holu škole postavljen je plakat uz poznatu izreku „Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!“  te je istaknuto u kojim bolestima jabuka može pomoći u liječenju.

Važno je da se učenici navikavaju na svakodnevno konzumiranje voća (jabuka) pogotovo stoga što je imamo i u školskom voćnjaku, a ima je i, gotovo, svako kućanstvo naših učenika.


[OPŠIRNIJE]Mala ilirska škola - 2. nagrada Mihaeli Ričko
MARIJA ZOZOLI / datum: 17. 10. 2017. 07:59

U subotu 14. 10.2017.g. u Mariji Bistrici održana je svečana završnica Male ilirske škole  Ivan Krizmanić, u organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, povodom obilježavanja 175. godišnjice osnutka Matice Hrvatske i 250. obljetnice rođenja bistričkog župnika, prevoditelja i književnika Ivana IKrizmanića. Ovogodišnja tema natječaja bila je Gajica - pisale su se ljubavne i domoljubne pjesme u obliku akrostiha – početna slova pjesme čine naslov. Na natječaj je ukupno pristigao 181 rad iz 23 škole iz cijele Hrvatske, a naša učenica Mihaela Ričko iz 8. r. osvojila je 2. nagradu za svoju pjesmu Volim te. Povjerenstvo za literarne radove  predvodila je prof. D. Težak, a  članice su bile prof. Ž. Horvat Vukelja, prof. I. Tomorad i prof. A. Klemar. Sudionike Male ilirske škole, njihove mentore i brojne druge okupljene pozdravila je i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. Nagrađena pjesma nalazi se u prigodnom zborniku,a nakon dodjele nagrada za nagrađene učenike i njihove mentore, organiziran je izlet po Zagorju.

Čestitamo Mihaeli i mentorici učiteljici hrvatskog jezika Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Odluka o poništenju natječaja za učitelja njemačkog jezika (M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 16. 10. 2017. 13:27

Poništava se natječaj za popunjavanja radnog mjesta učitelja njemačkog jezika (M/Ž) za 8 sati tjedno i na neodređeno koji je bio objavljen 31.8.2017.godine. 

Odluka o poništenju nalazi se pod opširnije. 


[OPŠIRNIJE]Održan ispit za vozače bicikla
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 15. 10. 2017. 11:55

U četvrtak, 12. listopada, u našoj školi proveden je vozački ispit za vozače bicikla. Ispitu su pristupili učenici 6. razreda matične i područne škole, a najuspješniji među njima kućama su otišli sa Potvrdom o osposobljenosti za upravljanje biciklom, popularnom "vozačkom dozvolom".

Ispit su proveli predstavnici HAK-a i PU Krapinsko-zagorske.


[OPŠIRNIJE]"Dolazak Hrvata na Jadran"
Jasenka Kuljak / datum: 13. 10. 2017. 11:54
U sklopu nastave povijesti učenici šestih razreda matične škole pod vodstvom učiteljice Ivane Novosel uprizorili su improvizirani igrokaz "Dolazak Hrvata na Jadran".

[OPŠIRNIJE]"Natjecanje u čitanju naglas“
Jasenka Kuljak / datum: 12. 10. 2017. 13:36

U srijedu, 11. listopada, održano je školsko natjecanje u starijoj kategoriji „Natjecanje u čitanju naglas“. Naša škola se po prvi put uključila u ovo natjecanje u kojem je sudjelovalo osmero učenika. O pobjednici su odlučili detalji, žiri se dugo dvoumio oko 1. i 2. mjesta, jer su učenice bile odlične u svojim nastupima.

Pobjedu je odnijela Dorotea Tošaj, učenica 8.r., drugo mjesto zauzela je Sofija Topolovec, učenica 8. r. PŠ, a treća je bila Lorena Kapitan, učenica 6.a razreda.

Čestitamo najuspješnijima i pohvaljujemo sve prijavljene!

Zahvaljujemo i mentoricama Biserki Pučak, Meliti Novosel i Jasmini Čukelj na motivaciji i pripremanju učenika. Dorotei želimo mnogu uspjeha na županijskom natjecanju! Vidimo se iduće godine u još većem broju!


[OPŠIRNIJE]Zubomobil među učenicima
Jasenka Kuljak / datum: 10. 10. 2017. 11:56

U okviru projekta "Orbit daruje osmijeh", vesela i stručna ekipa Zubomobila posjetila je 10.10.2017. godine našu školu i obavila preventivne preglede zubi učenicima od II. do IV. razreda matične i područne škole s ciljem podizanja svijesti  o važnosti dentalnog zdravlja kod djece.

Na parkingu naše škole od 8 do 10 sati nalazila se mobilna stomatološka ordinacija. To je veselo vozilo u potpunosti opremljeno stomatološkim inventarom i priborom kojim su pregledani zubići učenika. Zubomobil je prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj, a dio je projekta Orbita u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine kojom se u  veseloj atmosferi potiče  najmlađe na važnost redovite dentalne higijene.
 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o primanju u radni odnos učitelja matematike
Dijana Margetić / datum: 10. 10. 2017. 08:51

Objavljuje se obavijest o primanju u radni odnos učitelja matematike prema natječaju od 19.9.2017.godine. 

Tekst obavijesti možete vidjeti pod opširnije. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o primanju u radni odnos pomoćnika u nastavi prema natječaju 7.9.2017.
Dijana Margetić / datum: 10. 10. 2017. 08:37

Objavljuje se obavijest o primanju u radni odnos pomoćnika u nastavi prema objavljenom natječaju 7.9.2017.godine. 

Obavijest možete vidjeti pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Učitelji naše škole su u okviru programa stručnog usavršavanja 6. listopada 2017.g. posjetili Postojnsku jamu i Ljubljanu.
Jasenka Kuljak / datum: 7. 10. 2017. 11:59

Učitelji naše škole su u okviru programa stručnog usavršavanja 6. listopada 2017.g.  posjetili Postojnsku jamu i Ljubljanu. Postojnska jama je jedna od najpoznatijih na svijetu, duga 21 km i nevjerojatno bogata špiljskim ukrasima, podzemnim životinjskom svijetom te tragovima ljudskog života.  U sklopu posjeta jami obišli smo  podzemni ZOO - Vivarij i novi virtualni paviljon EXPO.Nakon toga slijedio je obilazak veličanstvenog Predjamskog dvorca, izgrađenog u okomitoj stijeni visokoj 123 metra gdje kraljuje već više od 700 godina. Njegovu romantičnom izgledu doprinosi i idilična riječica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.  Na kraju smo prošetali Ljubljanom i razgledali njezine kulturno-povijesnih znamenitosti.

Vratili smo se u Budinščinu obogaćeni novim spoznajama, važnim za naš daljnji odgojno-obrazovni rad.


[OPŠIRNIJE]Ana Lugarić na 46. Festivalu dječje popevke u Zlataru
MARIJA ZOZOLI / datum: 5. 10. 2017. 13:10

Na 46. Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru našu školu je uspješno  predstavljala učenica petog razreda Ana Lugarić.  Izvela je pjesmu "JUREK I KATICA" za koju je tekst napisala učenica Katarina Šekrst,  a koju je uglazbila grupa učenika pod vodstvom učitelja glazbene kulture Ivana Povijača.

Čestitamo Ani i mentoru učitelju Ivanu Povijaču!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz nogometa
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 10. 2017. 17:02
Dana 4.10.2017 na natjecanju iz nogometa u Krapini našu školu su predstavljali sljedeći učenici: Danijel Bručić, Benedikt Salaj, Ivan Hanžek, Nino Borgudan, Mario Borgudan, Patrik Sedlar, Josip Punek, Tomislav Žapčić, Dalibor Okun, Sebastijan Grđan, Tin Budiš i Dario Đurek, pod mentorstvom učitelja TZK Kristiana Tina Amstronga. Rezultati utakmica :  Oš "Lj. Gaja" Krapina  - OŠ  V. Nazor Budinščina 3:2, OŠ Stubičke Toplice - OŠ  V. Nazor Budinščina 2:1 i OŠ Belec - OŠ V. Nazor Budinščina 4:1.
Naši učenici su pružili vrlo dobru igru u prve dvije utakmice, te je nedostajalo malo sportske sreće da rezultat bude povoljniji. U trećoj utakmici priliku su dobili igrači, koji su manje igrali u prve dvije utakmice. Radi sudjelovanja na nogometnoj selekciji KZŽ nije mogao igrati naš najbolji igrač Patrik Sedlar. Turnir je prošao u fer i korektnom suđenju, te suparnicima čestitamo i żelimo im sreću u daljnjem natjecanju. 

[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos učitelja engleskog jezika (M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 4. 10. 2017. 11:46

Objavljuje se natječaj za obavljanje poslova učitelja engleskog jezika na puno radno vrijeme i na određeno. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos odgajatelja u dječjem vrtiću i predškoli (M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 4. 10. 2017. 11:44

Objavljuje se natječaj za obavljanje poslova odgajatelja u dječjem vrtiću i predškoli na puno radno vrijeme i na neodređeno.

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije. 


[OPŠIRNIJE]Uključili smo se u međunarodni projekt MI JEDEMO ODGOVORNO
Jasenka Kuljak / datum: 3. 10. 2017. 09:38

Udruga Lijepa Naša, zajedno s partnerima- 9 udruga iz 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmenta Education – FEE), prijavila se tijekom 2014. godine na natječaj Europske Komisije iz skupine DEAR (Development Education and Awareness Raising) s projektom koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom i nazvali ga „We Eat Responsibly“ odnosno “Mi jedemo odgovorno! (A vi?)”.

Projekt  se realizira u Eko-školama, počevši od školske godine 2014./15.  i prati metodologiju Eko-škola prilagođenu temi projekta. Ove godine u projekt se uključila i naša škola.


[OPŠIRNIJE]Lektira-može i ovako
Jasenka Kuljak / datum: 2. 10. 2017. 21:11

Čitanje lektirnih djela trebalo bi potaknuti zanimanje djece za čitanje i razvijanje kulture čitanja književno-umjetničkih tekstova. Vođene tom mišlju učiteljice Jagoda Šmit i Jadranka Plantak u suradnji s knjižničarkom Andrejom Satmari svojim đacima u 2.a i 2.b razredu pripremile su zajednički i malo drugačiji sat lektire. Sat je započeo u knjižnici gdje su se đaci vođenom fantazijom “Buđenje u seoskom dvorištu“ upoznali s likovima bajke „Ružno pače“. Slijedilo je još nekoliko zajedničkih aktivnosti nakon čega je svaki razredni odjel nastavio rad u grupama u svojoj učionici (pismo ružnog pačeta i labuda, osobine i tijek događanja, ilustriranje, gluma). Na kraju su se đaci ponovno okupili u školskoj knjižnici te pokazali jedni drugima svoje uratke. Uz pomoć učiteljica nastao je plakat koji će biti izložen u knjižnici. Zadovoljni đaci, ali i učiteljice, sat su završili pačjim plesom.


[OPŠIRNIJE]Zbor malih pjesnika Zlatar 2017. - čestitke Emanueli Hunjek
MARIJA ZOZOLI / datum: 2. 10. 2017. 10:53

U subotu 30. rujna 2017. godine učenica 6. r. naše škole Emanuela Hunjek sudjelovala je sa svojom pjesmom „Mužikaš“ na Danima kajkavske riječi u ZlataruNa natječaj za Zbor malih pjesnika Zlatar 2017. prispjele su 382 pjesme čiji su autori učenici iz 54 osnovne škole kajkavskog govornog područja, iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. 

Zadovoljni izvedbom i puni dojmova, nadamo se susretu u Zlataru i iduće godine. 

Čestitamo Emanueli i mentorici učiteljici hrvatskog jezika Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Tiskana slikovnica ODBJEGLA ABECEDA Tamare Pažur
MARIJA ZOZOLI / datum: 29. 9. 2017. 14:28

Na završnoj svečanosti 13. natječaja Moja prva knjiga udruge KAlibra među 539 slikovnica iz cijele Hrvatske, slikovnica Odbjegla abeceda, naše učenice Tamare Pažur (7. b r.)  osvojila je prvo mjesto  i njezina slikovnica je tiskana. Čestitamo, na prvoj samostalnoj slikovnici i nadamo se da će ih biti još. Završnoj svečanosti natječaja prisustvovale su i Lucija Svrtan, Sara Jertec, Mateja Hudika i Tara Vidak, dobitnice poticajne nagrade što znači da su i njihove slikovnice odlično napravljene i da trebaju ustrajati na svom spisateljskom putu. Drage naše mlade spisateljice, nastavite pisati i slikati jer postoje priče koje  samo vi možete ispričati.

Bravo za učenice, ali i za mentoricu učiteljicu Biserku Pučak!           

Ukoliko želite posjedovati slikovnicu Odbjegla abeceda možete je kupiti po cijeni od 49 kn u udruzi KAlibra!

 
 
 

[OPŠIRNIJE]NAŠA ZELENA UČIONICA - nastava u prirodi
Jasenka Kuljak / datum: 28. 9. 2017. 22:52

U četvrtak, 28. 9. toplo jesensko sunce izmamilo je učenike 2.a i b razreda s  njihovim učiteljicama Jagodom Šmit i Jadrankom Plantak u prirodu. Odlučili su povezati nastavne sadržaje prirode i društva te tjelesne i zdravstvene kulture. Na školskom igralištu dobro su se razgibali i odigrali nekoliko zanimljivih  „jesenskih „ igara (ptice selice, lisice mijenjaju jazbine, prenošenje jabuke...). Zatim su krenuli u obilazak školskog parka i voćnjaka. Uočili su kako je jesen svojim bojama i plodovima  ukrasila okoliš škole , ali i šume, oranice, vrtove i voćnjake na našim zagorskim brežuljcima. Svoje dojmove i zapažanja zapisali su i nacrtali na pripremljeni listić u novoj ZELENOJ UČIONICI. Jesenskom pjesmom, koju su otpjevali  i popratili pokretima, završili su svoj boravak vani. 


[OPŠIRNIJE]UČENICI RAZREDNE NASTAVE UŽIVALI U IGRAMA UZ TJEDAN SPORTA I EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN!
Jasenka Kuljak / datum: 28. 9. 2017. 17:42

Obilježavajući Tjedan sporta i Europski školski sportski dan učenici razredne nastave su u pratnji učiteljica i učitelja izašli na školsko igralište. Nakon nekoliko vježba  zagrijavanja, učenici su uživali u štafetnim igrama i, napokon, lijepom sunčanom danu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o primanju u radni odnos domara-ložača u PŠ Hrašćina
Dijana Margetić / datum: 28. 9. 2017. 13:49

Objavljuje se obavijest o primanju u radni odnos domara-ložača u PŠ  Hrašćina s 15 sati tjedno i na neodređeno prema objavljenom natječaju 31.8.2017.godine. 

Tekst obavijesti možete vidjeti pod opširnije.   


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2017. 20:31

Europski dan jezika obilježava se 26.9. Na taj dan slavi se jezična raznolikost našeg kontinenta. Poznavanje više jezika u današnjem svijetu je nužnost. Postoji između 6000 i 7000 jezika u svijetu koje govori 7 milijardi ljudi, podijeljenih u 189 samostalnih država. Većina svjetskih jezika govori se u Aziji i Africi, a najmanje polovica svjetskog stanovništva je dvojezična ili višejezična, tj. govore dva ili više jezika.
I u našoj školi obilježen je taj dan kroz različite aktivnosti, npr. među učenicima engleskog jezika provedeno je natjecanje u sricanju riječi iz engleskog jezika pod nazivom „Spelling Bee“.
Učenici i učenice 6. razreda izborne nastave njemačkog jezika izradili su zabavne sunčane naočale koje su ukrasili znamenitostima određenih zemalja, poznatim ličnostima, specijalitetima... Njihovi radovi mogu se pogledati na panou škole. Sa svakim novim jezikom učimo i dio kulture drugog jezika. Stoga, upoznajte druge kulture, bogatite svoju dušu i uživajte u učenju engleskog, njemačkog...

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima! POČETAK RADA PREDŠKOLE
Jasenka Kuljak / datum: 26. 9. 2017. 10:31

POČETAK RADA PREDŠKOLE za djecu rođenu od 1.4.2011. do 31.3.2012.godine:

  • U PŠ Hrašćina u PONEDJELJAK 2.10.2017. s početkom u 9:45 (do 12:45).
  • I. grupa Budinščina: djeca s adresom stanovanja Budinščina, Gotalovec, Krapinica, Topličica,  Zajezda u UTORAK 3.10.2017. s početkom u 10:10 (do 13:10).
  • II. grupa Budinščina: djeca s adresom stanovanja Sveti Križ, Pece i Gornji Kraljevec u SRIJEDU 4.10.2017. s početkom u 10:10 (do 13:10).

Potrebno je donijeti: papuče, crtančicu, blok za crtanje, olovku, gumicu, šiljilo, drvene boje, flomastere.


[OPŠIRNIJE]Mir, mir među nama - obilježili smo 21.rujna, Dan mira
MARIJA ZOZOLI / datum: 21. 9. 2017. 17:30

Golubicom mira, izrađenom od papira za svaki razredni odjel, u PŠ Hrašćina je počelo obilježavanje Dana mira. Učenici su je postavili na vidno mjesto u učionicama i na nju se potpisali, a zatim su se zajedno sa svojim učiteljima okupili u holu škole, primili u „lanac prijateljstva“ s  porukama mira i prijateljstva.

U MŠ Budinščina učenici razredne nastave, a pridružili su im se i neki stariji učenici, ispisivali su na pripremljene papirnate karike poruke mira i prijateljstva te od njih izradili lanac prijateljstva. Lanac su, nakon što su pročitali poruke i fotografirali se s njime, postavili u holu škole kako bi svatko mogao pročitati što su napisali.

Evo nekih poruka naših učenika: Prijatelju, pruži mi ruku… Sretan sam što imam prijatelja… Volim biti nečiji prijatelj…Nemoj mi se rugati iza leđa, nego mi reci što misliš o meni… Svaki dan sam sretna jer sam se s tobom smijala… Meni je prijateljstvo igranje i smijeh…Ti si mi najbolji prijatelj zato što mi pomažeš i družiš se sa mnom…Ništa veliko nikad nije postignuto bez ljubavi, mira i prijateljstva…!


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje učitelja matematike(M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 19. 9. 2017. 14:05

Objavljuje se natječaj za zapošljavanje učitelja matematike s pola radnog vremena i na neodređeno. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prvašići učili o prometu
MARIJA ZOZOLI / datum: 19. 9. 2017. 12:17

U utorak 19. rujna prve razrede matične i područne škole posjetio je djelatnik policijske uprave KZŽ gospodin Bojan Varga. Učenici su kroz razgovor s policajcem ponovili pravila ponašanja u prometu. Upoznali su neke prometne znakove s kojima se svakodnevno susreću. Zajedno su ponovili pravila kretanja ulicom i koja pravila vrijede tijekom vožnje u automobilu, a naročito u autobusu, budući da su svi učenici putnici. Na kraju su se posebno obradovali poklonu reflektirajućoj kabanici, koju je svaki od njih dobio.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica na završnu svečanost natječaja Moja prva knjiga 2016
Jasenka Kuljak / datum: 18. 9. 2017. 23:41

Udruga KAlibra poziva na završnu svečanost natječaja Moja prva knjiga na kojem su sudjelovale i osvojile nagrade učenice naše škole!

Završna svečanost i dodjela nagrada održat će se 28.09.2017.g. u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa, Trg. sv. Jurja 3 u Duga Resi  s početkom u 17:00.

Tekst pozivnice možete pogledati u prilogu pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Učenici PŠ Hrašćina prisustvovali promociji prigodnog poštanskog žiga
KRISTINA ONDRAŠEK / datum: 18. 9. 2017. 14:20

Nekolicina učenika PŠ Hrašćina prisustvovala je u petak, 15.9. promociji prigodnog poštanskog žiga i omotnice posvećene 100. obljetnici smrti tvorca esperanta Lazara Ludwika Zamenhofa upriličenoj u Poštanskom uredu Hrašćina Trgovišće. Promociju je harmonikaškim nastupom otvorio Lovro Kešćec, učenik 8.r. PŠ Hrašćina. Događaj je najavio Susret esperantskih pisaca i prevoditelja što ga organizira Esperantsko društvo Trixini u kuriji Njeguš, a učenici PŠ iskoristit će ga tijekom obilježavanja Europskog dana jezika. Tako je ujedno nastavljena suradnja PŠ Hrašćina, Filatelističkog društva Zaboky i Hrvatske pošte koja je i ovaj put donirala učenicima vrijedan filatelistički materijal.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi
Dijana Margetić / datum: 7. 9. 2017. 14:32

Objavljuje se natječaj za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2017./2018.

Uvjeti prema priloženom natječaju. 


[OPŠIRNIJE]Naši literarni radovi na “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017.
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 9. 2017. 17:44

Na natječaj za dječji recital “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017. prispjela su 113 literarna rada iz 16 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dunja Belošević (predsjednica), Jasna Leljak i Magdica Šalković (članovi) odabralo je 24 pjesme za izvedbu na ovogodišnjem recitalu. Među njima su i radovi učenica naše škole: Lucije Kobeščak - Lopari i Ivane Mešnjak - Mačkare.

Čestitamo učenicama i mentorici učiteljici hrvatskog jezika Jasmini Čukelj!


[OPŠIRNIJE]Naši likovni radovi - “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017
MARIJA ZOZOLI / datum: 6. 9. 2017. 10:16

Na natječaj za likovnu izložbu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017. na teme ZAGORSKE STARINE, LEGENDE I BAJKE   i  ZAGORSKI PEJZAŽ prispjelo je 151 likovna rada iz 15 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Vesna Kunštek  i Zrinka Arbanas odabralo je  90 radova koji su izloženi u Maloj dvorani POU Krapina u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Među odabranim radovima su i radovi koje su naslikali naše učenice i učenici: Leona Pučak, 2.r, Lorena Čavec, Lucija Hajduk i David Čavec 3.r. i Dorijan Punek 6. r.

Čestitamo učiteljicama razredne nastave Suzani Ramić i Moniki Ban, kao i učiteljici likovne kulture Mireli Duktaj!

 


[OPŠIRNIJE]DONACIJA RAČUNALA
MARIJA ZOZOLI / datum: 4. 9. 2017. 15:33

Zahvaljujući zalaganju župnika župe Zajezda Andrije Jambreuša, Hrvatska udruga poslodavaca razveselila je naše učenike donacijom korištene informatičke opreme. Sa sedam novih računala kvaliteta nastave će biti podignuta na višu razinu, a učenici će biti zadovoljniji jer će od sada moći koristiti najnovije informatičke programe i aplikacije. Nadamo se kako će se i u budućnosti nastaviti međusobna suradnja na obostranu korist i zadovoljstvo.


[OPŠIRNIJE]Prvi nastavni dan u šk.g. 2017./2018.
Administrator / datum: 4. 9. 2017. 14:57

I ovu školsku godinu u MŠ Budinščina započeli smo Zazivom Duha svetoga kojeg je predvodio velečasni Andrija Jambreuš (u PŠ Hrašćina bit će misa u crkvi Hrašćina 10.9.2018.). I u matičnoj i u područnoj školi učenici su izveli kratki kulturno-umjetnički program dobrodošlice za naše prvašiće.Učenicima i roditeljima pozdravnu riječ uputila je ravnateljica Škole Marija Zozoli  u matičnoj školi, a nova voditeljica Renata Kreber MIkšaj u Područnoj školi te načelnik općine Hrašćina i zamjenik načelnika općine Budinščina.

Učenike 1.-ih razreda dočekale su njihove razrednice Ljiljana Belužić u Budinščini i Jasna Kranjec u PŠ Hrašćina. Uzbuđene prvašiće razveselili su prigodni pokloni koje su im pripremile općine Budinščina i Hrašćina. Zahvaljujemo DND Hrašćina koji su za prvašiće u PŠ Hrašćina pripremilo ukrasne kutije za poklone.

Svim učenicima i učiteljima želimo uspješnu nastavnu godinu!

 

 

 
 

[OPŠIRNIJE].
MARIJA ZOZOLI / datum: 1. 9. 2017. 15:37
Poštovani roditelji i dragi učenici!
 
           U našoj školi puno se  radilo tijekom ljetnih praznika i možemo konstatirati da smo zadovoljni. S veseljem Vas obavještavam da su, osim nove plastične stolarije u učionici prvog razreda, uređenja instalacija za novu likovnu učionicu i dr., također postavljeni garderobni ormarići za učenike PN  i da će učenici imati kvalitetniju organizaciju i u matičnoj i u područnoj školi. Učenike pozivam da se pažljivo koriste njima kako bi što duže ostali neoštećeni.      .
                                                                                                                                                                                                                                                                                Ravnateljica:
Marija Zozoli, dipl. učiteljica 

[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos domara/ložača u PŠ Hrašćina
Dijana Margetić / datum: 31. 8. 2017. 08:09

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos domara/ložača u PŠ  Hrašćina s nepunim radnim vremenom od 15 sati tjedno (3 sata  dnevno) na neodređeno vrijeme. 

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za primanje u radni odnos učitelja njemačkog jezika (M/Ž)
Dijana Margetić / datum: 31. 8. 2017. 08:06

Objavljuje se natječaj za primanje u radni odnos učitelja njemačkog jezika za 8 sati tjedno i na neodređeno.

Tekst natječaja možete vidjeti pod opširnije. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJESTI ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.
MARIJA ZOZOLI / datum: 30. 8. 2017. 12:12
Nastava u školskoj godini 2017./18. počinje u PONEDJELJAK 4. rujna 2017. 
MŠ Budinščina:
• Dolazak učenika od I. do VIII. razreda u školu u 7:45 sati s papučama, informativkom i olovkom.
Raspored prijevoza:
Autobus:- iz Grtovca u 7:05
                 -iz Gotalovca, Krapinice u 7:25
Minibus: - iz Pomperovca, Vnučeci u 6:45
                 - iz Gornjeg Kraljevca u 6:55
                 -iz Peca, Kostelci u 7:10
Midibus: - iz Zajezde u 7:10
         
• Aktivnost u školi:
-7:45-8:15 – misa za početak školske godine u holu škole
-8:15-8:45 - prigodni program „Ponovno zajedno“
-8:45-9:15 - sat razrednika
-9:15-9:30 - veliki odmor (podjela jela)
-9:30-11:25 - nastava 
Odlazak kućama organiziranim prijevozom svih učenika od 11:25 sati.
PŠ Hrašćina:
• Dolazak učenika od I. do VIII. razreda u školu u 9 sati s papučama, informativkom i olovkom.
Raspored prijevoza:
Midibus: - iz Vrbova (Kišuri) u 8:30
                  -iz Gornjaka u 8:50
Minibus:- iz Maretića, Jareka u 8:30
 
• Aktivnosti u školi:
-9:oo-9:30- prigodni program „Ponovno zajedno“
-9:30-10:00- sat razrednika
-10:00-10:10- veliki odmor (podjela jela)
-10:10-12:25 nastava 
Odlazak kućama organiziranim prijevozom svih učenika od 12:35.
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Odabrani radovi iz naše škole za likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" Zlatar 2017.
MARIJA ZOZOLI / datum: 18. 8. 2017. 10:34

Na natječaj za dječju likovnu izložbu „Čovjek čovjeku“ 2017. pristiglo je  589 radova iz 34 osnovne škole kajkavskog govornog područja.

Za izložbu su, među osamdeset jednog rada  iz 22 škole izabrani likovni radovi učenica naše škole Mateje Hudika i  Karoline PetrinićIzložba će biti postavljena u OŠ Ante Kovačića u Zlataru i otvorena 30. rujna 2017.

Čestitamo učenicama i njihovim mentoricama: učiteljici razredne nastave Suzani Ramić i učiteljici likovne kulture Mireli Duktaj!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju